Skip to main content

Beste zangers,

Na een hete zomer, die nog wel even aan zal houden, gaan we op dinsdagavond 30 augustus weer beginnen aan een nieuw zangseizoen. Ik hoop dat iedereen een fijne tijd heeft gehad.

Er staat het volgende op de agenda:

–             op zondag 11 september om 13.00 uur een optreden in de Mess, met het  volgende repertoire:

Swing the prelude

Dat zou mooi zijn

California dreamin’

Avond

String of prearls

Wonderful world

(hetzelfde repertoire als dat van 21 mei in de Wilhelminakerk).

    • Kom vooral naar de (eerstvolgende) repetities om een prachtige voorstelling  neer te kunnen zetten. We zijn met ca. 20 zangers, dus het komt er echt op aan.  Als je tóch kunt, ondanks eerdere twijfel of afzegging, kom asjeblieft. Hoe meer zangers, hoe beter.
    • Op 23 augustus was er in Beukenrode notenstudie voor het programma o.l.v. Alwin. Er waren 12 deelnemers. Het repertoire zat er nog best goed in, maar het  was fijn om nog wat puntjes te verbeteren. Ook een goede voorbereiding op de komende repetities. Alwin, bedankt!
    • Voor 11 september hebben we sterke mensen nodig om deze tent op te zetten op het Marktplein bij de Mess. Als dat door een bedrijf wordt gedaan kost dat zo’n € 700,-. Wie wil helpen deze kosten te besparen? Meld je aan bij Janneke.

–             En dan natuurlijk het jubileumconcert op 11 maart 2023. Ook daar hebben we natuurlijk al flink voor gerepeteerd, maar we zijn er nog niet. Dus ook hier geld: kom naar de repetities.

Voor het jubileumconcert staat al veel vast en gepland; daar heeft de jubileumcommissie hard aan gewerkt. Het repertoire is bekend, de artiesten, de locatie en een prachtige videopresentatie met interviews en hoogtepunten uit de geschiedenis van het GVE. Over de kleding heeft de commissie ook een beslissing genomen: vóór de pauze eigen zwart met sjaal, na de pauze in de kleuren van Mondriaan. De kunstenaar gebruikte in zijn latere werk primaire kleuren: een witte ondergrond, koningsblauw, felrood, knalgeel, gescheiden door zwarte biezen. Aan ons de uitdaging om als de zangers de kleuren op elkaar af te stemmen. Zie je nog wat in de uitverkoop in deze tinten? Maak een foto en deel die met de koorcollega’s zodat je niet straks met onbruikbare kleuren komt te zitten.

Janneke heeft voor nood, als het zo heet blijft, met de Mess kunnen afspreken dat we daar kunnen repeteren voor € 50,- voor de hele maand september. Mooi alternatief, want Beukenrode is met de huidige temperaturen écht te warm. Mochten we hiertoe overgaan, dan communiceren we dat natuurlijk duidelijk en tijdig.

Nog een fijne week toegewenst en tot 30 augustus.

Hartelijke groeten,

Leonie