Agendanieuws

Persbericht: Sloveens dameskwartet Gallina zingt “Tulpen uit Amsterdam”

By 6 april 2019 No Comments

Zaterdagavond 13 april is de Wilhelminkerk in Bussum de concertzaal voor het Naardense koor Goois Vocaal Ensemble en het Sloveense kwartet Gallina. De vier zangeressen en hun dirigente zijn speciaal voor dit concert naar Nederland gekomen vanuit de Sloveense hoofdstad Ljubljana. Vorig jaar bracht het Goois Vocaal Ensemble een bezoek aan Slovenië en gaven beide koren al een gezamenlijk concert. De dames van Gallina die prachtig a capella zingen brachten de Nederlandse koorleden danig in vervoering, vooral toen zij een prachtige versie zongen in het Nederlands van ‘Tulpen uit Amsterdam’.

Het belooft een afwisselend concert te worden: Enerzijds het grote koor uit Naarden dat met zo’n zestig zangers een behoorlijke klank kan creëren en anderzijds de vier muzikaal zeer goed geschoolde dames die prachtig kunnen zingen. Het repertoire zal zich ook niet beperken tot een bepaald genre. Het Goois Vocaal Ensemble zingt zeer afwisselende nummers van Queens bestseller, Bohemian Rhapsody tot ingetogen Nederlands repertoire zoals Durgerdam Slaapt van Jeroen Zijlstra. Gallina heeft een repertoire dat geïnspireerd is op Sloveense volksmuziek, maar ook op vocale jazz en pop.

Gallina staat onder leiding van Ana Erčulj. Zij is afgestudeerd aan de faculteit van kunst van de universiteit van Ljubljana op het gebied van koordirectie. Op dit moment studeert zij orkestdirectie aan het conservatorium in Ljubljana. Onder haar leiding heeft Gallina mee gedaan aan meerdere concours in o.a. Italië en Kroatië. De groep is opgericht in 2010.

Het Goois Vocaal Ensemble staat onder leiding van Roy Voogd en wordt begeleid op piano door Alwin Kluit. Tijdens het jubileumjaar in 2018 maakte het koor een reis naar Slovenië en gaf daar samen met Gallina een concert. Het koor bestond vorig jaar alweer 35 jaar.

Praktische informatie concert: Zaterdag 13 april, aanvang 20.00 uur. Kerk open om 19.30 uur. Adres: Wilhelminakerk, Wilhelminaplantsoen 14, Bussum. Kaarten (10 euro) te reserveren via: www.gooisvocaal.nl/reserveren

Op zondag 14 april geeft Gallina nog een concert om 20.30 uur in Podium de Mess, Adriaan Dortsmanplein 1 b, Naarden. Kaarten (18,75 euro) te reserveren via: www.demess.nl/agenda