De geschiedenis

(2015- heden)

Lees hier meer over de geschiedenis van het Goois Vocaal Ensemble

december 2019: concert met het Projectkoor van DeMess in de Grote Kerk van Naarden

Op 9 december zongen we op uitnodiging van Projectkoor DeMess in de Grote Kerk van Naarden. Het was een feest waarbij we deze keer niet gedirigeerd werden door dirigent Roy Voogd maar door interim dirigent Hans van Rutten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Najaar 2019: afscheid van Roy Voogd

In het najaar 2019 nam onze dirigent Roy Voogd afscheid van het Goois Vocaal. Wij bedanken hem voor de 19 prachtige jaren die hij aan ons koor verbonden was. Het waren goede tijden met elkaar. Wij wensen hem succes bij zijn verdere muzikale plannen.

13 april 2019: Concert met de Sloveense Vocal Group Gallina

In april zagen we de dames van Vocal Group Gallina weer terug. Zij logeerden bij koorlid Wilma en konden vanuit deze uitvalsbasis het Gooi verkennen.

Samen met hen waren we op 13 april te horen in de Wilhelminakerk in Bussum. Op 14 april gaven de dames een concert in DeMess in Naarden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

onze koorreis naar Ljubljana Hemelvaart 2018

Met de inzet van ons eigen reis-team zijn we in mei 2018 naar Ljubljana, Slovenië geweest.

Het is een prachtige stad! We gaven een concert met Vocal Group Gallina, een groep van 5 dames. Het was weer een geslaagde jubileumreis.

Jubileumconcert op 21 april 2018

Na maandenlange voorbereiding was het dan zover, ons Jubileumconcert ter gelegenheid van ons 35 jarig bestaan. Het werd een feestelijk gebeuren met medewerking van het KLM-orkest. Het team van Goois Budget Air nam ons mee op  een vlucht door de muzikale wereld van het GVE en het KLM orkest. Compleet met boardingpasses, bagagechecks, veiligheidsinstructies, etc.

Vanaf 12 september 2017 repeteren wij in  in Naarden Vesting

In september 2017 krijgen wij een nieuw Logo

De repetities vanaf augustus 2016 in Studio 4 van het MCO

In augustus 2016 moesten we alweer verkassen. De Gemeente Gooise Meren had de Burgerzaal nodig voor de Raadsvergaderingen tijdens de verbouwing van het Gemeentehuis in Bussum.

Wij verhuisden naar Studio 4 in het MCO aan de Heuvellaan in Hilversum. Menig koorlid van het eerste uur heeft hier in het verre verleden al eens gezongen en in 2013 hadden wij in Studio 1 een groots Jubileumconcert.
Het is een prettige ruimte met een uiteraard goede akoestiek.

Onze eerste repetitie in 2016 in de Burgerzaal

Op 5 januari schreven wij geschiedenis voor het GVE. De eerste repetitie van 2016 in onze nieuwe repetitielocatie De Burgerzaal in het voormalig Gemeentehuis van de Gemeente Naarden. Na grote inspanning van Marlo Reeders, directeur van de Stichting Grote Kerk, die het gebouw voor culturele activiteiten wilde bewaren heeft de Gemeente Gooise Meren ermee ingestemd dat het GVE haar wekelijkse repetities op deze locatie kan voortzetten. Wij zijn daar uiteraard heel blij mee. Wij gaan werken aan nieuw repertoire en tegelijkertijd aan een goede samenwerking met zowel de nieuwe gemeente als met de Stichting Grote Kerk. Wij zijn blij zo’n prachtige locatie gevonden te hebben na twee-en-dertig jaar Andreashuis.

14 december 2015

Afscheid van het ons vertrouwde Andreashuis

Met gemengde gevoelens hebben we dinsdag 15 december afscheid genomen van het ons zo vertrouwde Andreashuis. De Kerkenraad heeft besloten dat het gebouw verkocht moest worden omdat het geen kerkelijke functie meer heeft. Nu is het gebouw verkocht aan de Robert F.W. Bruinsma Stichting die er – gelukkig – een ruimte van gaat maken welke podium biedt aan jonge artiesten. Voor dat zo ver is gaat er eerst grondig verbouwd worden.

Het GVE heeft natuurlijk ook weer meegewerkt aan het welslagen van het Vestival Vocaal 2015. Op 26 en 27 september 2015 was het in Naarden een drukte van belang. Ruim 40 koren presenteerden zich op diverse locaties in de Vesting en buiten scheen een heerlijk zonnetje. Hierdoor was het ook mogelijk om buitenoptredens te realiseren. Het was een feest voor de Vesting maar ook een feest voor de koren zelf. Op zondag was er de Opera Faust als nieuw onderdeel van het Vestival Vocaal. Hieraan werkten ook weer heel veel GVE-leden mee. Onderstaande link geeft een kleine impressie van het geheel

Vestival Vocaal 2015

Bekijk oude items

Een open repetitie bijwonen?

Loop eens binnen tijdens een open repetitie