Skip to main content

De geschiedenis

(2010- 2015)

Lees hier meer over de geschiedenis van het Goois Vocaal Ensemble

In onze herinnering

12 juli 2015 Bert Kransberg

Op 12 juli 2015 overleed onze oprichter en eerste dirigent Bert Kransberg. We herinneren hem als een markante man met een groot gevoel voor de mensen met wie hij mocht samenwerken

Maart 2015

Uitwisselingsconcerten met Route 66 uit Hoofddorp 

In maart was het GVE te gast bij Route66 in Hoofddorp. Dit koor staat onder leiding van Rob van Dijk. Na een rondleiding in museum Cruquius werd in Nieuw Vennep een concert gegeven dat klonk als een klok.

Reden genoeg om het koor uit Hoofddorp terug uit te nodigen in Naarden waar zij de kans kregen om Naarden te verkennen. Ook hier werd de dag afgesloten met een gezellig concert in de Wilhelminakerk in Bussum.

13 december 2014

Het kerstconcert in de
Wilhelminakerk Bussum

Op 13 december werd een kerstconcert gegeven in de Wilhelminakerk in Bussum.Het was een gezellig concert met medewerking van Princess Brass uit Huizen. Het publiek van ongeveer 200 personen kon een aantal kerstliederen meezingen wat de kerstsfeer helemaat ten goede kwam.

Was het in het eerste helft voornamelijk carols wat er te luisteren viel, na de pauze was het de swing die met Big Band Santa en Santa Baby de boventoon voerde.

Het tegenbezoek van het Merliner Ensemble en het concert van 3 mei 2014 in de Grote Kerk van Naarden

Op donderdag 1 mei arriveerde het Merliner Ensemble in Bussum en zijn de koorleden en hun familieleden ondergebracht bij onze koorleden. De donderdag en vrijdag hebben onze gasten gebruikt om Amsterdam en omgeving te verkennen. Op zaterdag heeft men een bezoek gebracht aan Naarden en het Muiderslot.

Zaterdagmiddag om 17.00 uur ontmoetten de koren elkaar tijdens de Generale Repetitie waarna de middag overging in de avond met het concert in Italiaanse sferen.

Het concert werd had een informeel karakter. In de kerk stonden marktkramen vol met Italiaanse lekkernijen.
Men kon dus onder het genot van een hapje en een drankje naar ons luisteren. De koren zongen gezamenlijk Deep River en als sluitstuk werd, een blijk van vriendschap naar het Merliner Ensemble, Va Pensiero uit Nabucco gezongen door het Goois Vocaal Ensemble tezamen met het publiek. Uiteraard werd het Merliner Ensemble uitgenodigd om mee te zingen en werd de laatste frase door beide koren gezamenlijk op het podium gezongen.

We hebben na het concert de avond nog gezellig voortgezet in het Vesting Museum waar we ook afscheid hebben genomen van onze Italiaanse gasten en hen een echt Hollands aandenken hebben meegegeven.

Nu het concert met en het tegenbezoek van het Merliner Ensemble uit Turijn weer achter de rug is kunnen wij terugkijken op een geslaagd evenement. Mede dankzij de steun van onze donateurs, daarnaast de bijdrage van enkele sponsoren en de tomeloze inzet van onze koorleden is de uitvoering van een dergelijk evenement haalbaar.

Joop Berkhout heeft een video-impressie van het concert voor ons gemaakt.

Uit de krant van 2 mei 2014

26 april 2014 Koningsmarkt in Naarden

Op deze zonnige eerste Koningsdag in de historie hebben de leden van het GVE zich weer ingezet met de verkoop van asperges uit Brabant, geschild voor het gemak, kleding, curiosa, taarten en koffie en nog veel meer. Het was weer een heerlijk lentefeest!

24 maart 2014  –  Leden van Goois Vocaal Ensemble zingen voor Wereld-Leiders.

Bericht in deGooi en Eemlander van 25 maart 2014 .

Wij zijn trots op onze koorleden die op enige wijze mee mochten werken aan de openingsceremonie van de NSS top in Den Haag op 24 maart 2014. De beelden kunt u hier zien!

14 december 2013 Kerstmarkt Naarden een foto impressie

9 Mei 2013 Jubileumreis naar Turijn

Na een geweldig concert hadden we een geweldige koorreis naar Turijn. Hier hebben we een concert gegeven met het Merliner Ensemble waar wij in mei 2014 ook een uitwisseling zullen hebben. Met onder andere ons prachtige nummer Italian Salad en Deep River hebben we de Italianen voor ons gewonnen. Deze reis heeft ons zeker geïnspireerd op alle vlakken maar vooral muzikaal gebied.

6 April 2013 Jubileumconcert Muziek Centrum Hilversum

Tijdens ons ultieme Jubileumconcert hebben we voor de pauze een aantal liederen laten horen die al wat langer in ons repertoire zitten. Na de pauze spetterden we met ‘ Encore’ en alle bekende sterren waren aanwezig van Dolly Parton tot Elvis en van the Andrew Sisters tot Marilyn Monroe.

 

 

 

 

15 december 2012 Kerstconcert Wilhelminakerk Bussum

“Enjoy our Two Colors of Christmas”: het Oeral Kozakkenkoor o.l.v. Gregor Bak en het Goois Vocaal Ensemble zorgden voor een onvergetelijke muziekavond op 15 december in een uitverkochte Wilhelminakerk. Van Russische folklore tot Amerikaanse Christmas Carols en Gospels.

Gooise Korenweken 2012

Van 23 september t/m 6 oktober organiseerde Stichting Amateurkoor de Gooise Korenweken 2012. Ook het Goois Vocaal Ensemble deed mee. Wat hield het in:

23 september – Proeverij van Gooise Koren
Korte open repetities van tientallen Gooise koren in het Muziekcentrum van de Omroep. Iedereen die op zoek is naar een koor kan op één dag sfeerproeven door mee te repeteren of gewoon te luisteren.

24 september t/m 5 oktober – Open repetitieweken door Gooise koren
De regulieren repetities van alle deelnemende Gooise koren zijn openbaar toegankelijk.

25 september t/m 4 oktober – Open repetitieweken door het Groot Omroepkoor 
Alle koorleden en dirigenten van deelnemende Gooise koren zijn welkom bij 10 repetities van het Groot Omroepkoor. Gewerkt wordt aan Händels Alexanders Feast met de Radio Kamer Filharmonie en Rachmaninovs Vespers.

25 september t/m 4 oktober – Koorcoaching door dirigenten van Groot Omroepkoor
Edward Caswell en Gijs Leenaars zijn gedurende de twee Gooise Koorwerken beschikbaar in de avonden om bijv. dirigenten te coachen op basis van wat ze zien bij de repetitie van de betreffende dirigent met het eigen koor, repeteren met het koor, aandacht te besteden aan koorvorming etc.

29 september – Sing-in met Groot Omroepkoor en workshops voor verenigingen
In de tussenliggende weekeinden worden seminars en workshops georganiseerd voor Gooise koorzangers en verenigingsbestuurders. Ook krijgen leden van de deelnemende Gooise koren de mogelijkheid om samen met het Groot Omroepkoor tijdens een speciale Sing-In!

16 september 2012 Korenfestival Firma Vocaal

Firma Vocaal o.l.v. dirigent Gerard van Amstel organiseerde vanwege hun eerste lustrum een korenfestival. Ook wij waren van de partij.

21 april 2012 Bijdrage Goois Vocaal Ensemble aan De Goede Mens van Sezuan

Productiegroep Naardens Podium bracht in het Klein Arsenaal in Naarden de productie “De Goede Mens van Sezuan” van Bertolt Brecht op de planken. Het zeventienkoppige gezelschap werd door acht zangers van het Goois Vocaal Ensemble ondersteund. Uitvoeringen waren op 21, 27 en 28 april.

10 maart 2012 Naarden presenteert …!

Een dag vol toneel, muziek, sport- en spelpresentaties, jeugd- en ouderenwerk, kunst, cultuur en politiek.
Op uitnodiging van de Vereniging Werkgroep Vestingstad presenteerde een 50- tal Naardense organisaties zich in de Grote Kerk aan een breed publiek. Ook het Goois Vocaal Ensemble deed aan deze manifestatie mee.

15 januari 2012

Op 14 en 15 januari organiseerde Paradiso in Amsterdam voor de 26ste keer de ‘Paradiso korendagen’. Het Goois Vocaal Ensemble trad op zondagavond op in de Grote Zaal. Een zeer gemengd gezelschap van koren zorgden voor een zeer gevarieerd programma.
Na een heerlijke Dutch Blues vroeg Roy Voogd, de dirigent van het Goois Vocaal Ensemble, het publiek mee te helpen bij het maken van regen voor de uitvoering van Africa (Toto). Met een spetterende uitvoering van de eerste twee delen van de Medley Encore sloten we de voorstelling af.

28 december 2011
Zangkoren in de tuin van Paleis Soestdijk tijdens Soestdijk Sing a Long 

Het Goois Vocaal Ensemble was één van de negen koren, die in de kerstvakantie op woensdag 28 december in de tuin van Paleis Soestdijk te Baarn acte de présence gaven tijdens de Soestdijk Sing a Long. Het GVE, onder de leiding van Roy Voogd en de muzikale begeleiding van Alwin Kluit, trad tweemaal op het achterbordes op en bracht een sfeervol kerstprogramma ten gehore.

Van 12:00 uur tot 17:00 uur konden alle bezoekers meezingen met het repertoire dat de verschillende koren ten gehore brachten. Uiteraard was er volop glühwein, warme chocolademelk en erwtensoep te krijgen bij de Oranjerie.

17 december 2011 PERSBERICHT
Muiderbergs orkest en Goois Vocaal Ensemble brengen gevarieerd kerstconcert

Op zaterdagavond 17 december vindt in de Wilhelminakerk in Bussum het gezamenlijke concert plaats van muziekvereniging G.A. Heinze uit Muiderberg en het Goois Vocaal Ensemble uit Naarden. Zij brengen het publiek in de sfeer van de naderende kerstdagen. De mooie akoestiek van de Wilhelminakerk en de prachtige negen meter hoge kerstboom, dragen daar ook zeker hun steentje aan bij. 

Het koor en orkest openen het concert met het Amerikaanse nummer ‘Wonderful Dream (Holidays are coming)’. Het Goois Vocaal Ensemble vervolgt met een gevarieerd programma van gospels, carols en licht klassieke nummers. Met 65 mannen en vrouwen zingen zij vol energie en zonder bladmuziek onder leiding van dirigent Roy Voogd. Pianist Alwin Kluit begeleidt het koor op prachtige wijze.
Na het koorgedeelte laat dirigent Peter Rieken van muziekvereniging G.A. Heinze met zijn 28 orkestleden een mooi en afwisselend repertoire horen. Het publiek krijgt de gelegenheid om de eigen zangkunst op de proef te stellen als het orkest een aantal bekende kerstliederen speelt!
Muziekvereniging G.A. Heinze uit Muiderberg is meer dan 100 jaar geleden begonnen als dorpsfanfare en is uitgegroeid tot een vereniging met een enthousiast harmonieorkest en een slagwerkgroep die flink aan de weg timmert. Het Goois Vocaal Ensemble uit Naarden viert in 2013 haar dertigjarige jubileum. In de gezamenlijke afsluiting met het nummer ‘Happy New Year’ (Abba) laten beiden verenigingen zien dat ze springlevend zijn en nog jaren voort kunnen met muziek maken!

september 2011 Vestival Vocaal

Op zaterdag 10 september werd het winkelend  publiek in het centrum van Hilversum letterlijk overrompeld door een golf van Gooise zangers. Meer dan 200 leden uit diverse Gooise koren werkten samen aan de Vestival Flashmob.

Op zaterdag 24 september 2011 presenteerde Stichting Amateurkoor/ de eerste editie van het Vestival Vocaal. Maar liefst 30 Gooise koren zongen de sterren van de hemel op 10 podia binnen de monumentale muren van Neerlands mooiste vesting in Naarden. Er werden ruim 70 uitvoeringen gegeven.

15 januari 2011 Paradiso korendagen

Het GVE heeft haar medewerking gegeven aan het 25 jarig jubileum van de muziektempel Paradiso te Amsterdam. Tesamen met 25 koren hebben we een waanzinnig buitenoptreden waargemaakt. Als één menselijke slinger van 1000 personen hebben we rondom het Leidseplein staand gezamelijk het lied: ‘Aan de Amsterdamse Grachten’ gezongen. Daarna heeft het GVE op zowel het Max Euweplein als op het Leidseplein haar kunnen getoond in de vorm van een kort concert.

Een open repetitie bijwonen?

Loop eens binnen tijdens een open repetitie