Onze vrienden!

Door: Monica van Dijk

2013-12-17 11:51:00

Het verenigingsleven heeft het de afgelopen jaren er niet makkelijker op gekregen. Het is niet alleen een hele klus om het actieve ledenbestand goed op peil te houden, ook de zorg voor de jaarlijkse begroting is een groeiende klus geworden. Het Goois Vocaal Ensemble kan gelukkig bogen op creatieve en ondernemende leden om extra geld voor de koorkas bij elkaar te sprokkelen.

Loterijen in de pauze van de repetitie. Verkoop van bijvoorbeeld snuisterijen, glühwein, cake, hartige taarten op de Naardense Kerstmarkt. De jaarlijkse Anjercollecte... Het zijn allemaal belangrijke extraatjes om de oplopende begroting ieder jaar weer rond te krijgen.

Daarom zijn wij ook actief op zoek naar mensen en bedrijven die het Goois Vocaal Ensemble een warm hart toedragen om de vereniging jaarlijks een steuntje in de rug te geven middels een vriendendonatie of vorm van sponsoring. Uiteraard geven wij daar ook wat voor terug. Extra aandacht. En soms zelfs gratis toegangsbewijzen. Gewoon omdat we het fijn vinden om in contact te blijven met onze muzikale vrienden!

Helpt u mee?

Nieuwe muziek januari 2014

Door: Roy Voogd

2014-01-07 02:02:00

In januari 2014 starten we met nieuwe muziek:

 • The Best of James Bond (medley)
 • Lullaby of Birdland

De medley vormt een eerste onderdeel in het te vormen Bond-blok dat in 2015 gereed moet zijn.

Lullaby of Birdland vormt een eerste een een kleiner blok met relatief eenvoudige jazzy American standards.

Repetitieverslag

Door: Monica van Dijk

2014-01-08 06:27:00

Lieve koorleden,

Na de hartverwarmende, bijzondere eerste repetitie van dit jaar mag ik beginnen met "lieve".
Het was een bijzondere start op de eerste repetitie van het nieuwe jaar. Ieder heeft daar zo zijn eigen gevoel bij, meer wil ik er nu niet over schrijven.

Paul opende als voorzitter het nieuwe kalenderjaar en wenst ieder een gelukkig en gezond nieuw jaar toe. Daarna hebben we mededelingen gedaan inzake de afscheidsbijeenkomst voor Maria de Haan. Deze zal ik onderaan deze mail even kort samenvatten.

We gaan de komende periode werken aan een James Bond Medley maar de bestelling van de muziek was nog niet binnen. Dus staat voor vanavond Lullaby of Birdland op het programma.

We zongen in met achtereenvolgens
Mooi Waaien, Dutch Blues, The Long Day Closes waarna we gewerkt hebben aan Rythm of Life dat we vrijdag a.s. op verzoek van de familie van Maria voor haar gaan zingen.
Na de pauze hebben we aan het nieuwe nummer Lullaby of Birdland gewerkt (nummer 201) en vervolgens Italian Salad, Rout 66, You are the New Day en tot slot nogmaals Rythm of Life.

Dan de gegevens voor vrijdag 10 januari op een rijtje
Afscheidsceremonie voor Maria de Haan in de Grote Kerk van Naarden

 • Kerk open om 11.00 uur - ceremonie start om 11.30 uur (zorg dat je op tijd aanwezig bent)
 • Er is geen kledingvoorschrift met koorkleding; kom passend gekleed voor de gelegenheid, met respect vóór de gelegenheid. Maria indachtig mag er best een kleurtje gedragen worden maar zorg dat het er goed verzorgd uitziet!
 • We zitten aan de rechterkant in het zijbeuk aan de zijde van de consistoriekamer en keuken. De plaatsen zijn voor het GVE mét hun eventuele partners gereserveerd. Ga zoveel mogelijk bij je eigen stemgroep zitten (geeft houvast bij het zingen)
 • We zingen vanuit deze plek het lied Rythm of Life
 • Na de ceremonie wordt er door de familie een lunch in de kerk aangeboden. Gezellig en informeel is graag wat de familie wil en wat Maria graag zou willen. Er is geen speciaal condoleance gelegenheid.
 • Voor een bloemetje namens het koor wordt gezorgd.
 • De familie neemt om 14.30 uur in besloten kring elders afscheid van Maria. Daarmee is dan ook een einde aan de ceremonie gekomen.
 • Op verzoek van Barbara ben ik het aanspreekpunt voor de organisatie. Wanneer er iets is neem dit dan met mij op! (0627453373 - Monica van Dijk)
 • Barbara zal zelf niet aanwezig kunnen zijn en wenst ieder een mooi afscheid van Maria toe.

intranet test blog1

Door: Deniz Tas

2013-12-06 11:24:16

intranet test blog1intranet test blog1intranet test blog1intranet test blog1intranet test blog1intranet test blog1intranet test blog1intranet test blog1

Repetitieverslag

Door: Monica van Dijk

2013-12-03 07:00:00

Het was weer een bijzondere avond. We begonnen met Encore. Vervolgens, toen ik binnen kwam lopen, zongen we de Cantique waarna Glorious Kingdom en Bring me Joy tot aan de pauze werd doorgezongen en gerepeteerd.
In de lange pauze die volgde werden lootjes verkocht, de prijzen waren koffie en thee! lekker voor een warme winteravond.

Willemijn deed haar inzameling voor het Ouderfonds waarover ik van de  week al een mailtje rondstuurde. Zij bedankt een ieder voor de geleverde bijdrage! Na de pauze kwam Mary even de wetenswaardigheden omtrent ons Kerstdiner van 17 december vertellen wil je etenswaren die niet gekoeld moeten worden bewaard volgende week (10 december) al meebrengen. dinsdag 17 december kan je de stamppotten, spekkies, worsten, etc. etenswaren zo warm / heet mogelijk tussen 17.45uur en 18.00 uur aanleveren in het Andreashuis. (deze warme etenswaren -iedereen weet zijn of haar taak- moeten er smakelijk / gevuld uitzien (b.v. boerenkoolstampot moet echt groen zijn))

vanaf 18.30 uur inloop met glaasje lekkers
vanaf 19.00 uur aan tafel
einde avond normale tijd ca. 22.30 uur

Vervolgens vertelde Lucie Bleumer ons dat het met Maria de Haan niet goed gaat. Het leek even goed te gaan maar bij controle bleek dat haar bloedwaarden niet in orde waren. Op de woensdagen kreeg zij een nieuwe kuur toegediend in het ziekenhuis. Haar bloedwaarden zijn de laatste week echter drastisch verslechterd waardoor zij in het ziekenhuis moet blijven. De hoop is dat zij een dezer dagen naar huis mag gaan om  in haar eigen vertrouwde omgeving te zijn. Zij wil deze tegenslag graag zonder bezoekjes en telefoontjes van ons maar met haar gezin samen verwerken. Wij kunnen haar wel kaarten sturen. Haar adres is: Flevolaan 61, 1272PC Huizen.

Na deze mededelingen zijn we weer gaan zingen. In volgorde:
The First Nowell
Hark the Herald
Follow that Star (187)
Joy to the World (laatste couplet een toontje hoger)
Oh Litttle Town of Bethlehem
We wish you a merry Christmas
Deck the Hall
Jingle Bells
en als laatste You are the New Day, speciaal voor Maria die al onze positieve energie wel kan gebruiken.

In deze sfeer liep het Andreashuis na de repetitie rustig leeg.


Monica

Repetitieverslag

Door: Monica van Dijk

2013-12-10 07:00:00

Gisteravond weer een heerlijke avond kerstliedjes gezongen. Je komt vanzelf in de sfeer van Kerstmis; straks nog de kerstmarkt en ons Kerstdiner en dan is de sfeer voor het GVE compleet.

Na wat rekken en strekken zijn we begonnen met Virgin Mary.

Wanneer we laten zien dat we weten waarover we zingen en dat we dat ook overbrengen wordt het vast een aantal leuke concertjes zaterdag.
Het hele repertoire wordt opgedeeld in 4 blokken en Roy bekijkt per keer wat we zingen. We mogen de zwarte concertmappen meenemen met de teksten / muziek daarin.
We zingen van 14.30 uur tot ca 16.30 uur en het is dan nog licht. Dit heeft als voordeel dat we de teksten nog kunnen lezen maar ook als nadeel :-)  dat het publiek onze gezichten kan zien en dat we dus wel MOETEN stralen!! :-D

Op het programma staan:
Uit de bundel (nr 156) blad 1, 2, 3, 4 (couplet 1,2,4), 5, 7, 8, 9, 11, 12 (couplet 1,2,3).
verder staan Glorious Kingdom, We wish you a merry Christmas, Yule (cold wintersnow), Bring me Joy, Go tell it on the Mountain, Follow That Star op het programma.

We verzamelen om 14.15 uur bij het Comenius beeld (muziektent) bij de Grote Kerk in Naarden.

De kledingcommissie schrijft voor:

We dragen eigen kleding en er worden Kerstmutsen uitgedeeld.
namens de kledingcommissie, Pieternel, Mary, Janny

Tot slot over dit concert nog, Roy hamert er iedere keer weer op: Blijf energiek zingen tot en met de laatste noot! Alleen dan blijven we op toon en we zingen alles á capella dus hebben we geen profijt (correctie)  van de begeleiding!

We hebben een nieuwe eerste alt mogen verwelkomen. Het is Kim Langendijk die de eerste alten komt versterken. Wij heten haar van harte welkom in de club.

Voor het Kerstdiner komende dinsdag is het volgende afgesproken:

voor diegenen die een stamppot of warme toebehoren mee zullen nemen:

 • de warme maaltijd kan aangeleverd worden vanaf 17.45 uur in het Andreashuis lever warme maaltijden zo warm of heet mogelijk aan (er kunnen alleen maaltijden warm gehouden worden).

Voor iedereen:

 • de sfeer is Kerst dus trek je "feestkleding" aan.
 • de avond heeft een strak schema dus kom op tijd d.w.z. kom om ca. 18.30 uur binnen!
 • we gaan stipt om 19.00 uur aan tafel.
 • de avond duurt tot ca 22.30 uur

Tot slot wijs ik op de bijlage die de penningmeester (Thea) graag doorgestuurd had willen hebben. Het bevat contributie-informatie!

Tot zaterdag of.... tot dinsdag!  en in de tussentijd.... Kerstmarkt ze!

Repetitieverslag

Door: Monica van Dijk

2013-11-19 07:00:00

Daar ben ik weer, wat later dan jullie gewend zijn maar ook ik heb wel eens wat anders te doen.

We begonnen deze avond met Three Kings en Bring me Joy.
Er waren veel "nieuwe gezichten" te zien, vooral bij de Alten. We hopen dat er de volgende keer ook mannen meekomen voor een kennismaking met onze repetities.

Na de pauze moest Ingrid van Pinxteren de laatste plaatsen in de bezetting van de kraam op de Kerstmarkt gevuld zien te krijgen en met enthousiasme werden deze plaatsen door Willemijn, Cica en Nanny aangevuld. Dames bedankt!
Ook werd er gevraagd wie er nog meer een appeltaart of een hartige taart zou willen bakken. Hiervoor mag je je bij Ingrid opgeven.

Janneke en Mary hebben briefjes voor de laatste avond uitgedeeld. Ook dat beloofd een gezellige avond te worden.

Toen we weer mochten zingen begonnen we tot ieders "verrassing" met de kerstbundel.
Van Oh Little Town of Bethlehem zingen we couplet 1,2 en 4 (3 niet!) en bij Joy to the World wordt het laatste couplet een toontje hoger ingezet.

In de pauze hebben Roy en Alwin een auditie afgenomen bij Yvette (aspirant lid bij de sopranen).  Zij is  niet door de selectie gekomen.

Repetitieverslag

Door: Monica van Dijk

2013-11-12 07:00:00

De repetitie van gisteravond was weer gevuld met Kerst-repertoire. Na een snelle telling middels handopsteken is er besloten dat wij 14 december 's middags op diverse plekken in Naarden Vesting kunnen zingen. De verdeling van de stemmen is goed genoeg.

Dus aan het werk; inzingend met Mooi Waaien vanwege de hersft en Durgendam omdat dat ook lekker inzingt hebben we Bring Me Joy tot aan de pauze doorgezongen.
Na de pauze was de kerstbundel aan de beurt.
De op 14 december te zingen nummers uit de kerstbundel zijn:
1 The First Nowell
2 Hark the Herald Angels Sing
3 Joy to the World
4 O Little Town of Bethlehem
5 Deck the Hall
7 Jingle Bells
8 Silent Night
9 The Sleep of the Child Jesus
11 What Child is This
12 God Rest You Merry, Gentlemen
Daarnaast nog de twee nieuwe kerstnummers.

We sloten de avond af met de Cantique de Jean Racine

We zijn nog steeds op zoek naar aanvulling van de mannenstemmen voor de Bas/Bariton partij.
Het zal toch niet gebeuren dat ons koor niet op deze manier verder kan omdat we niet voldoende stemverdeling hebben?  Dus een verzoek aan iedereen om actief in je netwerk-omgeving mannelijke leden te gaan werven.

Vanavond (woensdagavond 13 november) vergadert het bestuur in Hilversum bij Thea thuis.
De voorbereidingen voor onze eigen koor-kerstavond op 17 december a.s. zijn in volle gang; volgende week worden de briefjes uitgedeeld met "Wie-Maakt-Wat".

Monica

Programma Kerstmarkt Naarden

Door: Roy Voogd

2013-12-14 01:30:00

De op 14 december te zingen nummers uit de kerstbundel zijn:

 • 1 The First Nowell
 • 2 Hark the Herald Angels Sing
 • 3 Joy to the World
 • 4 O Little Town of Bethlehem
 • 5 Deck the Hall
 • 7 Jingle Bells
 • 8 Silent Night
 • 9 The Sleep of the Child Jesus
 • 11 What Child is This
 • 12 God Rest You Merry, Gentlemen

Aangevuld met:

 • Glorious Kingdom
 • We wish you a merry Christmas
 • Yule (cold wintersnow)
 • Bring me Joy
 • Go tell it on the Mountain
 • Follow That Star

Repetitieverslag

Door: Monica van Dijk

2013-11-26 07:00:00

Bij het GVE gaan we Kerst groots vieren en slaan we de Sint met zijn (zwarte) Pieten over.

Volop kerstrepertoire dus. Al wekenlang. De gezellige kerstsfeer MOET straks wel :-D stralende gezichten :-) laten zien ook al worden we er nu soms wat moedeloos van!
We begonnen met rek- en strekoefeningen gevolgd door stemoefeningen.
Dit werd voortgezet in Glorious Kingdom waarbij het een hele kunst was om weer op toon te blijven. Ondanks de vele herhalingen van Roy - volgens hem al 6 jaar- blijft bij ons de techniek van de energie eronder houden toch weer achterwege.
Door deze avond weer hard hieraan te werken hebben we wel bereikt dat we aan het eind van de avond bij het "bundelzingen" wél op toon bleven.
Hoe hoger te toon, hoe lager de kaak moet zakken (opener de mond) en hoe makkelijker en mooier de toon uit de strotten klinkt. Je kunt het geloven of niet maar het is zo!
Vervolgens zongen, we met deze wetenschap, Follow that Star en  Go Tell it on the Mountain.
En dan is er koffie!!!! (of wat anders) met een traktatie van Paul van Raaijen (dank en gefeliciteerd Paul).
Na de pauze zongen we Yule, het kerstbundeltje en "We wish you a merry Christmas" waaraan we volgende week hard gaan werken omdat we dat de 14e ook gaan zingen.

Volgende week laten we ook even een presentielijst rondgaan voor de 14e. We willen graag weten met hoeveel we zijn en wat de stemverdeling is.

Concertverslag Kerstmarkt Naarden

Door: Monica van Dijk

2013-12-14 04:00:00

Als jolige kerstman verkleed stond Roy ons koor gisteren voor de Grote Kerk te dirigeren.
Alle kerstnummers hebben we met veel plezier door gezongen. Een enkele leer dachten we...... oeps.... nog even oefenen misschien? Janneke en Ingrid stonden met heel veel vrijwilligers achter de goed bezochte kraam. De opbrengst krijgen we nog te horen.
Iedereen enorm bedankt voor de inzet!

NIEUW KERSTREPERTOIRE

Door: Roy Voogd

2013-12-01 10:35:00

NIEUW REPERTOIRE VOOR KERST

Deze lijst wordt steeds aangevuld en/of gewijzigd n.a.v. overleg met de Muziekcommissie. Op dit moment staat op de verlanglijst:

 • Cantique de Noel
 • Let there be peace on earth (uit As it is in Heaven)

NIEUW REPERTOIRE 2014-2015

Door: Roy Voogd

2013-12-16 10:38:00

"MIJN NAAM IS BOND.........JAMES BOND"

 • James Bond Theme en Kingston Calypso- orkest John Barry
 • From Russia with Love - Matt Monro
 • GOLDFINGER - Shirley Bassey
 • Thunderball - Tom Jones
 • You ONLY live twice - Nancy Sinatra
 • On Her Majesty's Service - orkest John Barry
 • Casino Royale - Herp Albert en Burt Bacharach
 • Diamonds are Forever - Shirley Bassey
 • Live and let Die - Wings
 • THE man with THE Golden Gun - LuLu
 • Nobody does it Better - Carly Simon
 • Moon Raker - Shirley Bassey
 • For your Eyes only - Sheena Easton
 • All Time High - Rita Coolidge
 • À View to à Kill - Duran Duran
 • The Living Daylights - À-Ha
 • Licence to Kill - Gladys Knight
 • Golden Eye - Tina Turner
 • Die another Day - Madonna
 • Sky Fall - Adèle
 • Never say Never Again - Lani Hall (Michel Legrand)

 

De volgende BOND-koormuziek is op internet gevonden (SATB/piano)

Repetitieverslag

Door: Monica van Dijk

2013-12-17 06:00:00

Wat een gezellige avond weer gisteren. Met dank aan iedereen die zich hiervoor heeft uitgesloofd. Mary en haar team, Janneke en haar consorten. Ik noem geen namen omdat ik mogelijk dan iemand vergeet. Wat een leuk concept. Allemaal tafeltjes met leuke gesprekken. Een echte gezellige kerstsfeer. Het Andreashuis was omgetoverd tot een heus restaurant; de tafels waren keurig gedekt en rijkelijk versierd met goud. Het was een prachtig geheel!
Iedereen werd verwelkomd met een glaasje lekkers en een envelopje waarin je tafelnummer werd bekend gemaakt. Op deze wijze was er geen kliekvorming en zat bijvoorbeeld Nico Snel als enige heer aan een tafel met voornamelijk sopranen en één alt. Ook hij had hopelijk een leuke avond.

Marianne Rijnders als opperspreekmeester en Saskia als interviewer. Iedereen kwam aan bod.
We hadden Chris deze avond weer in ons midden. Hij voelt zich goed maar heeft nog wat obstakels te nemen.
Marguerite was aanwezig, wat gezellig! Ger en Carolien waren van de partij. Echt KERST voor iedereen.
Paul opende de avond met een "woordje van de voorzitter"; hij heette iedereen welkom. We zongen één kerstliedje met de zeer toepasselijke tekst "We need a Little Christmas!". Monica de Greeve werd bedankt voor haar vele werk voor de muziekbibliotheek en de "keukenbrigade" werd bedankt voor deze bijzondere avond.
Het kerstdiner werd vanuit de hal geserveerd door van elke tafel een vaste serveerster. Paul en Vincent, de schortjes stonden jullie beeldig!

Er was een intermezzo waarin Saskia, Stefanie, Janneke, Mary en Nico het lied "Mag ik dan bij jou" in een arrangement van Gerard van Amstel  zongen. Daar wordt je toch wel heel erg stil van. Prachtige tekst, prachtig arrangement maar bovenal prachtig gezongen door deze koorleden. Zij hadden het eerder ten gehore gebracht bij de jaarlijkse herdenkingsdienst georganiseerd door Barbara Alma. Het was duidelijk dat ook nu de toehoorders erdoor geraakt waren.

Janneke had (ook nog) alle winnende foto's van de Italiereis keurig ingelijst en deze werden aan de winnaars uitgereikt samen met een Italiaans cadeau. Het geheel zag er weer goed uit en zoals gewoonlijk had zij het weer goed voor elkaar.

Dan was er ook nog de lang geleden beloofde Glossy. Als een cadeautje van het bestuur aan de leden als afsluiting van het jubileumjaar. De eerste exemplaren werden uitgereikt aan Bert, Roy en Paul. Daarna werd de GVE-glossy onder de koorleden verdeeld. Al die blije gezichten om zo'n leuk Kerstcadeau. Het is dan ook een blad om te bewaren. Voor hen die het nog niet hebben ontvangen? We hebben er nog hoor.
Terwijl iedereen in de Glossy bladerde deelde de Cabin Crew glaasjes limoncello uit. Bij een kopje koffie en een kerstkransje was dat ook heerlijk. Het einde van de avond naderde en Marianne en Margriet zongen als afsluiter, uitsmijter nog even hun KerstVakantie lied. Iedereen weer even actief meebewegen graag. Wat een gek stel die twee!

Daarna werd het Andreashuis weer opgeruimd, werden de beste wensen over en weer uitgedeeld en, ach ja, sneuvelde er her en der een glaasje en een bordje (want scherven dit jaar brengen geluk in het volgend jaar). De Sleutelbewaarder van het Andreashuis (Nico) meldde zich om ongeveer 23.15uur in het Bastion, luttele meters verderop in de Turfpoortstraat, alles was opgeruimd en netjes.

Ik wens iedereen nogmaals Fijne Kerstdagen en tot ziens op 7 januari opnieuw in het Andreashuis.

Welkom op de GVE bestuurs-blog

Door: Monica van Dijk

2013-12-16 00:28:00

Middels deze bestuursblog kunnen we interne bestuurs-voortgang via internet met elkaar delen. De informatie op deze blog is alleen zichtbaar indien is ingelogd met de persoonlijke gebruikersnaam en wachtwoord voor bestuurders!

Repetitieverslag

Door: Monica van Dijk

2014-01-15 09:26:00

Hallo allemaal,

Na het prachtige afscheid van Maria op vrijdag j.l. begonnen we dinsdagavond met een korte terugblik op deze viering. Wat was het een prachtig afscheid en wat hebben we, ondanks onze tranen en verdriet, (of was het dankzij) prachtig gezongen. De familie was er erg blij mee en wij hadden er ook een bijzonder goed gevoel over. We hebben meegewerkt aan een waardig afscheid van ons koorlid Maria.
Daarna vertelde Gerrit over zijn gezondheid. Er is maagkanker bij hem geconstateerd en hij begint vandaag met een chemokuur. Hij heeft Monica de Greeve als zijn Buddy uitgekozen en samen gaan zij dit traject aan. Na de chemokuur gaat Gerrit een operatie krijgen waarbij zijn maag wordt verwijderd en daarna volgt de tweede chemokuur. Voorlopig staan hem dus zware tijden te wachten en wensen wij hem heel veel sterkte voor de komende tijd.

Met Deep River beginnen we aan de repetitie waarna we overgaan naar het nieuwe muziekstuk: De Bond Medley (nummer 202 in de map). Voor diegenen die niet aanwezig waren Volgende week ligt het stuk klaar voor jullie! We zijn gestart op bladzijde 6 met Goldfinger en hebben dat deel doorgestudeerd.

De pauze was als altijd gezellig. Er is weer een stemtest afgenomen door Roy en we mogen Mildred bij de alten verwelkomen. Ook Aline Brinkman heeft zich weer aangemeld als koorlid en zingt als vanouds bij de sopranen haar partij. Een nieuwe ledenlijst volgt als ik alle gegevens verzameld heb.
Na de pauze meldt Paul dat er nog 9 flessen jubileumwijn staan en als Mary haar wens is uitgekomen is deze wijn vanavond helemaal verkocht. Ook vertelt Paul dat Anita wegens drukke werkzaamheden en studie uit het bestuur is gestapt. Hij bedankt haar voor de inzet en wenst haar sterkte met de studie.
Voorafgaand hebben we een bestuursvergadering gehad met als speciale gast Roy. We hebben met Roy de lijst van aanbevelingen uit de enquete doorgenomen. Een aantal aanbevelingen zijn al doorgevoerd en andere worden binnenkort gerealiseerd. Zoals de nieuwe website van het GVE. Met Willemijn en Monica als webbeheerders en Roy als technische ondersteuning hopen we de nieuwe website begin februari in de lucht te hebben. Op deze website is ook voor iedereen de GVE Facebook pagina zichtbaar. Zonder FB account kan je vanaf dan ook genieten van de leuke mededelingen die onder beheer van Paul Sanders op Facebook geplaatst worden. Het is de bedoeling dat we ons via de website gaan presenteren en we hopen dat we daarmee o.a. ook ons bassenbestand wat kunnen opvijzelen.
Ook is er gesproken over de invulling van de stemtechniek avonden met Ingrid, de vrouw van Roy. Aan de hand van de liedjes welke al in het repertoire zitten gaat Ingrid ons stemtechnische tips en trucs geven. Dat is nog eens aardig!
Paul herinnert er ons aan de er een nieuw kwartaal is aangebroken en dat er weer contributie betaald moet worden.
(rekeningnummer met IBAN  NL47ABNA 0405652356 ) Denk aan de mogelijkheid voor agendering van deze betaling!
Tot slot de Algemene Ledenvergadering. Deze staat gepland voor de laatste dinsdag in maart; dat is dus 25 maart.

Uit alles blijkt toch maar weer dat wij behalve een kwalitatief goed koor ook een sterk sociaal karakter hebben. Dit sociale karakter van het koor maakt het koor zo waardevol voor ons allemaal.

Na de pauze zingen we Route 66 en het nieuwe nummer (201) Lullaby of Birdland waaraan we weer hard verder werken. De tijd vliegt als je lekker aan het zingen bent; het was zomaar ineens half elf!
Ik wens jullie een fijne week en tot de volgende dinsdag.

Monica 

Bond. James Bond.

Door: Roy Voogd

2014-01-15 10:10:00

DOE MEE, ALS JE DURFT!

Psssstt... niet verder vertellen: het Goois Vocaal Ensemble is in januari begonnen met een grote muziekmedley met James Bond-tunes. Een prachtig moment voor nieuwe leden om zich aan te melden! Maar, ehh... mondje dicht hè, want voor het publiek moet het natuurlijk nog even geheim blijven!


Wie kent hem niet, die sophisticated geheim agent 007, die al generaties lang de filmzalen wereldwijd vol krijgt met de spannende actiethrillers doorspekt met typisch Britse humor en hi-tech snufjes. James Bond, de personage die in 1953 door schrijver Ian Fleming werd gecreëerd, verscheen in 1962 voor het eerst op het witte doek met de film Dr No. Sean Connery was de eerste acteur en heeft zijn Bond-imago nooit meer af kunnen schudden. In totaal zijn er maar liefst 23 officiële Bond-films verschenen en 3 onofficiële.

De marketingmachine rond de Bond-films werkte steeds op volle toeren en werd op vele vlakken slim ingezet. Zo werd voor iedere film een populaire en kwalitatief goede popster of band gevraagd om de herkenningstune te maken. Van de Beatles en Shirley Bassey tot Aha en als laatste Adèle tekenden voor tijdloze nummer die allemaal lange tijd de hitlijsten op nummer 1 bezetten.

Voeg daarbij de bekende herkenningstunes van 007 en alle ingrediënten voor een fantastische medley is compleet. Prachtige muziek en volop herkenning. En wat zo knap is: ook al hou je niet van de Bond-films, toch kent iedereen al die tunes en hits. Bij de repetities zitten we al op het puntje van onze stoel, dus ik denk dat dat hele spannende uitvoeringen gaan worden. Letterlijk én figuurlijk!

Bent u ook zo benieuwd of we Miss Moneypenny en James Bond persoonlijk in de uitvoeringen terug gaan zien?

Repetitieverslag

Door: Monica van Dijk

2014-05-07 02:41:00

Wat later dan normaal stuur ik jullie het repetitie-verslag van afgelopen dinsdag.

Voor zover ik heb begrepen heeft Janneke Kransberg iedereen bedankt voor zijn of haar inzet en ook de cadeautjes van het Merliner Ensemble aan ons uitgereikt.
Een overheerlijke traditioneel Italiaanse cake mocht ook ik mee naar huis nemen en ik kan jullie vertellen, deze was en is nog steeds heerlijk.

Zoals gewoonlijk na een concert hebben we eerst nagepraat over het concert en het evenement eromheen. Met bijna 500 verkochte kaarten kunnen we het een financieel  geslaagd concert noemen alhoewel de eindafrekening nog moet worden opgemaakt.

Alle lof voor het organiserende team dat, met een kern van creatievelingen en een heleboel assistentie een geweldig evenement heeft neergezet. Het was een uitdagend project waarbij ieder kernlid zijn eigen deel had in het grote geheel en waarvan we allemaal kunnen zeggen dat het een geslaagd evenement was dat voor herhaling vatbaar was. Of, zoals Ingrid Haye kernachtig samenvatte, "een organisatie met ballen".

In grote lijnen was men enthousiast over het concept; vond men de prijzen voor het eten te hoog en valt er nog wel wat te sleutelen aan het concept van dit evenement. Er was niet op zo'n grote opkomst gerekend; hierdoor was er niet van alles voldoende aanwezig. Een leermoment voor een volgende keer.
Door deze vorm van evenement bereik je een breder en mogelijk jonger publiek. De vroege aanvangstijd, de informele sfeer, het werd als vernieuwend ervaren.

Het concert zelf was een goed concert. De versterking van de piano werd na het eerste nummer al uit gezet omdat het geluid in de kerk "verschrikkelijk" was. De Grote Kerk is voor het soort muziek dat wij ten gehore brengen niet altijd ideaal.
Italian Salad was ondanks enkele foutjes erg leuk en The Long Day Closes was prachtig.

De picasa-foto's van Bert en Elseline staan inmiddels op de website.

Na de evaluatie hebben we nog heerlijk gezongen.
 

 • Durgerdam, blijven focussen op de lange lijnen, energie op pijl houden en frases afmaken. dit moet in ons systeem komen te zitten. We moeten ons dit eigen maken zodat het vanzelf gaat.
 • De Bond Medley (OOOHH wordt uitgesproken als oo en niet als oe)
 • To be or not to be ( waren we al aan begonnen maar hoe was het ook weer?) (uit 1941)
 • Lullaby of Birdland

Willen jullie de datum van 21 september noteren in jullie agenda voor de "Proeverij van Gooise Koren" waarvoor we ons als koor opgegeven hebben!

Tot volgende week dinsdag!

 

Repetitieverslag

Door: Monica van Dijk

2014-05-14 07:33:00

De laatste repetitie voor de zomerstop is op 1 juli (Bonte Avond) - we starten weer op 19 augustus
 

Goedemorgen,


Gisteren spraken we niet over de Italianen, niet over concerten, niet....

Gisteren hebben we hard gewerkt aan de Bond Medley (maat 70 tot 103), Bring me Joy en Go tell it on the Mountain
De inzinger was Route 66 en de uitsmijter Lullaby of Birdland

Naar aanleiding van de uitleg van Roy vond ik op internet een stukje over "stembreuk". Ik hoop dat het verhelderend is.

Als je goed naar je stem luistert, zal je merken dat ze niet op elke toonhoogte dezelfde
klankkleur heeft. Je kan de zangstem opdelen in 3 belangrijke onderdelen. Deze 3
onderdelen van de zangstem noemt men “registers”. Je kan ze onderverdelen in
hoofdregister, middenregister en borstregister. Deze 3 registers vormen samen één
prachtige stem. Men spreekt ook van kopstem, middenstem en borststem.
Een register is een opeenvolging van een aantal tonen met eenzelfde klankkleur. Dit is het
gevolg van een bepaalde werking van de strottenhoofdspieren.
De stemplooien trillen bij lage tonen anders dan bij hoge tonen. Hierdoor klinkt
het timbre van de stem in de hoogte heel anders dan in de laagte. Zowel mannen als
vrouwen beschikken over deze 3 registers. Bij mannen is het borstregister uitgebreider en
wordt de kopstem ook wel “falset” genoemd.
Het doel van stemtechniek is deze 3 registers mooi ineen te laten vloeien. Dat noemt men
het “egaliseren” van de stem. Door middel van de juiste oefeningen leren we de
verschillende registers met elkaar verbinden. Wanneer men overschakelt naar een volgend
register spreekt men van “registerovergang” of “stembreuk”. Wanneer je hoge tonen zingt,
voel je de stem vibreren in je hoofd. Dan spreken we over kopstem.
Bij de middenstem zing je lager en voel je de stem trillen in de mond en in de keel. En de
borststem situeert zich heel duidelijk ter hoogte van het borstbeen. Boven de stembreuk, bij
je hoge noten, klinkt je stem heel anders dan daaronder, bij je lage noten


Tips van Roy
Tip 1:
Lang geleden hebben we een prachtig potlood ontvangen om daarmee aantekeningen te maken in de muziek. Je mag de aanwijzingen van Roy opschrijven in je muziek op de plaatsen waarvoor deze aanwijzing telt.
Zorg dus dat je altijd een potlood binnen handbereik hebt.

Tip 2:
Als je (thuis) een muziekstuk begint in te studeren begin dan altijd met het spreken van de tekst in de maat van de muziek. Als je de plaatsing van de tekst onder de knie heb dan is het gemakkelijker om de noten te plaatsen. Wanneer je dit actief doet dan komt het beter in je spiergeheugen te staan.

Roy vraagt iedereen om de tekst van "to Be or Not To Be" (nr 5 in de map) voor te bereiden voor volgende week. De bedoeling is dat je thuis oefent met tip 2 op dit nummer (spreken van de  tekst op de maat van de muziek).

Gooise Korenweken in september (aanrader van Roy - ieder die dit wil moet zich zelf opgeven bij stichting Amateurkoor)
In de week van 01/09 - 19/09 - Singin & Scratchconcert Mis in D van Dvorak mét GROOT OMROEPKOOR in het nieuwe Tivoli Vredenburg! 

LEDEN VAN DEELNEMENDE KOREN AAN DE GOOISE KORENWEKEN 2014 KRIJGEN MAAR LIEFST 50% KORTING OP DEELNAME AAN DE SING-IN MET HET GROOT OMROEPKOOR!

Zie ook www.amateurkoor.nl  

LET OP: 
- Dit project is niet inbegrepen bij deelname aan de Proeverij.
- Er is slechts ruimte voor 40 deelnemers! 
- inclusief diner op 19/09 
- inclusief kaartje voor het concert!
- doorgang bij minimaal 30 deelnemers
- EXCLUSIEF VIA STICHTING AMATEURKOOR TE BOEKEN!

Kosten voor leden van deelnemende koren aan de Gooise Korenweken: 32,50 euro p.p. all in!
Kosten voor overige deelnemers: 65,00 euro p.p. all in.

1ste repetitie is luisteren, 2e repetitie meezingen, de 19e sept. generale, scratch-uitvoering met publiek en concert tot slot. Er is plaats voor maximaal 40 deelnemers, vol = vol.


Monica 

Kerstrepertoire 2014 > versie

Door: Roy Voogd

2014-05-14 10:56:00

Basis voor Kerstrepertoire december 2014:

Samenstelling is op basis van een half concert, waarbij ik graag een accent wil zetten op gospel/spirituals en Licht Amerikaans. Dit jaar dus even geen standaard kerstreperoire en Engelse Christmas Carols.

Nieuw repertoire:

 • Bring me Joy!
 • Go Tell it to the Mountain
 • Yule
 • Santa Baby
 • OPTIE: Jingle Bells Jazz
 • Extra opties:

  Blizzard
  http://www.halleonard.com/viewcloserlook.do?id=35027743&lid=-1&

  Jazz Bell Carol
  http://www.halleonard.com/viewcloserlook.do?lid=-1&refer=null&id=00125424&img=http://s3.amazonaws.com/halleonard-closerlook/00125424/00125424p1.jpg&order=0

Bestaand repertoire:

 • Jesus Child
 • Glorious Kingdom
 • Follow that Star
 • Big Band Santa
 • Have yourself a merry little Christmas 
 • It’s beginning to look like Christmas
 • We  Need A Little Christmas

Mogelijke extra aanvulling uit:

 • Cantique de Jean Racine
 • It was a very good year
 • De Kerstezel
 • White Christmas
 • Wonderful Dream
 • We Wish you a Merry Christmas

Repetitieverslag

Door: Monica van Dijk

2014-05-21 01:10:00

Ondanks de warmte en de plaatselijke stortbuien was de opkomst gisteren redelijk te noemen.
We zijn begonnen met Lullaby of Birdland waaraan we gelijk ook gewerkt hebben; de begeleidende stemmen mogen wat zachter en de heren mogen in hun "leading partij" wel wat meer uitgesproken zingen. Let op de syncopen!
Het tweede stuk dat onderhanden werd genomen was To Be or Not To Be. We hebben het hele stuk nu doorgezongen.
Vervolgens naar Bring me Joy, Vanaf maar 44 met opmaat en dan helemaal uit.
Ook de Bond Medley kwam aan de beurt. We zongen vanaf maat 70 You Only live twice tot en met maat 127 en tot slot van het begin af tot maat 128.
 

In de pauze was er een traktatie van Desiree die afgelopen zondag jarig was. Vorige week was de traktatie van Janneke!

Na de pauze werd Eefje in de bloemen gezet omdat ze al 25 jaar een trouw lid is van het koor.

Volgende week gaan we werken aan Wheel of the Year (Yule) nummer 199 uit de map. Zorg dat je het bij je hebt.
Het boekwerk Encore (nummer 195) kan uit de map gehaald worden en in de archiefdoos worden opgeborgen. Dat scheelt sjouwen met en ruimte in je koormap.

Dan kan ik ook nog melden dan Janneke bij Michiel de Haan is geweest. Het gaat goed met hem en jullie krijgen de hartelijke groeten.

Met deze groeten sluit is het verslag en wens ik jullie zonnige dagen toe!

Monica 

Repetitieverslag

Door: Monica van Dijk

2014-05-28 09:03:00

Speerpunt voor dit jaar De Slotnoten

Beste Koorleden,

Voor vandaag heb ik heel wat informatie in mijn pen zitten. Deze informatie staat te popelen om losgelaten te worden dus hou je vast en lees lekker door!

Om te beginnen zal het aantal mails dat er vanuit dit adres wordt verstuurd worden beperkt. Jullie zullen zoveel mogelijk eenmaal per week op de hoogte gehouden worden. Welnu.............

Vanuit de bestuursvergadering
 • We hebben afgelopen donderdag vergaderd en de volgende punten zijn o.a. besproken:
  • Het concert van 3 mei heeft een mooi positief resultaat opgeleverd. Er zijn 470 kaarten verkocht. Het derde uitverkochte concert op rij!
  • Het doorsturen van berichten via het secretariaat wordt aan banden gelegd. In de wekelijkse berichten worden de persoonlijke berichten (wel en wee) verkort opgenomen. Er worden verder alleen nog berichten doorgestuurd met informatie die direct betrekking hebben op koorzaken.
  • Het bestuur denkt na over een actie om de donateurs beter te leren kennen.
  • Vincent gaat zich bezighouden met het donateursbestand en Mildred zal nieuwe leden en aspirant leden wegwijs maken bij ons koor.
  • Het draaiboek concerten wordt op de website in de Ledenportal geplaatst. Organiserende commissies kunnen deze dan altijd gebruiken. Aanvullingen of verbeteringen kunnen te allen tijde worden verwerkt.
  • Er kunnen advertenties van sponsoren geplaatst worden op de website.
  • De volgende bestuursvergadering is op 19 augustus om 18.00 uur. Als je deze vergaderingen eens wilt bijwonen meld je dan bij Monica van Dijk
 •  Data waar we rekening mee moeten houden
  • 1 juli laatste repetitie voor de vakantie / 19 augustus 1ste repetitie na de vakantie
  • Zouden we 7 september kunnen meewerken aan een Vestingzondag in Naarden?
  • Van 1 tot 19 september – Gooise Koren Weken met open repetities op dinsdag in september.
  • 21 september Proeverij van Gooise Koren in het MCO in Hilversum
  • 13 december is het kerstconcert in de Wilhelminakerk in Bussum m.m.v. Princess Brass uit Huizen
  • 9 mei uitwisselingsconcert met Route 66 in Nieuw Vennep
  • 30 mei retour uitwisseling met Routte 66 in Bussum, Wilhelminakerk
 • Volgende week zijn er twee intekenlijsten! een voor 1 juli (slotrepetitie) en een voor 7 september (vestingzondagen)

Mails van de leden:

 • van Nico Pieneman inzake de Anjercollecte 
  • De Anjercollecte is weer achter de rug. Door 5 collectanten is een bedrag van €632,81 opgehaald.
  • 1/3e deel, €210,94 zal binnenkort door het Prins Bernard Cultuurfonds op de rekening van het GVE worden overgemaakt.
 •  Van Eefje inzake 25-jarig lidmaatschap
  • Lieve zangvrienden,
   Verrast en ontroerd ben ik door alle mooie en lieve kaarten en mailtjes die ik van jullie mocht ontvangen. Heel hartelijk bedankt. Ik hoop nog heel veel jaren samen met jullie bij het Goois Vocaal te kunnen en mogen zingen. 

Verzoek van Roy

 • Neem volgende week de volgende Kerststukken mee in je map; dit gaan we met kerst zingen.
  • Cantique de Jean Racine
   It’s beginning to look like Christmas
   We Need A Little Christmas
   White Christmas
   We Wish you a Merry Christmas
   Big Band Santa
   Follow that Star
   Jesus Child
   Glorious Kingdom
   Bring me Joy
   Go Tell it to the Mountain
   Yule

Bericht van Willemijn (website-beheer)
 • vanaf vandaag staat alle bladmuziek op de website; het kerstrepertoire volgt zo snel mogelijk!

Bericht van de Golfende Zangers van het GVE

 • Zaterdag 24 mei hebben we gegolfd met een aantal leden van het koor. Het was een prachtige dag waarbij de weergoden ons ook goed gezind waren. Er is gegolfd op golfclub Gaasterland en we genoten van de gastvrijheid van Saskia en Wibo. Iedereen ging met een prijs naar huis (dank je wel Tilly) en we willen dit evenement jaarlijks gaan herhalen.
 • De foto's van deze dag staan onder koorfoto's in de ledenportal.
                        

Verslag Dinsdag 27 mei

Allereerst hebben we gezongen voor Han die gisteren jarig was. Hiep hiep hoera!!

We hebben de volgende stukken gerepeteerd:

 • The Wheel of the Year - Yule denk aan snijdende koude wind die direct inslaat! energiek zingen
 • To Be or Not To Be
 • Go tell it on the Mountain (we waren een stel ritmisch bewegende (wippende) zangers)
 • Bond Medley vanaf "For Your Eyes Only" denk om de slotnoten. (Roy kijkt na of we moeten beginnen met oe of met oo)
 • Bring me Joy (als afsluiter - volgende week aan werken)


Speerpunt voor dit jaar De Slotnoten

Aan het kerstconcert op 13 december werkt Princess Brass uit Huizen mee:
Dit ensemble bestaat uit een groep van ongeveer 10 koperblazers en staat onder deskundige leiding van Ron Mostaard. De muziek die Princess Brass speelt, is op te splitsen in drie groepen. 
Als eerste lichte ensemblemuziek, onder andere van componisten als: Kees Schoonenbeek, André Waignein en Girolamo Frescobaldi. Muziekstukken als: Pleasure, Easy Brass Ensemble Album, Vivat Mozart en Canzona Frescobaldi. Deze spelen het ensemble met veel plezier. 

Ook gedragen muziek zit in het repertoire. Muziek van Stephen Bulla, James Curnow en Paul Curnow zijn voor de Princess Brass zeker niet onbekend. De Princess Brass speelt dan ook nummers als Miller Magic, Strike up the Band en Summertime. Ook het spelen van koraalachtige muziek hoort hierbij. Daarnaast speelt Princess Brass popmuziek en gelegenheidsmuziek. Zo spelen zij onder andere Everybody Needs Somebody, maar ook bepaalde stukken met kerst en koninginnedag mogen niet in het repertoire ontbreken. 

Het mag dus gezegd worden dat Princess Brass een veelzijdig repertoire heeft. 

Princess Brass biedt net dat beetje meer en is een goede mogelijkheid om de individuele kwaliteiten te vergroten. Het komt aan op samenspel, want dat is juist zo belangrijk in een kleine groep. Speelt een muzikant een noot of een accent niet, dan wordt dit in deze kleine groep direct opgemerkt!

Princess Brass is regelmatig te horen en te zien in Huizen maar is ook daar buiten geen onbekende.

Dat was het voor vandaag, fijne dag, heerlijk Hemelvaartweekend, geniet van het leven!
 
Monica 

Repetitieverslag

Door: Monica van Dijk

2014-06-04 08:58:00
 
Speerpunt voor dit jaar De Slotnoten

De repetitie
Met slechts de helft van het aantal koorleden aanwezig hebben we lekker gerepeteerd en hard gewerkt aan
To Be or Not To Be
Bring me Joy
James Bond

De inzinger was Durgerdam en tot slot hebben we de Cantique de Jean Racine gezongen.

Er waren 9 alten - 10 tenoren! - 3 bassen en 14 sopranen (+2 na de pauze) aanwezig; de rest wens ik een heerlijke vakantie (waarschijnlijk)

Een opmerking van een van de tweede sopranen bij Bring Me Joy over de hoge A (maat 59 en 66):
    "ik haal hem niet, ik zing hem niet maar ik kijk er wel heel blij bij!"

En zoals vermeld onder het logo, Roy blijft hameren op de lengte van en energie geven aan de slotnoten.
Bij James Bond: OOH spreek je uit als OE

Traktatie was van Han Boekhorst en Elseline Kroonenburg


Bericht uit de "Mededelingen van de voorzitter"
Er liggen lijsten voor aanwezigheid op 1 juli (laatste avond) en 7 september (een van de Vestingzondagen)
Ben je op vakantie op dit moment meldt dan even bij Willemijn of je aanwezig kunt zijn op een van deze dagen!
Willemijn is te bereiken op willemijnkruithof@gmail.com
7 september is een van de Vestingzondagen. Deze beginnen vanaf 13.00 uur in Naarden. Locatie en verdere gegevens volgen na bevestiging van deelname. (alleen bij voldoende koorleden) Het is een betaald optreden!


Bericht van Monica de Greeve

57

 Jullie zullen wel denken  57,  dat is toch geen speciale leeftijd !

Maar in mijn geval wel:

Geboren in 1957      dus dit jaar  57  geworden.   Wonend op  57

Per  5-7  stoppen met oppassen.    Stoppen met Scouting

 en straks  5 tot 7  maanden  naar Oostenrijk.

            

   Dus schrijf in je agenda  5-7-’14  feestje bij het Dek van Scouting  Olav Naarden.

 

Vanaf  20 uur.  Trek makkelijke kleren aan.  Meld even of je komt! Route op aanvraag!

 

Groeten,

Monica de Greeve


Bericht van Elseline
Elseline is ná volgende week met vakantie. Afmelden kan dan bij Stella Colijn  censcolijn@hetnet.nl

Repetitieverslag

Door: Monica van Dijk

2014-06-11 07:09:00

Speerpunt voor dit jaar De Slotnoten

 

Gisteravond waren er weer meer leden dan vorige week maar we misten nog wel heel veel leden. Het zal inderdaad de vakantie wel zijn.

Op 1 juli is onze laatste kooravond. Er hebben zich 14 koorleden per intekenlijst afgemeld. Dat zijn er wel veel maar het is geen reden om de laatste avond te vervroegen.
Wat er de laatste avond wordt georganiseerd is nog niet geheel duidelijk maar..... laat je verrassen!

De repetitie

 • Er is hard gewerkt aan
 • Lullaby of Birdland
 • To Be or Not To Be
 • Santa Baby (nieuw nummer 203, graag uitprinten en volgende keer meenemen)
 • Bond Medley (Handclaps afterbeat maat. 117-118 en 126-127)
 • Bring me Joy (bassen en andere stempartijen - luister nog eens naar de oefenbestanden van je eigen stempartij)
 • met als uit(z)waaier  Mooi Waaien


Intekenlijst 7 september medewerking Vestingzondagen
Voor diegenen die zich nog niet hebben gemeld: Laat aan Willemijn even weten of je 7 september aanwezig kunt zijn. (zie vorig verslag)

Uitnodiging Feest Monica de Greeve
De Uitnodiging voor het feest van 5 juli kwam van Monica de Greeve en niet van mij! (Monica van Dijk) (zie vorig verslag)

Website (www.gooisvocaal.nl) ook voor leden (Ledenportal)

 • Gebruikersnaam en wachtwoord is bekend (maar ook op te vragen bij Monica van Dijk)
 • Op de website staat Santa Baby (203 in de map) in bladmuziek en in MP3 files.
 • De inhoud van de repetitiemap en de pagina bladmuziek is inmiddels volledig bijgewerkt.
 • De laatste portret-foto's zijn in het smoelenboek opgenomen.
 • De lijst met ereleden is verhuisd naar de sectie "Members-Only"
 • De weekverslagen worden iedere week opgenomen.
 • De MP3 bestanden zijn gemaakt om thuis je eigen partij te oefenen.
              de volgende nummers zijn in MP3 per stemgroep te beluisteren
 • nr 2 Cantique de Jean Racine
 • nr 5 To Be or not to Be
 • nr 146 Deep River
 • nr 159 Italian Salad
 • nr 165 You are the New Day
 • nr 166 The Long Day Closes
 • nr 195 Encore
 • nr 198 Go Tell It on the Mountain
 • nr 199 The Wheel of the Year - Yule
 • nr 200 Bring me Joy
 • nr 201 Lullaby of Birdland
 • nr 203 Santa Baby

Vocal Coaching van Ingrid Stijsiger

Door: Monica van Dijk

2014-06-12 07:31:00

Gehouden op 22 april

 • Mondstand altijd OE om een verlengstuk te maken van de luchtpijp ,( de  lippen naar buiten) die de lucht begeleidt naar buiten. Fijne bijkomstigheid is dat er genoeg ruimte in de keel ontstaat, de klank  komt naar buiten en daardoor verstaanbaarder. Kost minder lucht en heeft meer resonance, EN alles klinkt meer gelijk.
 • Voeten altijd in volledig contact met de grond ,waardoor de adem vanaf de bekkenbodem op kan bouwen. Het gevolg hiervan is : geen luchtdruk op de luchtpijp, die resonance holte is en er daardoor een mooiere, vollere en rondere toon ontstaat.
 • Luchtlijn met zingen is hetzelfde als met blazen: gewoon recht naar voren.( via de bovenkaak)
 • Aandacht altijd van punt A naar B. Je bent pas klaar als het applaus klinkt!
 • Hard en zacht zingen is hetzelfde qua plaatsing (OE), je laat met behulp van je middenrif meer/minder lucht ONTSNAPPEN, waardoor er meer/minder klank komt.
 • Vooral belangrijk is plezier in het zingen en genieten van het samen zingen, dus altijd goed naar elkaar luisteren.
 • Mondstand OE= vis op het droge, en goed open in de vorm van een ovaal in de LENGTE. Minimaal 1 vinger, anders blijft je klank achter je voortanden hangen.

Nou volgens mij is dit beknopt wel zo'n beetje waar we die avond ( met veel plezier) aan gewerkt hebben.

Succes, Ingrid Stijsiger

Repetitieverslag

Door: Willemijn Kruithof

2014-06-18 09:01:00

Repetitieverslag 17 juni 2014

 

We begonnen de repetitie met een Lang Zal Ze Leven voor Rita.

Met Lullaby of birdland zongen we in, gevolgd door Santa Baby waar we verder in gingen op de noten.

 

Tenoren en Alten:

Bij alle triolen zoals in maat 11 zingen jullie do do doot do do do do.

Dit wordt nu do do doot do bah do do.

En bij de doot wordt de t niet gezongen.

 

In de pauze werd er getrakteerd door Rita.

Op de bok werd er door Mary en mij gevraagd of iemand nog een stukje wilde doen,

voor de bonte avond. Hier werd helaas niet op gereageerd.

 

We zongen verder met To Be or Not To Be die we helemaal doorzongen.

Gevolgd door Yule, denk aan adem en toonstand en sta klaar in de goudvisstand minimaal 1 maat.

Het ziet er dan wel gek uit maar als we het allemaal doen dan ziet het eruit en klinkt het of we bewust bezig zijn met wat we zingen!

 

We sloten de avond af met Bond en dit hebben we aan een stuk doorgezongen.

 

Lieve groetjes en tot volgende week Willemijn

Muziekmap januari 2014

Door: Roy Voogd

2014-01-10 08:25:00

Vanaf januari 2014 bevat de actuele ledenmap:

nr  2       CANTIQUE DE JEAN RACINE
nr 16      MOOI WAAIEN
nr 18      DURGERDAM
nr 21      LOVE WALKED IN
nr 29      ROUTE 66
nr 111    AAN DE AMSTERDAMSE GRACHTEN
nr 146    DEEP RIVER
nr 150    BOHEMIAN RAPSODY
nr 153    WHEN I FALL IN LOVE
NR 159   ITALIAN SALAD
NR 163   RHYTHM OF LIVE
NR  165  YOU ARE THE NEW DAY
NR  166  THE LONG DAY CLOSES
NR  190  AFRICA
NR  194  DUTCH BLUES  
NR  195  ENCORE
NR  198  GO TELL IT ON THE MOUNTAIN
NR  200  BRING ME JOY
NR  201  LULLABY OF BIRDLAND  (DI 7-JAN. GESTUURD VIA DE MAIL.)

Repetitieverslag

Door: Willemijn

2014-02-04 06:28:00

Weekverslag repetitie 4 Februari 2014

We beginnen de repetitie met Mooi Waaien de bassen en tenoren probeerden met de bladeren de eekhoorn een zo een mooi mogelijke lijfje en staart te geven. En in mijn ooghoek zag ik een eekhoorn.

Vervolgens gingen we verder met de details van Deep River, deze zingen we 3 mei met de Merliners. 

We hebben Lullaby of Bird Land helemaal doorgezongen en alle herhalingen doorgenomen.

Tijdens de pauze vertelde Els Kok ons dat de foto’s die Annette heeft genomen dinsdag 28 januari te donker waren. Deze moeten nu overnieuw gemaakt worden. Dus als je gisteren nog niet op de foto geweest bent. Zorg dat je dan aanstaande dinsdag 11 februari je mooiste pak aan heb om een mooie foto te maken.

Na de pauze eindigde we onze repetitie met The Best of Bond en begonnen met You only life twice!! Voor deze medley heeft de kledingcommissie mooie gouden hoedjes en riemen en andere details aangeschaft. Dit hoeft dus niet zelf aangeschaft te worden. Wanneer we dit gaan gebruiken weten we nog niet maar wat we wel weten is het word Gold-delicious.

Tot volgende week dinsdag.

 

Groeten Willemijn

Repetitieverslag

Door: Monica van Dijk

2014-02-12 09:17:00

Gisteren weer heerlijk gezongen en hard gewerkt aan het nieuwe repertoire.

Maar we startten met het toezingen van Marian Engles die jarig was en toch heerlijk kwam zingen. Gefeliciteerd Marian!

Daarna met Dutch Blues en Route 66 ingezongen.
Verder gewerkt aan Deep River, de alten een herhaling van vorige week en de tenoren en bassen kregen daarna hun eigen speciale aandacht voor dit nummer vanaf het begin.
Saskia (en anderen) bedankt voor de informatie tot zover, ik was helaas wat later en dus blij met deze informatie!

Met Lullaby of Birdland hebben we tot aan de pauze gerepeteerd. Op de website heb ik een PDF bestand opgenomen waarmee  een aantal leestekens in de muziek verklaard worden. Dit schema voeg ik bij deze mail als extra informatie.

Bij Lullaby of Birdland staat op de eerste bladzijde in maat 8 het Segno-teken (zie bijlage)
Op bladzijde 3 staat het Coda-teken aan het einde van het eerste systeem
Op bladzijde 4 staat een herhalingsteken (dubbele punten aan het begin en einde van een frase)
Op bladzijde 5 staat "dal Segno al Coda" = vanaf het Segno-teken (mt 8) tot aan het Coda-teken (bladzijde 3)

Je zingt dus vanaf het begin tot aan blz 4 waar na maat 46 en 47 (onder 1) een herhaling komt van maat 40 tot en met maat 45 daarna ga je door met maat 48 (onder de 2)
Je zingt door tot en met blz 5 maat 65 waarna je terug gaat naar blz 1 maat 8.
Dan zing je door tot en met  blz 3 maat 31 (het Coda-teken). Je gaat naar blz 5 het Coda-teken in het tweede systeem maat 66. We zingen het slotstuk van maat 66 tot en met maat 74

Het is nu pauze, bij de koffie heerlijke Salmiakharten en Cica verkoopt lootjes voor de loterij.
Er zijn geen mededelingen. De cadeautjes in de loterij zijn nostalgische blikken van Lonka en leuke theebekers.

Na de pauze werken we aan de Bond-Medley, met name de eerste twee delen (Goldfinger en You Only live Twice)
We sluiten de avond af met You are the New Day.

Het is leuk om te zien dat er dit jaar alweer 3 oud-leden opnieuw lid zijn geworden van ons Goois Vocaal. Vanavond was Saskia ter Laag weer van de partij. Welkom Saskia.

Monica 

Repetitieverslag

Door: Monica van Dijk

2014-02-19 08:34:00

Goedemorgen allemaal,

Gisteravond was het weer een heerlijke avond. Het was een derde dinsdag dus open repetitie en daardoor hadden we een vrouwelijke gast die gezellig bij de sopranen heeft meegedaan.
We begonnen met Encore dat we helemaal door gezongen hebben. Nu hoor je toch dat er onzekerheden insluipen en dat er een aantal nieuwe koorleden zijn. Dat wordt weer opnieuw hard er aan werken.
Roy laat aan ons de keuze welke delen uit Encore (195) we willen zingen tijdens het concert in mei. Encore bestaat uit zeven delen

1 = opening
2 = Try to Remember
3 = I Believe in Love
4 = Dancin' in the Street
5 = Stand by me
6 = The Megamix
7 = Reprise

Geef 3 punten aan het voor jou beste (favoriete) stuk uit Encore
Geef 2 punten aan het voor jou een-na-beste stuk uit Encore
Geef 1 punt aan het voor jou twee-na-beste stuk uit Encore

Stuur deze week nog de nummers met je score per nummer op naar info@gooisvocaal.nl
Wie niet stemt STEMT TOE!

Na dit stuk gaan we verder met de Bond Medley vanaf maat 103. Hier zijn we tot aan de pauze mee bezig geweest.

Na de pauze is het tijd voor mededelingen. Uit het archief (en met dank aan Eefje) is gebleken dat Han Boekhorst op 14 februari 25 jaar lid was van het GVE. Wij feliciteren hem met een fles wijn. Wil je te zijner tijd ook voor een felicitatie in aanmerking komen dan is het handig om je start datum bij het koor door te geven; nog niet iedereen heeft aan de oproep van een paar weken terug gehoor gegeven. We willen weten je geboortedatum en de startdatum bij het koor en eventueel het aantal jaren dat je tussendoor géén lid was.
Paul neemt gelijk de gelegenheid om nog een te benadrukken dat we echt nieuwe bassen nodig hebben en dat we vanaf nu alle nieuwe leden, vrouw of man, als bas laten zingen (Grapje) . Er zijn een aantal oud-leden weer teruggekomen! Maar we zijn toch echt op zoek naar BASSEN
 

Nico Pieneman vraagt om mannelijke hulp voor Mary bij het klaarzetten van de stoelen en de vleugel volgende week. Hij is dan zelf herstellende van een ingreep aan zijn heup en mag geen zware zaken verschuiven, tillen, etc. Er waren genoeg enthousiastelingen.


Monica de Greeve meldt dat Gerrit sinds maandag in het ziekenhuis ligt. Hij heeft trombose en heeft daar erg veel pijn aan. Hij ligt op intensive care in het TerGooi Ziekenhuis in Hilversum. Hij mag zich vanaf zijn heupen tot en met zijn voeten niet bewegen.
Gerrit ligt op kamer B201. Hij zou telefoontjes en SMS-jes erg op prijs stellen. Zijn telefoonnummer is 06-53469074.
Terwijl Nico Pieneman telefonisch contact met hem heeft zingen we Durgerdam voor Gerrit. Het was vast genieten voor hem.

Na de pauze werken we aan Lullaby of Birdland en tot slot zingen we Italian Salad met de diva's.

Het was echt een avond om de nieuwkomers "in te werken"


Monica 

Repetitieverslag

Door: Monica van Dijk

2014-02-26 09:42:00

Gisteren was eenrepetitie "Zonder Bond" .
We konden alweer een aspirant koorlid verwelkomen;  Jacques Verweij. Voor de koorleden met "langere looptijd", dit is de echtgenoot van Lilian Verweij die destijds ook mee geweest is naar Bath.
Via de website heeft zich nog een mans-persoon aangemeld om te komen luisteren binnenkort. Hoort-zegt-het-voort!

We begonnen met Deep River en hebben gewerkt aan de klankkleur die je kunt maken.

Daarna zijn we begonnen aan het Slavenkoor uit Nabucco van Verdi.
Eerst heeft José Tulp ons de uitspraak voorgedaan en de vertaling voorgelezen.
Het stuk begint éénstemmig. Op bladzijde 196 gaan we meerstemmig zingen. De notenbalk is opgebouwd uit drie balken voor de diverse stemmen. De tweede balk is dubbeling voor de sopraanpartij en kunnen we vergeten!
De bovenste balk wordt gezongen door de eerste en tweede sopranen en de alten! Waar maar twee noten in de balk staan zingen de eerste en tweede sopranen de bovenste noot en de alten de onderste noot.
De bassen en tenoren zingen dezelfde partij van de derde balk. Tenoren die de laagte niet kunnen halen kunnen besluiten te play-backen of met de alten mee te zingen.

Pauze met lekkers van..... oeps wel gegeten, niet gekeken wie trakteerde.  Eefje misschien? in ieder geval de traktatie was lekker en bij deze nog van harte gefeliciteerd.

Na de pauze vertelde Janneke dat de commissie die het tegenbezoek van het Merliner Ensemble regelt nu wekelijks met een update komt. De commissie bestaat uit Janneke, Cica, Saskia, Ingrid, Thea aangevuld met veel helpende handen.
Er komen 24 personen met een bus vanuit Turijn. Deze mensen worden ondergebracht bij gastgezinnen. Zij komen donderdag 1 mei in de ochtend aan bij station Bussum Zuid en gaan dan eerst naar de gastgezinnen (opfrissen, kennismaken) Daarna gaan ze naar Amsterdam waar de groep die met het vliegtuig (14 personen) komt zich bij hen voegt.
Vrijdag heeft de hele groep een door henzelf verzorgde dag
Zaterdag wordt een programma in het Gooi. (Muiderslot, Vesting, iets met gastgezin - de invulling is nog niet duidelijk)
Zaterdag staat ook in het teken van het concert natuurlijk. Het concert vindt plaats in de Grote Kerk in Naarden. Na afloop van het concert is er een AfterGlow in het Andreashuis.
Zondagmorgen vertrekken onze Italiaanse gasten weer richting Turijn.
De commissie zoekt nog enkele helpers.
Marian Engles zorgt voor de PR
Willemijn maakt het affiche in overleg met Roy
Saskia is verantwoordelijk voor de coördinatie van het concert
Thea coördineert de kaartverkoop; de kaarten gaan € 15,-- per stuk kosten en we hopen dat ieder weer ca 4 (of meer) kaarten wil verkopen.

Het is uiteraard een kostbare aangelegenheid en de commissie doet er alles aan om de kosten voor dit concert binnen de perken te houden. Wellicht zijn er mensen in jouw omgeving die een bijdrage in de vorm van sponsoring kunnen doen. Alle bedragen zijn welkom uiteraard. Kijk eens op de website voor de tekst over sponsoring.

Ook de kraam (2 tafels) op de Koningsmarkt (26 april in Naarden) staat in het teken van Italië en de opbrengst is bedoeld om de financiën voor het concert te spekken.
Het wordt een kraam met lekker Italiaanse happen. De coördinatie van de happen is in handen van Willemijn.
Janneke verkoopt nieuwe merkkleding voor kinderen en Olga en Margriet (R.) gaan dan weer Asperges te schillen en te verkopen.


We gaan weer zingen en starten met Encore. Uit de stemming is zijn de delen 1 en 4 als duidelijke winnaar uit de bus gekomen gevolgd door in gelijke stand de delen 2 en 3. Roy en Alwin hebben over het laatste deel gestemd en het wordt deel 3
We zingen dus deel 1, deel 3 en deel 4 tijdens het concert van 3 mei in de Grote Kerk

Vervolgens zingen we van Italian Salad (sla met nootjes) het deel met de sostenuto's en pizzicato's.  We sluiten de avond af met The Long Day Closes.

Monica 

Repetitieverslag

Door: Monica van Dijk

2014-03-05 07:54:00

lieve leden, (klinkt wel lekker)

Ook vanavond weer goed gerepeteerd. We hadden een vol huis; bij de sopranen moesten er stoelen bijgehaald worden.
We openden met Route 66 gevolgd door Lullaby of Birdland waar we weer hard aan gewerkt hebben.
Het laatste kwartier voor de pauze hebben we een begin gemaakt met nummer 5 uit ons repertoire "To be or not to be". Dat wordt vast ook een lekker nummer om te zingen.

Dan is er pauze. Desirée trakteert omdat ze op haar werk door de audit is gekomen! gefeliciteerd en de traktatie was heerlijk.

In de pauze hebben Roy en Alwin de nieuwe kandidaat sopraan een stemtest laten uitvoeren. Ze komt voortaan de tweede sopranen versterken waarmee het blok van de sopranen aardig gevuld is.
Haar naam:  Carianne Lahnstein. Welkom Carianne!

Janneke houdt haar wekelijkse praatje over het tegenbezoek van het Merliner Ensemble en vraagt de leden welke vragen er bij ons leven.
Stella vraag of er tijd is voor een generale repetitie - ja hoor, het tijdstip wordt nog doorgegeven
Monique vraagt wat voor spullen er op de kraam Koningsmarkt verwacht worden - Italiaans getinte spulletjes. Dan kan zijn gekleurde pasta, boeken over Italie, DVD's of CD's met een Italiaans tintje. Willemijn meldt dat zowel AH als de Lidl op dit moment Italiaanse weken hebben dus.... sla je slag!

Willemijn coördineert de Italiaanse lekkernijen op de Koningsmarkt dus kan je een lekkere hartige of zoete Italiaanse taart bakken... laat het haar weten.
Gemma gaat met Willemijn samen de Cantuccini inpakken die verkocht zullen gaan worden.
Op de Koningsmarkt staan ook weer de Limburgse Aspergeschilsters die de verse asperges van hun jasje zullen ontdoen.

De Concertcommissie zoekt nog donateurs die met een bedrag het concert willen steunen.

Het concert op 3 mei begint, in tegenstelling tot ander concerten, om 19.30 uur. De Grote Kerk is open vanaf 19.00 uur. De kaarten kosten € 15,-- per stuk en er wordt van ieder verwacht dat je kaarten verkoopt. Binnenkort zal er een team klaarzitten om dat te regelen.

Vragen over gastgezin-zaken kan je bij Cica stellen. Zij weet daar alles van.

Volgende week is Wilma jarig. zij bereikt een prachtige leeftijd met een 0 op het einde. Het idee om har in het zonnetje te zetten bij haar thuis gaat niet door dus wij feliciteren haar op ieder onze eigen manier.

Terug naar het zingen want daarvoor komen we iedere dinsdagavond.
We werken hard aan de Bond Medley en op het einde van de avond zingen we al een heel stuk weg. Het wordt weer een geweldig leuk stuk.

We sluiten de avond af, de stoelen worden opgeruimd en een deel van de leden gaat naar "De Kroeg" die helaas gesloten is wegens carnaval. Volgende week beter!

Monica 

Repetitieverslag

Door: Monica van Dijk

2014-03-12 09:03:00

Iedereen weer terug van vakantie? wintersport of winterwarmte? Wat een gezellige opkomst gisteravond!
Ik weet het al; het was de mogelijkheid om Wilma te feliciteren met haar ?0ste verjaardag! Zij bracht een heerlijke traktatie mee en betaalde voor ons de koffie, thee of frisdrank. Gefeliciteerd Wilma, nogmaals, en hartelijk dank voor het lekkers.
Ik zag dat bij de bassen Gerrit weer aanwezig was en ik hoorde dat Bert (Kransberg) ons voor de komende weken bij de bassen komt versterken.

We hebben ingezongen met Mooi Waaien
Daarna was de Bond Medley aan de beurt. For Your Eyes Only! We zijn tot bijna aan het einde van de partijen gekomen. Nog een klein stukje! Diamonds are Forever!

In de pauze was er dus de verrassing van Wilma en had Janneke in de "altenhoek" dozen met kinderkleding staan. Alvast een voorproefje op de Koningsmarkt van 26 april. Wat een leuke spullen heeft zij erbij zitten. Wat steekt zij daar toch weer veel tijd in! Chapeau!
De opbrengst is, zoals gezegd, voor het realiseren van het concert in de Grote Kerk op 3 mei.

Willen jullie nog even nadenken over heerlijke Italiaanse happen die we 26 april op de Koningsmarkt in Naarden kunnen presenteren. Vorige week had ik al enkele suggesties in mijn bericht laten zien maar .... ook Hollandse baksels zijn OK mits zij een Italiaans tintje hebben.


      
http://www.cucinina.nl/tag/vrolijk-italiaans-toetje/

http://www.dolcevia.com/nl/italie-culinair/italiaanse-recepten/nagerechten-en-gebak

http://www.smulweb.nl/recepten/cannoli


Van het 3-mei-concert-met-de-Merliners-front kreeg ik de mededeling dat de kaartjes voor kinderen tot en met 12 jaar geen € 15,- kosten maar slechts € 12,50.
Het kaartverkoopteam heeft gisteravond kaartjes uitgereikt aan alle aanwezige koorleden. Zorg dat je de 4 kaarten verkoopt aan enthousiaste familieleden, fans, buren, jouw pizzaleverancier, noem maar op. Er zijn vast in jouw netwerk wel mensen te vinden die naar dit concert willen.

    Probeer in ieder geval die 4 kaarten te verkopen; meer verkopen mag natuurlijk altijd.
 
Verder met de repetitie:
Het Slavenkoor uit Nabucco heeft veel aandacht gekregen. Tweede sopranen en eerste en tweede alten vraag even aan je buurvrouw welke lijn je op bladzijde 196 en op bladzijde 198 moet volgen. Met een markeerstift Highlighten is het duidelijkst. In tegenstelling tot de eerdere melding zingen de eerste alten nu uit de middelste notenbalk.

We besloten de avond met deel 4 uit Encore.

Tot slot nog een reminder vanuit het bestuur: 25 maart is er de ledenvergadering. De uitnodiging is inmiddels verzonden aan de leden. De stukken komen op de website in de ledenportal te staan. Jullie krijgen daarover bericht.

Fijne en zonnige week.

Beleidsplan GVE 2014

Door: Monica van Dijk

2014-03-26 09:17:00

Beleidsplan GVE

Repetitieverslag

Door: Monica van Dijk

2014-03-19 09:11:00

Hallo lieve luitjes,

In de wetenschap dat ik zeker de mist in ga als ik verjaardagen ga noemen wil ik vandaag toch Roy en Janny Schouten hartelijk feliciteren met hun verjaardag.
Dit betekent niet dat ik iedere verjaardag ga memoreren, daarvoor hebben we onze Eefje, maar de dirigent, ja, die moet je te vriend houden.

Waaraan ik eerst even extra aandacht wil besteden is de website. Kijk er eens naar. Log in met de inlogcodes (gebruikersnaam: Leden / wachtwoord: Leden / hoofdlettergevoelig). In de bijlage nogmaals de gebruiksaanwijzing. Je vindt er o.a. de actuele ledenlijst, de lijst met verjaardagen, Statuten en Huishoudelijk  Reglement, studiebestanden in MP3, inhoud repetitie-map, jaarstukken voor de ledenvergadering van volgende week. En, oh ja, je kunt nu zien welke naam bij welk gezicht hoort; het "smoelenboek" staat onder "wie is wie" op de website.

Gisteren hebben we wederom hard gewerkt aan nieuw en wat ouder repertoire. We begonnen met Route 66 en daarna door naar Encore deel 1, 3 en 4. (MP3 op de website) Het "handjeklap" in deel 4 is ook goed geoefend.
Vervolgens werkten we aan het slotdeel van de James Bond Medley.  op blz 25 - bij "da Segna al Coda" gaan we terug naar blz 3 maat 4, zingen we door tot blz 25 maat 28, waarna we het coda zingen op blz 25 laatste twee maten .

In de pauze werd er door Roy en Alwin een stemtest afgenomen en we kunnen Jacques Verweij verwelkomen bij de baritons.
Voorzitter Paul was voor de pauze afwezig en nu bleek waarom; hij heeft de zakken van de jassen op de gang nagezocht op waardevolle spullen. Hij vond twee jassen met autosleutels. Waarmee hij maar wil zeggen: Laat geen waardevolle spullen in de gang achter; gelegenheid maakt de dief, iedereen kan ongemerkt binnenlopen en kijken of er iets van zijn of haar gading aanwezig is.

Janneke had mededelingen van het "Italië-komt-naar-Naarden-front"
Voor de Koningsmarkt wordt er gezocht naar leuke spulletjes met een Italiaans tintje. Ik schreef het vorige week al. Lekkere Italiaans aandoende hapjes, Italiaanse kruiden, Italiaanse CD's, noem maar op; alles wat er maar een beetje Italiaans uitziet of doet denken aan Italië is goed.
Willemijn zorgt voor de lekker hapjes en drankjes op de kraam en we hebben nog kraambezetting nodig.

Het concert van 3 mei krijgt langzamerhand vorm. Janneke heeft een leuke brief per mail opgesteld die je naar je familie, vrienden en andere relaties kunt sturen om ze op het concert te attenderen. Deze brief heb ik jullie afgelopen weekend doorgestuurd.
Eefje heeft hierop al 8 kaarten verkocht!!! Wie gaat haar overtreffen?
In de Grote Kerk komt er een Italiaans Hapjes Festival voorafgaand en tijdens het concert. Hiervoor moeten de mensen uiteraard ook weer betalen maar het heeft ook wel iets heel speciaals.
Na het concert is er de After-Glow vanaf ca 22.00 uur. De locatie is waarschijnlijk het Andreashuis.

HET XL KOEKBLIK     SPAAR NU BIJ PEIJNENBURG VOOR EEN XL KOEKBLIK! BIJ INLEVERING VAN EEN VOLLE SPAARKAART KUN JE DIT VROLIJKE KOEKBLIK VOOR SLECHTS €1,- AFHALEN BIJ BLOKKER. 

Bij ieder tegenbezoek krijgen de koorleden van de bezoekende zangclub een aardigheidje van ons. We willen nu sparen voor o.a. de koekblikken van Peijnenburg. Dit is een actie van de koekfabrikant.
 Het   Unieke Koekblik

   

                


Verkochte toegangskaarten kan je afrekenen bij Thea of bij Janna Martin. Er zijn geen aparte toegangskaarten voor kinderen. (€ 12,50 ipv van € 15.-)
Volgende week komen er affiches en flyers van het concert

Nu weer terug waarvoor we iedere dinsdag bij elkaar komen; het zingen!!
You are the New Day (voeten stevig aan de grond!). Dit werd gevolgd door het swingende Lullaby of Birdland waarna we afsloten met Bohemian Rhapsody.

Zodra Roy weet welke nummers er definitief gezongen gaan worden laten we dat aan jullie weten.

Volgende week dus de Algemene Ledenvergadering met de aanstelling van nieuwe bestuursleden. Benieuwd wie zich kandidaat hebben gesteld?? Zorg dan dat je er bij bent!  We beginnen gewoon om 20.00 uur en als er na afloop nog tijd over is dan......... wie weet kunnen we nog zingen!

Monica

 

Repetitieverslag

Door: Monica van Dijk

2014-03-26 09:32:00

Gisteren Algemene Ledenvergadering. Terugblikkend op 2013 kunnen we stellen dat het een prachtig jubileumjaar is geweest. Het verslag van de ledenvergadering komt uiteraard separaat en niet tussen de repetitieverslagen.
Het was gisteren een gezellige vergadering en het leek erop dat we nog een halve repetitie zouden kunnen gaan zingen. Dat is bijna gelukt. Het werd ongeveer 20 minuten.
We zongen Deep River en de 3 delen (1, 3, 4) uit Encore. Wat een gezellig zooitje waren we met elkaar. We stonden dan weer tussen de bassen en tenoren en later weer tussen de alten en de bassen. Dat was zo voor iedere stemgroep. Gezellig.

Wat er nog wel werd gezegd is 

 • Gonny van Dorst vorige week een blinde darm operatie heeft ondergaan en nu herstellende is. Beterschap Gon!
 • Stella meldde dat de Peijnenburg Koekblikken nog bijgekocht mogen worden. Als je een blik voor de Italianen gaat halen meld dat dan even bij Stella.
 • Cica had viooltjes voor de loterij meegenomen. Weer een aantal mensen gelukkig gemaakt! De opbrengst is voor ons eigen goede doel!
 • Janneke deelde de affiches en de flyers uit van het concert van 3 mei. Denken jullie aan de kaartverkoop.

 

 

Repetitieverslag

Door: Monica van Dijk

2014-04-02 08:52:00

Genieten jullie ook zo van het prachtige weer. Het is lente en dit weer roept bij mij beelden op van onze koorreis naar Italië vorig jaar. Wat een feest.                          

Nu staan we voor het feest van het tegenbezoek van het Merliner Ensemble, het koor dat ons zo vriendelijk onthaald heeft in mei vorige jaar.

We hebben gisteravond het repertoire doorgezongen dat we op 3 mei gaan zingen. De volgorde is nog niet bekend maar als je aan deze nummers gaat werken dan komt het vast goed.

De volgende nummers staan op het programma:
Durgerdam
Dutch Blues
Route 66
Bohemian Rhapsody
Italian Salad
Lullaby of Birdland
You are the New Day
The Long Day Closes
Encore (deel 1, 3, 4)
Deep River (gezamenlijk stuk)
Slavenkoor


De opmerkingen van Roy tijdens het repeteren waren voornamelijk "let op het verhaal in het nummer" "let op de dynamiek" "PP betekent heel erg zacht"

Het kledingvoorschrift voor het concert is door de commissie bepaald op
witte basis  (witte broek, witte schoenen, wit overhemd/shirt) voor zowel de dames als de heren!! Als je een riem draagt moet die ook wit zijn!
Voor de dames komt daarbij het rode vest .
Er komen blauwe sjawls!  heb je een blauwe broche, armband o.i.d. dan mag die gedragen worden mits deze het blauw is van de Nederlandse vlag.

De kaartverkoop loopt maar we willen graag een uitverkochte zaal dus............... dat wist je al! Kaarten verkopen!

De Kerk is open vanaf 18.30 uur. Dan staan er lekkere hapjes en drankjes klaar. Dat is de gelegenheid om met je relaties een gezellig babbeltje te maken onder het genot van. Dus kom met je vrienden, familie, kennissen gezellig een Italiaans getint vorkje prikken.
Om 19.30 uur start het concert!
De generale repetitie op zaterdag moet qua tijdstip nog ingepland worden! Dat horen jullie nog.
 
 
Het concert is om 22.00 uur afgelopen waarna we naar het Vestingmuseum vertrekken voor de After-Glow. Deze unieke locatie mogen wij gebruiken voor dit feest dat tot ca 24.00 uur duurt.
Neem je partner gerust mee naar deze After-Glow!

Cica Geeft volgende week meer informatie over de gastgezinnen. Het Italiaanse gezelschap komt donderdag's aan op de parkeerplaats bij station Bussum Zuid.
Hoe laat en de exacte gegevens volgen nog!

Dan nog de Koningsmarkt in Naarden
De bezetting van de kramen is compleet, Willemijn zoekt nog wel meer te verkopen spullen. Kijk eens in je boekenkast of er niet een Italiaans boek bijstaat dat je toch nooit meer leest. Of tussen de CD's. Dat rood-groen-witte kleedje voor je tuintafel, die handdoekjes, die pasta...... kijk en of je niet wat kwijt wilt.

Er wordt tijdens de Koningsmarkt koffie en thee geschonken. Je kunt je aanmelden als "koffie- of theezetter" bij Willemijn!

Roy sluit de repetitie af met "Prima gerepeteerd" en ik denk dat hij dat meende op 1 april! We hebben hard gewerkt!

Monica 

Programma 03-05-2014 Grote Kerk Naarden

Door: Roy Voogd

2014-04-02 03:35:00

19.30 - 19.45 uur        Encore:                     14.42

- Korte Pauze 1 -

20.00 - 20.20 uur        Merliners - A

20.25 - 20.45 uur        Coro di Schiavi Ebrei:         3.44
                    Durgerdam:                 4.41
                    Dutch Blues                 3.17
                    Italian Salad:                 6.45

- Korte Pauze 2 -

21.00 - 21.20 uur        Merliners - B

21.25 - 21.45 uur        Lullaby of Birdland:             3.20
                    Route 66:                 3.55
                    The Long Day Closes:         3.05
                    Bohemien Rhapsody:         4.38


                    Deep River:                 1.42

Programma Grote Kerk Naarden

Door: Roy Voogd

2014-05-03 05:30:00

19.30 - 19.45 uur       Encore:                     14.42

- Korte Pauze 1 -

20.00 - 20.20 uur       Merliners - A

20.25 - 20.45 uur       Coro di Schiavi Ebrei:    3.44
                                Durgerdam:                  4.41
                                Dutch Blues                 3.17
                                Italian Salad:                6.45

- Korte Pauze 2 -

21.00 - 21.20 uur       Merliners - B

21.25 - 21.45 uur       Lullaby of Birdland:        3.20
                                Route 66:                      3.55
                                The Long Day Closes:    3.05
                                Bohemien Rhapsody:     4.38


                                Deep River:                 1.42

Repetitieverslag

Door: Monica van Dijk

2014-04-09 09:26:00
 Lieve koorleden,


Wat hebben we gisteren weer lekker gewerkt. We hebben veel aanwijzingen van Roy gekregen om onze prestaties bij het concert nog beter te krijgen.
Ik probeer zoveel mogelijk aanwijzingen te reproduceren alhoewel dat een schier onmogelijke taak is.
 

We begonnen met "Durgerdam slaapt"
aanwijzing: leer de lengte van de slotnoten uit je hoofd en let op waar de slotmedeklinkers komen. Laat een noot van twee tellen ook twee tellen klinken.
aanwijzing: leer de tekst uit het hoofd. "Niemand heeft gezien" of "Niemand heeft gehoord" op de juiste plaats zingen. Bij het refrein is het tweemaal "sliep met jou" en de laatste keer "hield van jou"

Encore deel 4 Dancin' in the Street
aanwijzing: "Celebrate" inzetten op de klinker met de "c" er kort vóór geplaatst. (ook bij de herhaling van deze tekst)
aanwijzing: handenklappen in de muziek bij The Locomotion (blz 35 mt 45) De eerste klap komt op "in'" van "Dancin'". (in het eerste en tweede systeem)
aanwijzing: handenklappen in de muziek bij The Twist (blz 37 mt 94) De eerste klap komt na "go" en we klappen door tot blz 38 mt 106. (callin'out).
aanwijzing: handenklappen in de muziek bij Twist en Shout (blz 41 mt 162) doorklappen tot en met de eerste tel van maat 170 (let op Roy)
aanwijzing: Down at the Twist and Shout (blz 42 mt 172) Tekst licht zingen alsof je op "kooltjes loopt"

Lullaby of Birdland
aanwijzing: blz 4 mt 40 t/m mt 65  dadada is schetterend "koper" du-du-du-du-dui-da is getemperd geluid


Tijdens deze les van aanwijzingen hadden we ook nog een pauze. Er was een traktatie van Carianne, die eind maart jarig was geweest. Gefeliciteerd en Beterschap Carianne!
Er moest veel geregeld worden in de pauze, het tegenbezoek en het concert komt naderbij.

Na de pauze nam Paul het woord. Hij attendeerde ons op het jubileum van Gerard van Amstel (40 jaar dirigent) en het bijbehorende concert op 25 mei. Voor € 8,- kan je via de  website van Gerard een kaart bestellen.
Over kaartverkoop gesproken..... Er zijn voor ons concert van 3 mei al heel wat kaarten verkocht maar denk eens aan het attenderen van mensen in je omgeving. Praat er over; zorg dat het een bruisende avond wordt.

Veel mensen hebben er veel tijd en anderen veel geld ingestoken dus.... we willen graag een volle Grote Kerk. Het moet "The Talk of the Town" worden.

Daarna nam Marianne Rijnders het woord over de zaterdagmiddag en -avond van 3 mei.
Vanaf 16.00 uur is er een Generale Repetitie voor alle koorleden (Merliners en GVE)
Vanaf 18.30 uur begint de concertavond en wordt je in je koorkleding verwacht in de Grote Kerk.
De kleding voor de dames: draag je een witte rok of witte jurk vergeet dan je panty niet!
de kleding voor de heren: denk om witte schoenen onder je broek en een witte riem op je broek!
Reken er niet op dat er tijd is om je tussentijds thuis om te kleden. Dus kom naar de generale met je koorkleding aan of bij de hand!
Vanaf 22.00 uur is er een After-Glow in het Vestingmuseum. Neem je partner, gasten gerust mee daar naar toe!
Voor de te serveren lekkere hapjes deelt Mary volgende week briefjes uit; Wie maakt wat!
Om 23.00 uur moet de kerk schoon opgeleverd zijn.
Voor het ophalen van de podiumdelen hebben Paul van Raaijen en Henk Berkenbosch zich opgegeven om Gerrit te helpen vanaf 14.00 uur.
Voor het opbouwen van het podium en andere zaken hebben Judith, Nico, Willemijn en Jack zich opgegeven vanaf 15.00 uur.

Over de bezoekende Italianen (Merliners) wil Janneke het volgende kwijt:
Tussen 9.00 uur een 11.00 uur komt de bus aan bij parkeerplaats van station Bussum Zuid. 
De meeste Italianen komen met de bus.
14 personen komen met het vliegtuig; zij komen 's avonds aan.
Gastgezinnen horen van Cica of hun gast met de bus dan wel met het vliegtuig komt.
De gasten willen graag de donderdag en de vrijdag in eigen programma (in Amsterdam) doorbrengen.
Op zaterdagmorgen is er mogelijk gelegenheid om als gastgezin iets met je gasten te doen.
Niet iedere Italiaan spreekt even goed Engels - laat staan Nederlands- maar José Tulp wil in dringende gevallen wel (telefonisch) tolken.

Nico Pieneman zoekt nog mensen voor de Anjercollecte die gehouden wordt van 12 tot 17 mei. Zijn mail is vandaag doorgestuurd!
Let wel 1/3 van de opbrengst (door GVE-leden opgehaald) is voor onze eigen koorkas.

Kort samengevat................ we hadden een boel wetenswaardigheden te vertellen.

Monica 

Time-Table zaterdag

Door: Marianne Rijnders

2014-05-03 01:59:00

14.00 uur: Gerrit, Paul van R., Henk B. "Practicabels" ophalen bij Stefanie.
15.00 uur: start opbouw Grote Kerk (podium plus scherm plus beamer plus marktkramen) met
                  de aanvullende hulptroepen: Judith, Willemijn, Nico S. en Jack.

Tijdsplanning zaterdag 3 mei
Van alle koorleden wordt verwacht dat zij het volgende schema weten:

16.00 uur   iedereen van GVE aanwezig in de Grote Kerk
16.30 uur - 17.00 uur Generale repetitie GVE
17.00 uur - Line Up met het Merliner Ensemble 
17.00 uur - 17.20 uur (aansluitend) gezamenlijke repetitie Deep River
17.25 uur - 18.10 uur generale repetitie Merliner Ensemble

tussen 17.00 uur en 18.00 uur kunnen de lekkere hapjes (eieren / kaas) aangeleverd worden bij het Vestingmuseum (niet eerder / niet later)

18.30 uur -  Grote Kerk open voor publiek, herauten met fakkel voor de deur en binnen alle koor-
                  leden in de aanslag om op te treden als "gastheer/vrouw". De promotiefilm over
                  Turijn draait op het scherm tot aan aanvang concert. Zit mooie muziek onder.
19.30 uur - "plotsklapse" opening concert!!!! ( iedereen in de buurt van het podium!)Kerk open / ontvang je eigen gasten in de Grote Kerk

22.00 uur After Glow met Merliner-gezelschap en je gasten in het Vesting Museum

Het zou uiterst aangenaam zijn, als ook onze koorleden gebruikmaken van de Italiaanse etenswaren, aangeboden op "de markt".

Het eten & drinken tijdens de "afterglow" in het VestingMuseum gaat op kosten van het GVE !!!!

Hartelijk dank alvast en tot de volgende update!
Marianne Rijnders

Repetitieverslag

Door: Monica van Dijk

2014-04-16 08:13:00

Lieve koorvrienden,


wat hebben we gisteren weer veel bereikt. We begonnen met wat rek en strek om vervolgens klank te maken op de "oe"
We hebben het verschil gehoord tussen klank maken wanneer je met een uitgestreken gezicht staat te zingen en de klank maken met sturing van de klank via je konen.
De tweede manier van klank maken is voller, zuiverder, mooier.

Het idee dat hieruit opkwam is om bij iedere repetitie twee stoelen (barkrukken) voor het koor te zetten voor diegenen die wel eens willen horen hoe het koor klinkt. Dit kan zijn bij inzingen of bij het zingen van een nummer uit de koormap.
 

Tevens meldde Roy dat volgende week zijn vrouw Ingrid Stijsiger komt voor Vocal Coaching zoals bij de Algemene Ledenvergadering al was aangegeven.

 

 

Het gezongen repertoire van vanavond was
The Long Day Closes
Encore deel 3 "I Believe in Love"
Lullaby of Birdland


"denk om Lange Lijnen; Lange Zinnen; Energie vasthouden tot ná de laatste tel; Energie vasthouden bij de grote sprongen omhoog en omlaag"

We hebben nog twee repetities vóór de uitvoering van 3 mei. Zorg dat je de teksten én de muziek uit je hoofd kent.

Dan was er in de pauze de verkoop van de loten voor de paas-eier-loterij.

Er zijn weer veel leden met veel eieren naar huis gegaan.

Nico heeft nog meer (er zijn er nu 4) collectanten nodig voor de Anjercollecte. Je kunt je per mail opgeven! (nicopieneman@hotmail.com)

Mary heeft briefjes voor het verzorgen van lekkers bij de After-Glow neergelegd. De mail met het recept voor de gevulde eieren is eerder vanmorgen al verstuurd.
Als je een briefje hebt meegenomen en je verzorgt dus iets lekkers op 3 mei voorzie de schaal dan van je naam en neem het geheel mee op een wijze dat het er snel representatief kan uitzien!

Verder wil ik nogmaals vragen om te zorgen voor VEEL PUBLIEK bij het concert van 3 mei. Denk aan de Kaartverkoop!
We hebben echt een groot publiek nodig wil het geheel goed tot zijn recht kunnen komen zodat men de dag erna er nog over na wil praten.
Kaartjes kunnen rechtstreeks via de bank worden afgerekend.

Succes deze week! Ik wens jullie fijne Paasdagen met mooi lenteweer.

 
 
Monica

Repetitieverslag

Door: Monica van Dijk

2014-04-23 09:27:00
Wat een avond gisteren! als we nu toch eens alles wat Ingrid ons bijgebracht heeft, vanaf nu, in de praktijk gaan brengen..... Wow wat wordt het dan een prachtconcert op 3 mei.

We hebben na de eerste inzing-oefeningen gewerkt aan Dutch Blues, Deep River, The Long Day Closes en Italian Salad.

Voorbeeld van Ingrid
We helpen een oude vrouw oversteken maar laten haar vlak voor de overkant los!
(vertaling: we zingen ongeveer tot aan het einde van de noot maar beginnen al energie te verliezen)

terwijl het moet zijn

We helpen een oude vrouw oversteken totdat ze veilig en wel aan de overkant is!
(vertaling: we zingen energiek tot en met het einde van de noot)


Zo waren er nog wel wat adviezen op te noemen. We hopen dat Ingrid deze op papier zet, dan plaats ik deze op de website!
Het is teveel geweest om allemaal hier weer te geven.

Het was een hele gezellige leerzame avond met beweging en evenwicht.

Er werden geen mededelingen gedaan; de commissie die het tegenbezoek van de Merliners regelt en het concert in de Grote Kerk heeft gisteravond weer bij elkaar gezeten en de puntjes op de i gezet. Er zijn al heel wat kaarten verkocht maar het blijft noodzakelijk je relaties voor dit concert enthousiast te maken! We willen graag een volle kerkzaal.
Het wordt een fantastische avond zoals we in het bestaan van het GVE nog niet hebben gehad.
Een totaal nieuwe opzet waarvan het draaiboek volgende week aan jullie wordt gemaild.

De Koningsmarkt
Van Willemijn kreeg ik het verzoek om te zeggen dat het de bedoeling is dat de taarten die je gebakken hebt voor de Koningsmarkt 's morgens vroeg (vanaf 08.00 uur) aan te leveren op de markt.
We hopen dat alle leden even een kijkje komen nemen op de markt en bij onze kramen.
Koningsdagkraam bezetting
              Asperges schillen    Gebaks/Curiousa kraam             Kledingkraam
08-11 uur Olga en Margriet     Willemijn, Gemma, Mildred          Janneke, Cica, Louise
11-14 uur Olga en Margriet     Monica v.Dijk, Annelies               Jose Lichte, Eefje
14-17 uur Olga en Margriet     Rita, Ingrid v Pinxteren                Carianne, Henk

Als je toch dit weekend asperges wilt eten; koop ze dan aan onze kraam op de Koningsmarkt in Naarden!!

Tot ziens op zaterdag 26 april op de Koningsmarkt in Naarden, Monica

 

Repetitieverslag

Door: Monica van Dijk

2014-04-30 08:00:00

Zo vlak voor de datum van het concert met het Merliner Ensemble was er veel te melden en veel te repeteren.

We hebben het hele programma doorgezongen inclusief het Slavenkoor met orkestband. Veel van wat vorige week door Ingrid was verteld werd ook nu weer aangehaald.
Met nadruk vertelde Roy dat we er op moeten rekenen dat het zaterdag een rommelig concert zal worden met veel bijgeluiden met de sfeer van een Italiaans marktplein. Er is catering in de kerk en men mag praten! Dus zorg dat je daardoor niet wordt afgeleid en blijf met je aandacht bij het zingen!

Tijdsplanning zaterdag 3 mei
Van alle koorleden wordt verwacht dat zij het volgende schema weten:

16.00 uur   iedereen van GVE aanwezig in de Grote Kerk
16.30 uur - 17.00 uur Generale repetitie GVE
17.00 uur - Line Up met het Merliner Ensemble (rondje begroeten en voorstellen - velen van ons hebben de Merliners dit jaar nog niet gezien)
17.00 uur - 17.20 uur (aansluitend) gezamenlijke repetitie Deep River
17.25 uur - 18.10 uur generale repetitie Merliner Ensemble

tussen 17.00 uur en 18.00 uur kunnen de lekkere hapjes (eieren / kaas) aangeleverd worden bij het Vestingmuseum (niet eerder / niet later)

18.30 uur - Kerk open / ontvang je eigen gasten in de Grote Kerk

19.30 uur Concert Grote Kerk

GVE start
    Encore deel 1
presentatie
    Encore deel 3 en 4
Woordje voorzitter GVE 
    Deep River (gezamenlijk)
Merliner Ensemble 1ste blok

GVE Blok
    Dutch Blues
    Lullaby of Birdland
    Route 66
    The Long Day Closes

Merliner Ensemble 2e blok
Woordje Merliner
GVE blok
    Bohemian Rhapsody
    Italian Salad
    Slavenkoor (met publiek en orkestband)


22.00 uur After Glow met Merliner-gezelschap en je gasten in het Vesting Museum

De opbouwploeg en opruimploeg is benaderd door Marianne Rijnders. Waar het kan steek even een helpende hand uit!

De kleding!
De basiskleding absoluut wit (witte schoenen; ook de heren!)
Heren: rode stropdas
Dames: rode koorvest, blauwe sjaaltjes, koningsblauwe accessoires

Omkleed ruimte is in de Annastraat in de kelder. De koorleden van het Merliner Ensemble gaan naar boven!
Neem je koorkleding en eventueel de koorkleding van je Merliner-gasten mee naar de generale repetitie! Er is geen tijd om tussendoor naar huis te gaan.

Tip van Jip:

 • Ben je bang voor vlekken neem reserve wit mee.
 • Neem warmere kleding mee voor de After Glow.


Nu we toch in de Nationale Driekleur denken: 
De Koningsmarkt heeft € 950,- opgebracht.
Dank aan ieder die zich hiervoor heeft ingezet; Willemijn en Janneke in het bijzonder.
Er is 50 kg asperges verkocht, een heleboel leuke kinderkleding en curiosa.

De Gastgezinnen hebben per mail hun eigen informatie gekregen van Janneke en Cica. Als je nog vragen hebt.... je weet hen te bereiken.
Zaterdag heeft het "Merliner-Gezelschap" een Naarden - Muiden dag. Zij komen daarna direct naar de Grote Kerk. (pff hé- zware dag).
Gast"ouder" neem hun koorspullen etc. mee zodat zij niet hoeven te "sjouwen"!

Genoeg informatie voor nu.
Mocht er meer informatie komen dan laat ik het weten!

Monica 

Statuten 1983

2014-01-16 02:07:00

https://gooisvocaal.nl/download.php?f=statuten.pdf

Huishoudelijk Reglement 1999

2014-01-16 02:08:00

https://gooisvocaal.nl/download.php?f=gve-huishoudelijk-reglement-2.pdf

In Memoriam Maria de Haan Tjebbes

Door: Monica van Dijk

2014-01-10 10:30:00

Op 3 januari 2014 is Maria De Haan overleden. Wij hebben op 10 januari tijdens de afscheidsdienst Rythm of Life voor haar gezongen. Voor de laatste keer was zij in ons midden. Wij zullen haar warmte en vriendschap missen. 

Repetitieverslag

Door: Monica van Dijk

2014-01-22 10:52:00

Zie bijgaande aanvulling van Paul van den Heuvel.

Wie wil er nu niet "stralend" in het "smoelenboek" terecht komen.
Overigens is het smoelenboek alleen voor leden zichtbaar, ook op de nieuwe website.

Je kan er nu dus rekening mee houden!

Monica


Hoi Monica
 
Wederom dank voor het leuke informatieve stukje.
Zou jij nog een berichtje kunnen sturen dat Annette en Els volgende week portretfoto's maken voor het "smoelen"boek op de nieuwe website. 
 
Groetjes Paul
 
 

Date: Wed, 22 Jan 2014 11:13:16 +0100
Hallo GVE-ers,
 
Gisteren weer een gezellige repetitie gehad. We begonnen zonder Roy omdat hij iets later bij het Andreashuis was.
Met Alwin zetten we Dutch Blues in. Bij de laatste maten kwam Roy binnen.
Hij pakte gelijk aan met de Bond Medley. Iedereen is enthousiast volgens mij. De advertentie voor Bassen -echte James Bonds-  heeft geresulteerd in 1 bas vanavond extra. Maarten Ingenhousz kwam vanavond meezingen!

Toen Monica de Greeve binnenkwam werd er voluit LANGZALZELEVEN gezongen. Ze was gisteren, de 21ste, jarig en een goed gebruik is dat we voor je zingen als je op dinsdag jarig bent en toch naar de repetitie komt. Nogmaals gefeliciteerd Monica en dat we nog maar lang met elkaar van het GVE kunnen genieten.

Wat betreft de Bond Medley zingen wij van maat 23 t/m 26 iets anders dan dat er staat. Roy zal per mail doorsturen hoe het bijbehorende aangepaste notenschrift er uitziet.

In no time was het pauze. Met heerlijke cakejes van Bianca, Annette en Els was het weer smullen. De traktatie van Monica volgt nog.

Aan het einde  pauze vertelde Judith dat een flink aantal van de leden iedere dinsdagavond na afloop van de repetitie naar de kroeg gaan. De kroeg -Het Bastion- is geopend tot 24.00 uur. Het is er vaak erg gezellig en dan is er tijd om met elkaar bij te praten. Het Bastion ligt verderop in de Turfpoortstraat richting Vestingmuseum.

Monica vroeg wie er nog geen Glossy ontvangen heeft. Zij neemt er volgende week weer een aantal mee.

Na de pauze Deep River gezongen en  Italian Salad. Aan beide stukken even gewerkt en toen weer verder gewerkt aan Lullaby of Birdland. Een ritmisch lastig stuk met "ba-da-du-gah" doorgenomen. Maar we komen er wel uit hoor.

tot volgende week!

Monica

Repetitieverslag

Door: Monica van Dijk

2014-01-29 08:57:00

Goedemorgen, deze morgen,

Toen ik gisteravond binnen kwam in het Andreashuis was Els al druk met het maken van nieuwe "smoelenboek"-foto's. Deze zijn bedoeld voor plaatsing op de nieuwe website welke zeer binnenkort actief gemaakt wordt. Dan vervalt de oude website die niet meer geheel up to date is.

Roy begon met Mooi Waaien, lekker doorzingen. Daarna You Are the New Day gevolgd door Italian Salad waaraan we hard gewerkt hebben.
In de loop der tijd waren daar toch wat fouten ingeslopen en ook voor de nieuwe koorleden is het wel prettig om het eens goed door te nemen. Zo hoorde ik  nu de partij van de bassen en tenoren die ik nog nooit gehoord had. Ook dit nummer was voor mij ooit een nieuw nummer dat iedereen al jaren zong. Dus.... ach ja, dan mis je eens wat. Fijn om dat nu doorgenomen te hebben. Het gaat om het deel waar de sopranen en de alten sostenuto's en pizzicato's zingen. Ook de dynamiek kwam aan bod en Saskia en Annelies mochten lekker met de sopranen meezingen.

Tot slot, voor de pauze zongen we Lullaby of Birdland vanaf maat 40.

In de pauze ging Els weer vrolijk verder met haar fotoshoot. Ik sta er weer beeldig op

Paul deed zijn mededelingen na de pauze. Uitgebreide informatie over het concert van 3 mei volgt volgende week. Cica vertelde alvast dat het zeker is dat de Merliners 1 mei aankomen. Ze komen deels met de bus en deels met het vliegtuig of ander vervoer(?). De mensen die met de bus komen worden ondergebracht bij de koorleden die zich daarvoor hebben aangemeld.
Het concert op 3 mei willen we het liefst in de Grote Kerk houden maar die is wel erg duur. We zoeken naar sponsoring. We hopen dat ieder koorlid 3 á 4 kaarten wil verkopen voor dit concert.
Zondags gaat het Merliner gezelschap weer terug naar Turijn.
Er ligt ook een presentielijst voor je aanwezigheid op 3 mei a.s.

Op 13 december hebben we een kerstconcert in de Wilhelminakerk. Voor dit concert zoeken we nog organisatoren die samen met Paul en Mary een sfeervol concert gaan neerzetten. Of het een gezamenlijk concert met een ander koor of orkest wordt is nog niet duidelijk. We houden je op de hoogte.
Maar... WIE voelt zich geroepen op mee te organiseren? Neem dan contact op met Paul van den Heuvel!

Voor de komende jaren zoeken we twee nieuwe algemeen bestuursleden. Anita en Desirée moeten stoppen vanwege drukke werkzaamheden. Kandidaten kunnen zich bij Paul of bij mij aanmelden voor deze schone taak. De voorzitter, penningmeester en secretaris blijven onveranderd.

Na deze lange lijst van mededelingen gaan we verder met de repetitie. Lullaby of Birdland vanaf maat 48.
The Long Day Closes en tot slot Bohemian Rhapsody (in twee minuten?).

Volgende week krijgen jullie verslag van Willemijn; dan ben ik  op wintersport met twee vriendinnen.
Neem volgende week kleingeld mee voor de loterij!

Fijne week,

Monica 

Repetitieverslag

Door: Willemijn Kruithof

2014-06-25 06:42:00
 
Beste muziekvrienden,
 
Dit wordt een kort verslagje. 
We begonnen de avond met Lullaby of Birdland. Waar we diep op in gingen. Zoals het precies plaatsen van de eerste en laatste noot.
Vervolgens gingen we verder met Santa Baby. Let op de snelheidswisseling in maat 35.
 
Na de pauze gingen we verder met Santa Baby tot maat 35. Kijk alvast naar de laatste twee bladzijdes voor volgende week.
Gevolgd door Bond deze zongen we helemaal door.
 
Het thema van deze avond was:
Stap uit je comfort zone! Om magie te creëren!!
 
 
 
Groeten Willemijn

Repetitieverslag

Door: Monica van Dijk

2014-07-04 07:27:00
 
Monica de Greeve meldt dat zij zorgt dat er zaterdagavond een TV-scherm geregeld
heeft op de feestlocatie dus dat je op het feest voetbal kan kijken! Geen reden dus om thuis te blijven.

Gisteren onze laatste koorrepetitie voor de zomervakantie.


Veel leden waren weer terug van even weggeweest, anderen waren nu op vakantie of om andere redenen afwezig.
De avond werd verdeeld in een deel repetitie en na de pauze pure gezelligheid met optredens van .....

We hebben gezongen:
Lullaby of Birdland
To Be or not to Be
Bring me Joy
Santa Baby (vanaf maat 34)
Best of Bond

En toen was het pauze, werd de ruimte gezellig met tafeltjes ingedeeld terwijl de twee vaste dames achter de bar - de dochters van Annette en van Mary - een ieder van koffie of een ander drankje voorzag.
De lootjes voor de loterij werden gelukkig ook weer goed verkocht zodat de koorkas weer extra evenementengeld heeft en een aantal mensen met leuke hebbedingetjes naar huis ging.

Onze voorzitter kondigde de Lady-Speaker aan José Tulp praatte de avond met optredens aan elkaar.
Het geluid op de avond werd verzorgd door Rick Leurs de partner van Willemijn Kruithof
Met Alwin op de vleugel was een swingende avond gegarandeerd.

Met eerste optreden was van de "Jonge Blommen" Zij brachten een "oud nummer" ten gehore; "kom pak je lasso maar" van de Dikdakkers
Stefanie, Mary, Annette en Marian waren op dreef in dit nummer.
Daarna kreeg Saskia de microfoon. Zij zong The "Boys" of Ipanema met een knipoog naar het WK.  Het publiek ondersteunde haar met een overtuigend AAAHHH op z'n tijd.
Daarna zong zij het prachtige "Summertime" . Het wordt vast een prachtige zomer nu!

Met het spelletje "Petje op / petje af" werd de historische kennis van het koor getest. Nico Snel, Riet Sanders en Kim Langendijk kwamen daarbij als winnaars uit de bus.

Barbara Alma vertelde over de leuke kanten van haar beroep. Uitvaart-begeleider. Zij maakt het ogenschijnlijk onmogelijke mogelijk bij het laatste afscheid van een dierbare.
Zij vertelde ons over een paarse kist met bloemetjes bekleed, een gevlochten draagmand overdekt met bloemen en een kist beschreven met honderden laatste woorden aan de overledene, een vliegtuig met banner waarop de naam van de overledene staat en over samen as uitstrooien. Zij heeft een bijzonder beroep en zij zal er alles aan doen om een onvergetelijk afscheidsmoment te creëren.

Met pauzes tussendoor waren we alweer aan het slotstuk van de avond en stonden we met zijn allen voor een grote speelgoedetalage met Barbie en Ken!
Bianca, Willemijn, Marianne, Mary Stefanie, Annette waren prachtige Barbies terwijl Nico Snel de ideale Ken was.
Wat een ontzettend leuk afscheidsnummer

Paul bedankt iedereen die zich heeft ingezet, barbediening, geluid, muziek en niet te vergeten de verzorging van lekkere hapjes. Bert de Bruin maakte weer foto's van de avond die wij straks natuurlijk weer op onze mooie website gaan plaatsen!

Dan waren er tot slot nog wat mededelingen
Tilly meldde dat zij Han voor een kleine ingreep naar het ziekenhuis had gebracht en weer opgehaald. Stuur een beterschapkaartje als je wilt. Han Boekhorst,
Nieuwe Bussummerweg 89 1272 CE Huizen

Jarige Gerrit was afwezig omdat hij op vakantie was en daar op Samos zijn verjaardag gevierd heeft. We hebben hem in de kroeg toegezongen!


Ik wens iedereen een fijne vakantieperiode toe en zal tegen het eind van de vakantie weer wat van me laten horen,

Monica 

Repetitieverslag

Door: Willemijn Kruithof

2014-08-21 01:03:00

Verslag repetitie-avond 19 augustus 2014.

Op deze eerste repetitie-avond van het nieuwe zangseizoen heet Paul ons namens het bestuur hartelijk welkom en speciaal Gerrit en Chris. Er is tijdens de zomervakantie veel gebeurd op het persoonlijk vlak van een aantal mensen, hij stelt voor hier met elkaar over te praten tijdens de pauze.

Stella wil nog wel even laten weten dat a.s. donderdag Cees de uitslag van de PET-scan krijgt en dat dan het verdere beleid bepaald zal worden.

De bestuursvergadering van vandaag heeft opgeleverd dat het GVE geen bijdrage zal leveren op 7 september aan de Vestingzondag. Wel wil men die middag– indien voldoende belangstelling hiervoor bij de koorleden! – wat aan promotie doen voor het GVE om met name BASSEN te werven.

Paul brengt de Proeverij van Gooise Koren van 21 september nog even onder de aandacht. Er liggen flyers om te verspreiden. Wij zullen daar de Cantique de Jean Racine en de Bondmedley zingen.

Alvorens te beginnen neemt Roy nog even de 5 belangrijkste aandachtspunten door: mondstand rond - houding (kruin omhoogstrottenhoofd hangt vrij) – koontjes op gehemelte omhoog + ‘strot open’ - energie(k) – ademsteun (middenrif actief laten ondersteunen).

Wat hebben we gezongen vanavond?

We need a little Christmas (nr. 45)

Leer nu vast goed uit je hoofd de tekst vanaf D.S. al Coda in maat 60 om fouten te voorkomen! Volgorde is : leaner – colder – sadder – older !! (zie vanaf maat 25), dus: LCSO. Blijf continu de cadans voelen in dit lied en zet steeds weer met nieuwe energie in.

It's beginning to look like Christmas (nr. 58)

Nogmaals met betrekking tot slotmedeklinkers: Is er een rust na een slotmedeklinkerdan deze op het begin van de rust plaatsen. Sluit de slotmedeklinker direct aan op de volgende nootdan deze op de laatste 1/8 tel ervoor plaatsen.

Voor de klokklank van de “ ding dong” maak hier een nasale klank van.

Santa Baby (nr. 203)

Zeer energiek en lazy tegelijk !! Amerikaans intoneren.

Bassen: leggen de stevige basis (contrabasgeluid)

Tenoren – alten: vormen het kinderfeestje Sopranen: de sexy girls !!

Bassen: “ boom ba boom etc.” lekker vet aanzetten.

Tenoren-Alten-Sopranen: “ do doot etc.”deze t nooit laten horen!

Allen: “ hurry ...” voorkom een holle h, eigenlijk direct de klinker laten horen.

Alten: “ yeah” van maat 13 heel kort zodat je direct kan doorzetten.

Allen: maat 35-36: jezelf in tempo tegenhouden, er is de neiging te willen rennen .

Follow that star (nr. 187)

Mysterieus  laat dit horen !!

Maat 40-42: crescendo naar forte, vooral niet ‘ dimmen’. Bij “ found” een muur van geluid laten horen.

AANDACHTSPUNTEN: Have yourself a merry little X-mas (nr. 44) in je map stoppen !

Melden bij Mildred of je beschikbaar bent voor de Vestingmiddag van 7 september !

Manpower gevraagd op de dinsdagen bij het neerzetten van de stoelen om 19.30 uur.

Met een vriendelijke groet vanuit Naarden, Ingrid (van P.) 

 

Repetitieverslag

Door: Willemijn Kruithof

2014-08-28 01:21:00

Repetitie verslag 26-08-2014

Bij aanvang van de repetitie verrastte Cees ons zijn zijn aanwezigheid.

Cees vertelde voorafgaand aan de repetitie dat hij afgelopen donderdag een PET scan heeft gehad.

Van de week heeft hij de uitslag gehad en de dokter melden hem dat hij geen goed nieuws had.

De kanker is uitgezaaid in de nieren, longen en borstbeen.

De arts vertelde dat opereren geen optie is. Gisteren zou Cees naar de Oncoloog gaan om te horen welke opties nog openstaan. De arts zegt dat de kanker niet meer weg gaat. Cees verteld dat hij nog redelijk sterk is maar wel veel pijn heeft. En het is een kwestie van hoe lang hij het vol houd. En tot die tijd doen we of er niets aan de hand is.

Ik heb een enorme grote bewondering voor Cees dat hij dit met droge ogen kan vertellen.

 

Na dit heftige bericht gingen we toch beginnen met de repetitie.

We begonnen met Big Band Santa hiervan hebben we het refrein een aantal keer doorgenomen.

Denk aan mond, toonstand en open mond.

Met een open mond (O) kun je beter ademhalen en zingen dan met een kleine open mond (o).

 

Aan Have yourself a marry little christmas hebben we hard gewerkt.

Sluit woorden op de juiste tel af. Zoals de S van Christmas op de 1e tel en de T van light op de 4e tel.

 

Vervolgens hebben we Yule: Wheel of the Year doorgezongen.

Blaas de lucht recht naar voren als je zingt dan buigt de toon niet af.

 

Bring me joy was de laatste voor de pauze en hebben we alleen even doorgezongen.

 

Na de pauze hebben we gezongen voor Nico Snel die jarig was en heerlijke zelfgebakken koekjes trakteerde.

 

We zijn hierop doorgegaan met Bring me joy en zijn hier dieper op in gegaan.

Gevolgd door Santa Baby vooral vanaf maat 36.

 

En als swingende afsluiter We need a little christmas.

Tot dinsdag liefs Willemijn

Repetitieverslag

Door: Willemijn Kruithof

2014-09-05 10:13:00

We begonnen de repetitie met: Big Band Santa als lekkere inzinger. 

 
Gevolgd door de zwoele santa baby. Dames gooi de zwoelheid en al je charme in de strijd. ;-) denk aan Marilyn Monroe! Deze keer hebben we hem helemaal doorgezongen.
 
Vervolgens gingen we aan de slag met Go Tell it on the Mountain. Denk aan de toon sterktes.
 
En voor de pauze zongen we nog Bring me Joy. 

PAUZE

Na de pauze was er de mededeling dat Bond voor ons 35 jarige jubileum is. En dat we deze niet in de buurt van Naarden gaan zingen tot die tijd. Maar wel bij gastkoren.
 
Ook heeft Paul van der Heuvel posters en flyers gemaakt voor de werving van nieuwe mannen. 
Ook vrouwen maar de nadruk wordt gelegd op mannen met slogans zoals:
-  Vrouwen wilt u uw mannen een avondje kwijt?
- 56 vrouwen zoeken mannen.
- Gemengd zingen mag al sinds 1983
enzovoort.

Tot slot zijn wij verder gegaan met Bond bij het begin zingen we geen Oo maar Oe met open mond spannend en zachtjes.

Tot dinsdag!
Groeten Willemijn

Repetitieverslag

Door: Willemijn Kruithof

2014-09-10 23:29:00
Afgelopen dinsdag begonnen we de repetitie met We Need a Little Christmas.
Let op: Ieder woord heeft een verloop, zoals bij life, li is de hoofdvocaal de fe is de slot klinker. 
En een vocaal bestaat uit meerdere klanken.
 
De vijf lessen die we dit jaar gaan leren van Roy gaat hij nog uitgebreid opschrijven dan kan ik het ook doorsturen.
 
Vervolgens zijn we verder gegaan met Santa Baby let op dames probeer verleidelijk te klinken!!
 
PAUZE
 
Na de pauze 
Kreeg Pieter-Nel een bloemetje omdat ze a.s. vrijdag 25 jaar bij het koor is.
 
Verzoek: 8-11 is er een theaterproductie van Anatefka in het Spant met een live orkest.
Ze zoeken hier nog figuranten en solisten voor. Je kan jezelf aanmelden bij het email adres wat in de volgende email staat.
De oefendagen zijn ma en do.
 
We hebben flyers gekregen van waar is bond 007?
Van de kleine flyers hebben we 5 soorten. (deze staan ook op de volgende email)
De kleine flyers zijn om uit te delen.
De grote flyers daar is maar één soort van en worden opgehangen in theaters, supermarkten en nog meer openbare plekken.
 
Bij deze e-mail zit een indeling van de proeverij. 
Het zijn repetities dus we doen geen koorkleding aan. 
Maar wel gaan wel herkenbaar dus denk mee!!
Buttons, iedereen dezelfde sjaal enzovoort.
De proeverij begint om 11 uur en niet om 12 uur zoals aangegeven staat!!
 
Het kerstconcert:
We gaan zingen met ongeveer 15 blazers van de Laundry BigBand uit Huizen.
De dirigenten hebben al druk contact. 
 
Tot slot hebben we Bond gezongen en It’s Beginning to Look Like Christmas daar eindigde we mee.
 
Zoals afgelopen dinsdag beloofd treffen jullie hierbij de downloadlinks voor de nieuwe Christmas Carol - part two bundel (samen met het blazersensemble voor komende kerst) en de bladmuziek voor De Zalige Zondag (starten we mee op de Proeverij).
 
Ik hoop dat het lukt om het voor de komende repetitie te printen...
 
LET OP: het high-res bestand van de Christmas Carols geeft een betere print, maar is een groter bestand!
 
    Zalige Zondag:
    https://www.dropbox.com/s/bxi7wtorbrwy0t4/De%20Zalige%20Zondag.pdf?dl=0
 
    Christmas Carols - part two (high res)
 
    Christmas Carols - part two (low res)
 
Deze bladmuziek komen ook op de site te staan.
 
Ten tweede uit de bestuursvergadering:
 
De bezetting van de baspartij is erg kwetsbaar. We besluiten op zeer korte termijn actie te ondernemen om bassen te werven. Roy had al wat ideeën geopperd voor flyers met oneliners, zoals “zing een toontje lager”of “GVE zoekt zware jongens”. We kiezen 5 teksten en gaan deze op korte termijn tot flyers verwerken, in combinatie met het 007-thema.
Zodra ze klaar zijn vragen we alle koorleden om deze flyers zo breed mogelijk te verspreiden en te delen via de social media.

De website wordt aangepast, zodat belangstellenden direct naar het contactscherm worden geleid.

De penningmeester heeft een overzicht gemaakt van alle contributiebetalingen. De meeste contributiebetalingen zijn in orde. Men betaalt per maand of per kwartaal. Bij een achterstand van meer dan €120,- wordt contact opgenomen met betrokkene.

Op de Vestingzondag op 7 september zullen we helaas niet optreden vanwege het tekort aan bassen die dag.

Als we de kans willen grijpen om toch ons koor te promoten, kunnen we ook een marktkraam huren.  Mildred kan die dag aanwezig zijn. Misschien zijn er koorleden die willen helpen als kraambezetting of met taart bakken of koffie zetten. Voorwaarde is wel dat we promotiemateriaal hebben. Misschien heeft iemand thuis nog materiaal?

Monica is 5 weken op vakantie. Het secretariaat wordt nu waargenomen door Willemijn Kruithof.

De volgende bestuursvergadering is op 7 oktober om 18.00 uur.

Data waar we rekening mee moeten houden

·        Misschien op 7 september een kraam op de Vestingzondag in Naarden?
·        Van 1 tot 19 september – Gooise Koren Weken met open repetities op dinsdag in september.
·        Zondag 21 september Proeverij van Gooise Koren in het MCO in Hilversum
·        Zaterdag 27 september Workshops tussen 14.00 en 16.00 uur.
·        13 december is het kerstconcert in de Wilhelminakerk in Bussum m.m.v. Princess Brass uit Huizen
·        28 maart 2015 uitwisseling met Route 66 in Nieuw Vennep.
·        30 mei 2015 retour uitwisseling met Route 66 in Bussum, Wilhelminakerk.
·        30 juni 2015 Laatste les voor de zomerstop.
 
 

Repetitieverslag

Door: Willemijn Kruithof

2014-09-23 02:24:00
Allereerst sorry voor de vertraging. Ik heb een slijmbeursontsteking in mijn rechter schouder waardoor ik niet  kan typen en dit dus moet uitbesteden aan mijn lieftallige vriend! En tot overmaat van ramp doet mijn email het niet.

Maar goed het repetitie verslag afgelopen dinsdag:
We zijn begonnen met Big Band Santa vooral het slot He's gonna blow hebben we geoefend met onze mondvormen maak het open en groot. Geen o maar een O. Mond open en lucht recht vooruit zingen.

Vervolgens zijn we dieper op Santa Baby in gegaan. Voor de sopranen vanaf maat 22 fun I've missed lange i en korte sed. Dit ook zo bij kissed en list. 
Roy wil de sfeer creëren van Michelle Pfeiffer- makin' whoopee van de fabulous baker boys. 
Zie link voor filmpje: http://vimeo.com/47799871

Voor de pauze hebben we nog What Child is this gezongen uit de nieuwe bundel. Op de website staat de bundel. 

Pauze 
Na de pauze de proeverij start om 11 uur in het MCO gezamenlijk met Cantique. 10.30 zijn de deuren open.
13+15 uur zingen het zijn repetities dus niet in koorkleding. Gewoon eigen kleding. Vanuit de kleding commissie is besloten geen extra herkenning. 
We zingen: Catique, Bond en zalige zondag. 
Neem deze bladmuziek dus ook mee. 

Na de pauze hebben we zalige zondag vast door gezongen een heerlijk relaxt nummer. 
Bond hebben we helemaal door gezongen en Cantique als afsluiter.

Groeten Willemijn 
En nogmaals excuus voor de vertraging allemaal.

Repetitieverslag

Door: Monica van Dijk

2014-10-01 10:14:00

Goedemorgen allemaal,

Weer terug op honk en mijn mailbox geschoond. Je wilt niet weten wat er zoal allemaal binnenkomt. Maar goed, ik ben er weer en kan er weer "opgeruimd" tegenaan. Met dank aan de interim-schrijvers van deze weekverslagen.

We zijn inmiddels met het kerstrepertoire begonnen volgens het schema dat Roy heeft gemaakt.
De sopranen en alten zetten de nootjes op  de i samen met Marianne en de tenoren en bassen hebben met Roy hieraan gewerkt. Een effectieve wijze van instuderen.

Iedereen heeft het schema ontvangen en weet dus wat er per week gestudeerd gaat worden. Scheelt overigens een heleboel sjouwwerk want je hoeft alle andere stukken niet mee te nemen!
Dit betekent ook dat ik niet hoef te vermelden wat er gezongen is tenzij er wijzigingen waren of extra nummers zijn gezongen.

We begonnen de repetitie met It's beginning to look like Christmas om lekker in te zingen. Daarna verdwenen de tenoren en bassen naar boven samen met Roy.
Wij, de achtergebleven dames alten en sopranen, zongen met Marianne. Zoals gezegd een effectieve wijze van studeren.
Om 21.00 uur kwamen de mannen weer beneden waarna we samen verder zongen met het daarvoor ingestudeerde repertoire. TUTTI!!

De nummers uit Christmas Carols part two zijn net even anders dan wij gewend zijn. Kijk goed naar het notenbeeld en studeer deze nieuwe zaken goed in!

Vanuit het punt GEZOND en WEL
kunnen we melden dat Chris vorige week is geopereerd en tot volle tevredenheid van artsen en hemzelf goed aan het herstellen is.
Monica de Greeve, Judith en Pieternel zijn bij hem geweest van de week en iedereen krijgt de hartelijke groeten.
Chris ligt in het VU MC op afdeling 6b kamer 44 en zijn prikbord is nog leeg.

Afmelden
Het telefoonnummer van Elseline is gewijzigd. Als je je af wilt melden doe dit dan bij voorkeur (tijdig) via email elselinekroonenburg@live.nl
Het juiste telefoonnummer komt in een separate mail.

Tot zover dit verslag, fijne week en geniet van het mooie nazomerweer 
 

Monica 

Repetitieverslag

Door: Monica van Dijk

2014-10-08 07:35:00

Goedemorgen, deze morgen,

Gisteravond waren relatief veel koorleden afwezig dus hoop ik met dit verslag iedereen weer bij te praten.

Roy wilde inzingen met (nummer 136) Rudolph the Rednosed Reindeer maar ondanks dat het wel op de lijst stond hadden velen dit nummer niet bij zich. Daarom is besloten dit nummer deze week niet te repeteren maar volgende week er mee aan de slag te gaan (zorg dat het in je map zit).
Het nummer 45 We need a little Christmas hebben we in plaats daarvan geoefend.

Dat bracht me tot de volgende actie: in het repetitieschema staan te studeren songs zonder nummer
Ik kreeg van een medekoorlid de juiste nummers erbij. Dat zoekt makkelijker. De nummers genoemd bij de songs uit Carols for Christmas verwijzen naar bladzijden en niet naar titelnummers. (Dat wist iedereen allang natuurlijk)

Daar gaan we:
203    Santa Baby (luister de MP3 van Alwin nog eens af; staat op de website)
190    Go tell it on the Moutain (zonder s op het einde)
200    Bring met Joy
199    Yule

169   Big Band Santa
 58    It's beginning to look like Christmas
136   Rudolph the Red Nosed Reindeer
 45    We need a little Christmas
44     Have yourself a merry little Christmas
188   Glorious Kingdom
187   Follow That Star
  2     Cantique de Jean Racine
189   Jesus Child

Na deze start zijn we tot aan de pauze "gesplitst" verder gegaan. Sopranen en Alten onder de bezielende leiding van Marianne en Roy met de Tenoren en Bassen boven.

Na de pauze kwam onze voorzitter met de mededelingen. Hij merkte op dat de herfst is aangebroken en dus het laatste kwartaal waarmee hij doelde op de contributiebetaling van het laatste kwartaal.

Vanuit de hoek Lief en Leed
kunnen we melden dat Gerrit in Griekenland is en hij het kennelijk erg naar zijn zin heeft daar.
Chris meldde per mail dat het goed gaat met hem "Lieve allemaal, De afgelopen weken ben ik door jullie weer overladen met beterschapskaarten/mails. Het is volstrekt onmogelijk om ieder persoonlijk te bedanken,want dat gaat me een middag kosten.

Dus daarom via dit medium. ALLEN hartelijk dank voor de geestelijke steun in welke vorm dan ook.

Geloof mij : Het helpt je door moeilijke tijden heen.
Jullie zien me z.s.m. weer bij de repetities verschijnen.
Liefs van Chris."

Optredens
We zijn gevraagd om op de Kerstmarkt in Naarden de komen zingen maar dat is ook de 13e december en dan zijn we al bezet
Ook zijn we gevraagd voor de Sing-a-Long op paleis Soestdijk op 27 december (twee jaar geleden aan meegedaan). We gaan de aanwezigheid van leden inventariseren!
Vestival Vocaal 2015 Op de vraag van Stella of we ons gaan aanmelden voor dit Vestival -er zijn al drie aanmeldingen binnen- antwoordt Paul positief. Gaan we zeker doen.

Website
Op de website staat een heleboel informatie. Ook staan daarop de (t/m oktober) bijgewerkte ledenlijsten, verjaardagen, muziekbestanden, aanwijzingen van Ingrid Stijssiger en Roy etc, etc.
Het Kerstrepertoire (bladmuziek) staat er binnenkort ook allemaal op)
Doe er je voordeel mee! Inloggen op de ledenportal met algemene gebruikersnaam en wachtwoord. (op te vragen bij info@gooisvocaal.nl)

Repetitieverslag

Door: Monica van Dijk

2014-10-15 07:55:00
Lieve koorleden, ,
 
En wéér hebben we gisteravond hard gewerkt aan het kerstrepertoire. Met het gescheiden instuderen van de noten zijn we wel effectief bezig.
Nadat we hadden ingezongen met Glorious Kingdom hebben we gewerkt aan Jesus Child. Daarna zijn de tenoren en de bassen naar boven gegaan en bleven de resterende dames achter bij Marianne Rijnders.
Nog vóór de pauze waren de heren alweer beneden en hebben we nog gezamenlijk gewerkt aan de stukken. Zo ook na de pauze.
Misschien moeten we Marijke Helwegen eens vragen hoe zij haar lippen tuit. Kuilen in je wangen drukken ziet er niet uit maar het werkt wel voor de toonplaatsing.

Bij de koffie hadden we heerlijke cake als traktatie van ???? (de traktatie van vorige week was van Bert Kransberg)
De mededelingen van onze voorzitter waren:
 1. De flyers en posters voor het werven van bassen (kom op mannen!) heeft Paul op de vleugel gelegd. Laten we met elkaar ervoor zorgen dat de bassen versterking van collega-zangers krijgen! Flyers (in de bijlagen) kunnen ook per mail verstuurd worden naar kennissen, vrienden en familie.
 2. Er liggen intekenlijsten voor een aantal activiteiten te weten:
  • Een voor aanmelden 13 december kerstconcert ( ik neem aan dat IEDEREEN komt)
  • Een voor wie iets wil doen op de kerstmarkt in Naarden op 13 december
   (alleen bij voldoende inschrijvingen;bij geen animo staan wij daar niet om ons koor te promoten)
  • Een voor de dames of heren die gebruik willen maken van de visagiste op 13 december.
  • Een voor aan melden sing along Soestdijk op 27 december (zie hieronder) alleen bij voldoende inschrijvingen melden we ons aan!
   In de hoftuin van het paleis treden op zaterdag 27 december aanstaande van 11.00 tot 16.00 uur op meerdere locaties verschillende koren op. Dit alles om de decembermaand nog fraaier te maken. Wij willen jullie als koor van harte uitnodigen om onderdeel te zijn van deze bijzondere dag.
   Wanneer uw gezelschap is geselecteerd heeft u de mogelijkheid om gasten tegen gereduceerd tarief uit te nodigen voor deze dag.   

Als je je voor een activiteit intekent wordt er ook gerekend op je komst.


Van Barbara Alma kreeg ik onderstaand bericht
Het is weer zover op zaterdag 8 november. Voor de 5e keer organiseren we de herdenkingsmiddag.
Samen met Chris Bruist, Mary van Eldik, Alwin Kluit, Stefanie Koorlaar, Janneke Kransberg, Saskia van de Linde en Nico Snel; verzorgen we een sfeervolle middag waarbij veel wordt gezongen, verhalen worden verteld en geliefden worden herdacht. 

Je bent van harte welkom, de middag begint om 16.00 uur en duurt tot ± 18.00 uur in het Andreashuis.
Toegang is gratis, voor de drankjes na afloop wordt een vergoeding gevraagd.

Het is fijn als je van te voren kan zeggen of je komt, door een mail te sturen naar info@almauitvaartzorg.nl.

Graag tot 8 november,
Barbara Alma

P.S. In aansluiting op deze middag geeft Tineke Rodenburg een lezing over rouw.
De bijeenkomst is gratis toegankelijk op maandag 10 november van 19.30 – 20.30 uur. 
Je bent van harte welkom in de Witte Kerk op de Koningin Wilhelminalaan 15 te Naarden.

Mail als je komt even naar info@almauitvaartzorg.nl.
Verder kan ik melden dat de ledenlijsten op de website iedere maand bijgewerkt worden dus actueel zijn. Wanneer je iets naar de koorleden wilt versturen kijk dan even of de mailadressen nog kloppen met elkaar. Mails welke koorzaken betreffen worden altijd (zoveel mogelijk) verstuurd via het secretariaat info@gooisvocaal.nl.
Ga zorgvuldig met mailadressen en andere adresgegevens om!
Deze week worden de actuele kerstnummers op de website gezet.

Uit de vergadering van dinsdag 14 oktober
 • De opkomst van de leden van het GVE bij de Proeverij (zondag 21 september) was mager te noemen. Er waren slechts 8 alten en 2 bassen. Dit geeft niet een juist beeld op een evenement waarop je je als koor kunt promoten. Volgende keer zullen we dit beter monitoren middels de intekenlijsten.
 • De flyers voor het werven van bassen zijn op de Uitmarkt in Hilversum (Groest) en bij de proeverij neergelegd. Het heeft nog niet tot nieuwe leden geleid.
 • De organisatie van het Kerstconcert is druk bezig. De verwachting is dat op 1 november gestart kan worden met de voorverkoop (kan al via de website). De kaarten gaan € 15,- kosten. Dit is inclusief 1 drankje per kaart. Van ieder koorlid zal weer gevraagd worden 4 kaarten te verkopen. Ga NIET onderling verhandelen want dat vertroebelt de uiteindelijke afrekening. Als je geen kaarten kunt verkopen mag je ze teruggeven!
 • Op 28 maart en op 30 mei 2015 is de Uitwisseling met Route 66. Noteer deze data alvast!
 • Monica zal weer een brief schrijven voor onze donateurs.
 • Op 16 december is onze laatste avond van 2014. Hoe de avond ingekleed gaat worden is nog niet helemaal duidelijk. We starten weer op 6 januari 2015.
 • De zomerstop 2015 is van 4 juli tot 18 augustus; laatste repetitie voor de zomervakantie is dan dus 30 juni waarna we op 18 augustus weer gaan starten. (zie website- agenda).
 • De volgende bestuursvergadering is 11 november om 18.00 uur bij Willemijn. Wil je iets ter sprake brengen laat het ons weten. Wil je een keer een vergadering bijwonen? meld je aan bij Monica of Paul.

Een fijne week toegewenst met prachtig nazomer weer,

Monica

Repetitieverslag

Door: Monica van Dijk

2014-10-22 08:26:00

Lieve mensen,

Zoals gebruikelijk op de repetities was het weer gezellig en hebben we lekker aan het kerstrepertoire kunnen werken. Het blijft een hele klus voor iedereen (behalve voor de sopranen) om het hele repertoire in te studeren. Er zitten heel lastige passages tussen.
Op twee nummers na hebben we volgens het schema gewerkt; Jingle Bells en Christmas Song zijn we niet aan toe gekomen.
De Cantique de Jean Racine (nr 2) hebben we door elkaar staand in een lange rij langs de muren van het Andreashuis gezongen. Een bijzondere ervaring maar jongens, het mag dan ook wel wat zachter en ingetogener gezongen worden. Het is "raar" als je eigen stemgroep niet om je heen staat. Het was een heerlijke afsluiting van een avondje zingen.
Ik had de "eer" naast Gerrit te staan die weer terug was van zijn Griekenland ervaring. En ook Lucie (sopraan) is weer terug uit Frankrijk en komt ons in de wintermaanden weer versterken.

Dank aan Barbara Alma die plaatjes van de ronde-open-mond-stand had gekopieerd.
 

           

Haar versie kan ik op internet nu niet vinden maar deze is ook aardig!

Dit samen met de Focuspunten van Roy moeten we toch tot een geweldige prestatie kunnen komen!


Mededelingen
Op de vleugel lagen de intekenlijsten voor 13 december en 27 december in verschillende varianten.
Mocht je alsnog niet in de gelegenheid geweest zijn om deze lijst in te vullen dan vraag ik jullie dit per mail ommegaand aan mij door te geven.

 • Een voor aanmelden 13 december kerstconcert ( ik neem aan dat IEDEREEN komt)
 • Een voor wie iets wil doen op de kerstmarkt in Naarden op 13 december
  (alleen bij voldoende inschrijvingen;bij geen animo staan wij daar niet om ons koor te promoten)
 • Een voor de dames of heren die gebruik willen maken van de visagiste op 13 december.
 • Een voor inventarisatie wie er géén zwarte concertmap in huis heeft.
 • Een voor aan melden Sing-Along Soestdijk op 27 december (zie vorig verslag) alleen bij voldoende inschrijvingen melden we ons aan!

Geef dus via mail aan info@gooisvocaal.nl aan of we wél op je moeten rekenen of dat je verhinderd bent.

naam:      
zaterdag 13 december 2014 aanwezig afwezig onzeker
kerstconcert Wilhelminakerk Bussum      
kerstmarkt Naarden      
maakt gebruik van visagie voor concert ja nee  
heeft wel een zwarte concertmap ja nee  
       
zaterdag 27 december 2014 aanwezig afwezig onzeker
Sing-A-Long Soesdijk      
       


Janneke Kransberg meldde mij dat er dit jaar GEEN BOLLENACTIE komt wegens tijdgebrek. Wellicht volgend jaar weer bij voldoende belangstelling voor bloembollen.   

Elseline van Leeuwen heeft gezorgd voor het bestand dat je in de bijlage terug kunt vinden.

Website
Op de website kan je MP3-bestanden vinden waarmee je het nieuwe kerstrepertoire kunt instuderen (nr 2 en vanaf nr 198; geen Christmas Carold part two). Met dank aan Alwin die vorige week ook Santa Baby voor ons heeft uitgewerkt in MP3.
Ook kan je alle actuele bladmuziek op de website terugvinden.
Attendeer je kennissenkring eens op onze website. Ze vinden er wellicht leuke informatie over ons koor.

Tot Slot:  we zijn nog steeds op zoek naar bassen. Breng de flyer (bijlage 2) onder de aandacht van je vrienden, familie en kennissen.

Ik wens iedereen een knusse en gezellige week toe! Alle zieken en herstellenden wens ik beterschap.
Monica 

Repetitieverslag

Door: Monica van Dijk

2014-10-29 09:17:00

Lieve zangers,

Bovenaan weer een flyer voor onze bassenzoektocht. Wanneer je een beter idee hebt om bassen te werven, laat het ons (bestuur) dan even weten. Wij hebben de nodige acties uitstaan met tot dusver zonder resultaat. Het is echt van groot belang voor ons koor dat we er bassen bij krijgen.  Suggesties graag naar ons algemene email-adres info@gooisvocaal.nl.

Gisteravond hebben we lange tijd gewerkt aan Rudolph the Red Nosed Reindeer. Daarnaast zijn de andere nummers uit het repetitieschema aan bod gekomen.
We waren blij dat Chris weer in ons midden was en ik zag ook Stefanie weer zitten. De schoondochter van Stella en Cees, Karen Colijn, kwam na 12 jaar ook weer eens kijken of een lidmaatschap van ons koor haar weer bevalt.  We hebben een opzegging van het lidmaatschap van sopraan Saskia ter Laag ontvangen. Voor haar was het koor naast haar drukke werkzaamheden geen goede combinatie.

De traktatie in de pauze was van twee personen. Monica deelde lekkers soesjes uit omdat ze voor een half jaar naar Oostenrijk gaat.
Haar adres daar wordt / is Monica de Greeve, Aschbachweg 14, App 7 GINI, 6370 Kitzbuhel
Nanny Coppens was jarig op 5 oktober en deelde choco-lekkers uit.

De lijsten voor deelname aan concert, visagie, Sing-A-Long Soesdijk etc. zijn inmiddels grotendeels ingevuld. Helaas kost dat wel heel wat herhaald vragen om jullie allemaal zo ver te krijgen dat je even de moeite neemt om iets in te vullen. Ik hoop dat dat een volgende keer beter gaat. De Sing-A-Long op paleis Soestdijk gaat wegens geringe belangstelling van onze kant niet door!

Er wordt hard nagedacht over een leuke invulling van onze kerstavond op 16 december. Suggesties kunnen bij Willemijn ingeleverd worden.

De organisatie van het Vestival Vocaal 2015 is gisteravond bijeen geweest en kan nog twee personen gebruiken die meedenken, meewerken, meeorganiseren. Deze personen zouden bij voorkeur goed bekend moeten zijn met het wel en wee binnen de gemeente Naarden. Zij moeten de Naardense Gemeente- / Ondernemerswegen weten te bewandelen die nodig zijn om dit evenement wederom tot een succes te maken.
Noteer in ieder geval van de datum van dit Vestival Vocaal (26 en 27 september 2015)  in je agenda.
 

Have a nice Halloween

 Monica 

Repetitieverslag

Door: Monica van Dijk

2014-11-05 08:57:00

Zoals te verwachten valt voorafgaand aan een concert, hebben we gisteren flink gerepeteerd op het kerstrepertoire. Gelukkig hebben de meeste leden toegezegd aanwezig te zullen zijn bij het concert en was deze en de repetitie van vorige week goed bezocht. Toch zijn er nog een aantal personen die ik al langere tijd of regelmatig heb gemist. Het is natuurlijk van belang dat je de repetities bijwoont zodat iedereen dezelfde instructies van Roy krijgt en deze instructies niet keer op keer herhaald moeten worden.

Dus kortweg dinsdag-avond is onze repetitieavond en zou je aanwezig moeten zijn. Ben je onverhoopt (of gepland) afwezig dan meld je je af bij Elseline elselinekroonenburg@live.nl. We rekenen op ieders medewerking; er kan geen repetitie meer gemist worden.

Wat betreft het repertoire dat we bestudeerd hebben kan ik kort zijn. Alleen bij "The First Nowell" kan ik een kanttekening plaatsen omdat we daarvan alleen couplet 1,2,4 en 5 gaan zingen; couplet 3 en 6 vervallen!
We zingen vanaf vandaag niet meer "gescheiden" maar Roy staat de hele avond op de bok!
Het repetitieschema zal per keer aangepast worden o.a. omdat het orkest (Princess Brass uit Huizen) komt repeteren.

De heerlijke roze en blauwe traktatie was van Lucie.
Ik zag dat Kim (alt) na een langere afwezigheid door ziekte weer aanwezig was.
Vanuit de ledenadministratie moet ik melden dat Sylvia Baar heeft opgezegd wegens drukke werkzaamheden.
Er is een brief naar onze donateurs verstuurd. Mocht je nog nieuwe potentiële donateurs weten geef dit dan aan ons door.
Hierbij nogmaals het nieuwe (tijdelijke) adres van Monica de Greeve Aschbachweg 14, App 7 GINI, 6370 Kitzbühel (umlaut op u, dank je Maarten)

De posters en de flyers voor het kerstconcert zijn klaar; neem ze mee en verspreid ze veelvuldig. Iedereen die aanwezig was heeft een enveloppe gekregen met 4 toegangskaarten voor het concert. Het is de bedoeling dat je deze kaarten probeert te verkopen. Ga NIET onderling ruilen of doorschuiven. Als je je kaarten niet kan verkopen geef je ze terug aan Vincent of Willemijn! Reken de kaarten niet contant af maar maak het bedrag bij voorkeur per bank over!
Op de enveloppe staan duidelijke instructies. Het is ook mogelijk om kaarten te bestellen via reserveren@gooisvocaal.nl. Deze mail komt direct bij de organisatie (Vincent) terecht en aanvragen worden beantwoord met een reserveringsnummer waardoor de afhandeling aan de toegang van de Wilhelminakerk sneller en beter zal verlopen.

Van de week krijg je nog een mail met een standaard tekst (brief) over het concert die jullie kunnen gebruiken om je familie, vrienden, kennissen en overige mensen uit je adressenbestand uit te nodigen voor dit Kerstconcert. Deze brief zal tezamen met de flyer ook verstuurd worden naar collega-koren in de buurt. Wat zou het mooi zijn als we weer een uitverkochte zaal zouden hebben!

 

Tot slot wil ik jullie nog wijzen op de jubileumuitvoering a.s. zaterdag van Toneelgroep de Schakel Tewje, de melkboer uit Anatevka waaraan Pieternel en Mildred meewerken. Klik op de affiche voor meer informatie.

Ik wens jullie een fijne Herfstweek,  Monica 

Repetitieverslag

Door: Monica van Dijk

2014-11-12 09:43:00

Gisteravond was het weer een inspannende avond.
We begonnen met de Cantique waarbij we de puntjes op de i hebben gezet. Dit werd gevolgd door Jesus Child; menigeen (ook ik) viel hier door de mand omdat de tekst niet werd gekend. Deze moet de 13e echt uit het hoofd gezongen worden. Dan maar thuis er hard aan werken!
Voor de pauze zongen we verder Follow That Star en Glorious Kingdom. En dan is het pauze!
Na de pauze hebben we gewerkt aan de Chistmas Carrols bundel (A Virgin Most Pure graag thuis bekijken en tekst plaatsen ) en Santa Baby tot slot.

De traktatie in de pauze was van Janna en Anita die jarig waren geweest; Gefeliciteerd meiden.
In de Pauze werd Karen Colijn getest waarna ze te horen kreeg dat ze mag blijven en wel bij de 1ste sopranen. Welkom Karen!
Karen zingt 2e sopraan tot aan de Kerst en daarna gaat ze naar de 1ste sopranen.
Ook was ik verrast dat Bert Kransberg er weer was. Volgende week zal Bert geopereerd worden aan een lekke hartklep. Sterkte Bert en Janneke!

Er waren weer heel wat mededelingen.
Van Roy met betrekking tot de komende repetities: Volgende week hebben we een verrassing en de week daarna komt Princess Brass mee repeteren. Zorg dat je deze repetities niet mist! We hebben alle repetities hard nodig om de 13e te schitteren.
Er komt geen nieuw repetitie-schema.
    
Van Cica met de betrekking tot de loterij tijdens het kerstconcert: willen jullie leuke cadeautjes voor de loterij meebrengen. Geen zolderopruiming maar wel leuke sfeer cadeautjes met kerstuitstraling. Pak ze in in cellofaan en neem de de 2e en 9e december mee naar de repetitie. Ook kunnen er Kerststukjes worden gemaakt en ingeleverd. Deze graag pas op de 13e zelf meebrengen ingepakt en wel!

Van Mary met betrekking tot de kleding tijdens het concert:
Heren voor de pauze helemaal zwarte kleding incl zwarte schoenen en zwarte strik
Heren na de pauze zwarte strik vervangen door rode stropdas
Dames voor de pauze eigen zwarte kleding met lange mouwen en eigen gouden accessoires (LET OP geen glitters die loskomen; de kerk heeft daar problemen mee)
Dames na de pauze eigen zwarte kleding met het rode vest
Iedereen na de pauze je zwarte concertmap met de ChristmasCarrols.

Van Willemijn met betrekking tot de Bonte Avond op de 16e december:
We gaan er weer wat leuks van maken. Hoe?? dat blijft een verrassing. We vinden het gezellig als je je partner meeneemt en trek je Dancing Shoes aan.
Volgende week ligt er een intekenlijst om te tellen hoeveel mensen er aanwezig zullen zijn. Dit in verband met de mogelijkheden.

Hebben jullie allemaal al de uitnodigingsbrief (zie bijlage) verstuurd aan vrienden en kennissen?

Fijne dag en  tot dinsdag

REPERTOIRE KERST 2014

Door: Roy Voogd

2014-11-18 05:47:00

Repertoire (o.v.b.) samen met de Prinses Irene Brassband:

meerstemmig:
03.    Deck the Hall
06.    God rest you merry, gentlemen
07.    Hark! The herald angels sing
11.   I saw three ships
14.    Joy to the world!
17.   O little town of Bethlehem
20.   Silent night
27.   The first Nowell
 
unisono:
12.    Jingle Bells
21.    The twelve days of Christmas
24.    The Christmas song
31.    Winterwonderland

TOEGIFT:     28. We wish you a merry Christmas

VERVALLEN:
01.   A virgin most pure (VERVALT)
15.   O Christmas tree (VERVALT)
29.   What child is this? (VERVALT)

 

Repetitieverslag

Door: Monica van Dijk

2014-11-19 09:14:00

Lieve Allemaal,

Gerrit is overleden.
Wij zouden voor hem zingen in Ziekenhuis Hilversum maar hij vertrok al eerder.
Toch hebben we voor hem gezongen en we hebben stilgestaan bij zijn overlijden. Dat we een bijzondere band hebben is duidelijk. Er zijn veel leden die nog bij Gerrit in het ziekenhuis op bezoek zijn geweest. Nagenoeg iedereen was gisteravond  aanwezig en nagenoeg iedereen zou ook in het ziekenhuis aanwezig geweest zijn. Zingen, ook voor Gerrit zijn lust en zijn leven. Hij zong in drie koren. Bij Friederike Wöllisch, bij Gerard van Amstel en bij ons.
Wij hebben hem gisteravond alsnog toegezongen met alle emotie die er was. Route 66 bij aanvang van de repetitie. Hierna stond Paul even stil bij het overlijden van Gerrit. We zongen Durgerdam voor de pauze en Deep River als afsluiting van een bijzondere avond.

In de besloten facebook account (alleen voor koorleden) zijn wat reacties over Gerrit geplaatst. Voor diegenen die geen facebook hebben volgt een link.  facebook link ( ik hoop dat dat werkt)

Afscheid van Gerrit....... zodra ik iets hoor over de afscheidsceremonie dan laat ik jullie dat weten. Hou daarom ook deze week extra de mail in de gaten.

Na Route 66 zongen we de Cantique en gingen we vervolgens over naar het kerstrepertoire. Roy vertelde dat Ingrid Stijsiger deze avond eigenlijk zou komen voor Vocal Coaching en dat deze  afspraak wordt verzet naar een latere datum.

Na de pauze nam Paul nog even het woord om Gonny van Dorst te feliciteren met het feit dat zij al 25 jaar lid is van het Goois Vocaal. Zij heeft een bloemetje gekregen.
De traktatie was van Stella.

Bert Kransberg heeft vandaag een operatie ondergaan aan zijn hartklep en ik wens Bert en Janneke veel sterkte en beterschap bij het herstel! Ik heb nog geen informatie over zijn situatie of adresgegevens maar zodra ik wat meer weet krijgen jullie dat te horen. Een kaartje kan je altijd naar zijn huisadres sturen. Met bellen zou ik nog even wachten.

Het was een bijzondere repetitie; we hebben hard gewerkt ondanks alle emoties.

Volgende week komt Princess Brass uit Huizen voor een gezamenlijke repetitie. Mis deze repetitie niet. We hebben alle tijd hard genoeg nodig.

Tot slot stuur ik nog even een schema mee dat Roy mij toestuurde. Het betreft het gezamenlijke werk bij het kerstconcert.

Huidige repertoire-overzicht samen met PIB (uit Carols 2)
 

meerstemmig:
03.    Deck the Hall
06.    God rest you merry, gentlemen
07.    Hark! The herald angels sing
11.   I saw three ships
14.    Joy to the world!
17.   O little town of Bethlehem
20.   Silent night
27.   The first Nowell (couplet 1, 2,4, 5)
 
unisono:
12.    Jingle Bells
21.    The twelve days of Christmas
24.    The Christmas song
31.    Winterwonderland
 
TOEGIFT:  28. We wish you a merry Christmas
 
VERVALLEN:
01.   A virgin most pure (VERVALT)
15.   O Christmas tree (VERVALT)
29.   What child is this? (VERVALT)

De indeling van het concert zal er als volgt uit zien (wijzigingen voorbehouden)
 
Opening - gezamenlijk 3 nummers, waarvan 1 zaalzinger
GVE - ca 15 min
gezamenlijk 3 nummers, waarvan 1 zaalzinger
PIB - ca 10 min
 
- pauze -
 
PIB - ca 10 min
gezamenlijk 3 nummers, waarvan 1 zaalzinger
GVE - ca 15 min
gezamenlijk 3 nummers, waarvan 1 zaalzinger
 
Toegift: 1 gezamenlijk nummer (meezinger)

 

Monica
 

Repetitieverslag

Door: Monica van Dijk

2014-11-27 11:05:00

Lieve allemaal,

Het was dinsdag een bijzondere repetitie. Samen met Princess Brass hebben we de gezamenlijke stukken voor het kerstconcert gestudeerd. Het was voor beide partijen echt even wennen maar we hopen met elkaar tot een prachtig resultaat te komen.

We begonnen met een "Lang zal ze leven!" voor Gonny die deze dag jarig was.

Het kerstprogramma ziet er (onder voorbehoud) als volgt uit:

Opening GVE + PIB

20.   Silent night (met publiek)
27.   The first Nowell (1,2,4, instrumentaal, 5)
06.    God rest you merry, gentlemen (1,2, instrumentaal, 3)

GVE (stukken uit het hoofd zingen)

Yule               
Glorious Kingdom          
Bring me Joy   
Go Tell it to the Mountain        
Jesus Child       
Follow that Star 

PIB - max 10 min.
GVE + PIB
07.    Hark! The herald angels sing (met publiek)
17.   O little town of Bethlehem (1,2, instrumentaal, 4)
11.   I saw three ships (let op stemgroep combinaties)

1 = S alleen
2 = SA eenstemmig
3 = SA eigen partij
4 = TB melodie
5 = SA eigen partij
6 = Tutti eigen partij
7 = SA eigen partij
8 = allen eenstemmig
9 = allen eigen partij

- pauze -
 
GVE + PIB

12.    Jingle Bells ( met publiek)
03.    Deck the Hall (na het tweede couplet instrumentaal)
14.    Joy to the world! (na het tweede couplet instrumentaal)

PIB - max 10 min
GVE (stukken uit het hoofd zingen)

It’s beginning to      
Have yourself a merry little Christmas
We Need A Little Christmas        
Santa Baby      
Big Band Santa

GVE + PIB

24.    The Christmas song
31.    Winterwonderland

TOEGIFT: 

28. We wish you a merry Christmas

De Cantique wordt niet gezongen met Kerst!

De traktatie in de pauze was van Paul van Raaijen en van Gonny van Dorst.

Na de pauze waren de mededelingen als volgt:
Hulp gezocht: We zoeken ca 4 mannen die willen helpen op 13 december om de praktikabels op te halen bij Stefanie, te helpen met de opbouw van de praktikabels in de Wilhelminakerk en helpers bij het afbreken na het concert. Je kunt je aanmelden bij Paul van de Heuvel!
De geluidstechnische opbouw wordt geregeld door Rick Leurs (Partner van Willemijn) in samenspraak met Cees Colijn.
Kaartverkoop: Wil iedereen uiterlijk 2 december aangeven hoeveel kaarten hij/zij heeft verkocht en de rest teruggeven aan Vincent Peskens of Willemijn? Wil je de verkochte kaarten ook alvast per bank afrekenen! Wil je naderhand nog kaarten bij bestellen kan dat via reserveren@gooisvocaal.nl .
Er moeten nog wel meer kaarten verkocht worden; hebben jullie de brief (bijlage) nog verstuurd naar al jullie bekenden?

Na de pauze zongen we een aantal stukken uit het overige repertoire voor het kerstconcert.
We sloten af met Durgerdam en de Cantique die we gisteren bij de uitvaart van Gerrit gezongen hebben in het crematorium.

Wat was dat een bijzondere sfeer! wat was het fijn om met zoveel mensen een laatste groet aan Gerrit te kunnen brengen. Mary en Willemijn hebben namens de koorleden een prachtig bloemstuk geregeld met een lint waarop een groet aan Gerrit van ons allemaal stond.


Alex Driest maakte deze foto van het moment waarop wij Durgerdam zongen.
 

De mensen die er niet bij hebben kunnen zijn, kunnen de uitvaart live volgen op www.cba-amersfoort.nl/live-uitvaart
Inlogcode 32AXWB
Deze link blijft een maand lang geldig.

Een warme groet voor een ieder....

Monica

Repetitieverslag

Door: Monica van Dijk

2014-12-04 08:33:00

Lieve allemaal,

Na deze heftige week waren we dinsdag allemaal weer bij elkaar om te repeteren voor het Kerstconcert van de 13e december.
Het was goed om woensdag bij de uitvaart van Gerrit zoveel koorwarmte te ervaren. Ik denk dat iedereen dat gevoel heeft.

Dinsdag was Cees Colijn jarig en we zongen dan ook uit volle borst ons verjaardagslied voor hem. Gefeliciteerd Cees!

Daarna rap over naar het kerstgebeuren want er moet nog heel hard gewerkt worden voordat we de betreffende nummers UIT HET HOOFD kunnen zingenen de juiste dynamiek kunnen treffen. Dat wordt thuis hard oefenen en ik verzeker u allen, het wordt er mooier van; er is een beter contact tussen dirigent en koorleden.

Vandaar nog even, als geheugensteun, het overzicht van de focuspunten dat Roy gemaakt heeft. Leg het voorin in je concertmap. Dan kan je het tijdens het concert niet vergeten!

De link naar foto's van de Pieten van Budget Air
Ja,  en dan komen er ineens twee Pieten binnen die geheel spontaan de directie overnemen en een bijzonder lied ten gehore brengen. Muzikale Pepernoten zullen we maar zeggen. Het bestuur, de rokers, de nieuwe jonge leden, donateurs, de verzorgers van de repetitieruimte (warmte, koffie en absentiemeldingen), de dirigent en pianist; als deze personen kwamen aan bod en ontvingen een cadeautje van de Sint. (is Sint zelf niet een Goede BAS?) De tekst van het lied is in een bijlage meegestuurd.

Dank je wel Piet en Pietje van Budget Air; Zouden we volgend jaar toch een Sinterklaas Concert kunnen hebben? het eerste lied kennen we al!

Weer terug naar de orde van de dag
Het te zingen repertoire (zonder BRASS) dat uit het hoofd gezongen moet worden wordt vanavond verder gerepeteerd. Zowel vóór als ná de pauze!
Het repertoire dat we samen met Princess Brass zingen en NIET uit het hoofd hoeft is door Anita Steenvoorden uitgewerkt in te vinden in de derde bijlage!

Dan de mededelingen voor 13 december
Mary vertelt dat zij zorgt voor een maaltijd voorafgaand aan het concert  dus wie wil er meehelpen om broodjes te smeren! (ook heren kunnen smeren). Vanaf 11.00 uur worden er bij Mary thuis in de Bijlstraat broodjes gesmeerd voor het avond eten.
Om 14.00 uur moet er een sjouw- en bouwploeg klaarstaan bij Stefanie of bij de Wilhelminakerk om de podiumdelen op te halen en in de kerk op te bouwen. (aanmelden bij Paul van den Heuvel)
Om 17.00 uur is iedereen (alle koorleden, pianist en dirigent) aanwezig om in te zingen, voor de visagie en voor de maaltijd.

De Kaartverkoop moet en kan beter. Laten we met zijn allen zorgen voor een gevulde kerk. Ook Princess Brass is benaderd om kaarten voor ons te verkopen en te flyeren. Zij gaan hun best doen. Hebben jullie echt die brief aan jullie kennissen al verstuurd? natuurlijk wel. Ik durf niet te twijfelen! Voor de zekerheid is de brief meegenomen in de tweede bijlage.

In de pauze van het concert zijn er bij de tombola / loterij weer leuke prijzen te winnen. Tenminste als jullie leuke cadeautjes inleveren. Cica wil graag weten op hoeveel cadeautjes zij kan rekenen en voorlopig is er nog niet genoeg. Meld dus even bij Cica wat jouw bijdrage is!
Een flesje badschuim, lekkere jam, een flesje wijn,  verpakt in cellofaan met een sfeer van kerst erbij (hulst, kerstballetjes, lintjes); het wordt een sfeervolle kerst.
Cica zoekt ook nog mensen die loten willen verkopen in de pauze.

Van Mary met betrekking tot de kleding tijdens het concert:
Heren voor de pauze helemaal zwarte kleding incl. zwarte schoenen en zwarte strik
Heren na de pauze zwarte strik vervangen door rode stropdas
Dames voor de pauze eigen zwarte kleding met lange mouwen en eigen gouden accessoires (LET OP geen glitters die loskomen; de kerk heeft daar problemen mee)
Dames na de pauze eigen zwarte kleding met het rode vest

Tot zover het verslag van dinsdagavond 2 december. Volgende week dinsdag nog een laatste repetitie; ik hoop dat dan echt iedereen die meezingt aanwezig is. Ik miste dinsdag wel een aantal personen!

Fijne week, studeer ze op de teksten en fijne Sinterklaasdagen!
Denk er aan! 16 december Bonte Avond MET partners vanaf 20.00 uur (informatie volgt!)
 

 

Repetitieverslag

Door: Monica van Dijk

2014-12-11 10:17:00

Lieve allemaal,

Wat hebben we gisteravond weer hard gewerkt. We begonnen samen met Princess Brass aan de gezamenlijke stukken. Zonder inzingen gelijk beginnen met een fluisterzacht Silent Night is lastig voor zowel het koor als voor het orkest. Maar goed geleidelijk aan ging het beter.
Alle gezamenlijke stukken werden doorgezongen en er werden heel wat punten op heel wat i's gezet.

De teksten van de gezamenlijke stukken had ik vorige week in een bijlage meegestuurd maar ik stuur deze vandaag opnieuw (in een BIJLAGE) met wat aanpassingen (zie rode notities).

Om half tien, een stuk later dan normaal, was er een pauze, vertrok het orkest (zie zaterdag in keurig zwarte kleding zullen verschijnen) na een kop koffie en konden wij aan ons "eigen" repertoire gaan werken. Het UIT HET HOOFD gedeelte dus.  oh oh, wat moet er bij alle stemgroepen (ook ik) nog hard gestudeerd worden.

Yule mag zachter en spannender en bij Jesus Child helpt het als je niet Halleluja zingt maar Alleluja. Dit kan je krachtiger neerzetten.

Na de pauze gaf Janneke ons een update over Bert die nu in een verzorg-/verpleeghuis zit in Heemskerk. Lekker dicht bij huis. In een aparte mail zal zij de situatie van Bert nogmaals uiteen zetten en zal zij vertellen over het op bezoek gaan bij Bert.

Terug naar het (tijdspad van het) concert
11.00  uur  - Broodjes smeren bij Mary in de Bijlstraat.
14.00 uur  - podium opbouw en dergelijke
17.00 uur visagie (iedereen voor visagie moet om die tijd aanwezig zijn)
18.00 uur inzingen. Daarna zijn er broodjes en is er soep voor iedereen.
19.30 uur zaal open
20.00 uur start concert

de kleding tijdens het concert:

 • Heren voor de pauze helemaal zwarte kleding incl. zwarte schoenen en zwarte strik
 • Heren na de pauze zwarte strik vervangen door rode stropdas
 • Dames voor de pauze eigen zwarte kleding met lange mouwen en eigen gouden accessoires (LET OP geen glitters die loskomen; de kerk heeft daar problemen mee)
 • Dames na de pauze eigen zwarte kleding met het rode vest

Cica heeft voldoende mensen bij elkaar om loten te verkopen en om de gewonnen prijzen uit te reiken.

Het wordt een gezellig concert en, lieve allemaal, beloof me een ding..... probeer nog wat kaarten te verkopen. De stand was gisteravond 120 verkochte kaarten en dat is niet wat we gewend zijn.
Het wordt zeker een gezellig concert!

Dan nog de informatie over de dinsdag na het concert,
dinsdag 16 december onze Kerst-Bonte-Avond.
Jullie worden feestelijk gekleed en mét partners! om 20.00 uur in het Andreashuis verwacht.
Van Mary hebben we briefjes gekregen voor de lekkere hapjes gedurende de avond.
Er wordt gezorgd voor fijne Kerstmuziek. Er kan worden gedanst, gelachen en gepraat.
Kortom ook dit wordt een gezellige avond die je niet wil missen.
Ook dan hopen we jullie allemaal te zien!

Monica 

Repetitieverslag

Door: Monica van Dijk

2014-12-17 09:39:00

Lieve Leden en partners,

Na het knusse concert van zaterdag hadden we gisteren onze gezellige Bonte Avond met Partners.
Het Dansant viel een beetje in het water maar ik moet ook bekennen dat ik mijn Dancing Shoes thuis had gelaten.

Bijna iedereen in feestelijke kleding, iedereen in vrolijke stemming. Lekkere hapjes, Heerlijk kerstbrood van Marguerite (waarvoor onze dank),  lekkere koffie gevolgd door lekkere drankjes en gezellige muziek.
Voorzitter Paul opende de avond met een welkom aan iedereen en een korte terugblik op het concert. De evaluatie volgt nog! Financieel is het concert geslaagd te noemen; er is een positief saldo en ook de loterij heeft ruim € 600,- opgebracht. Het waren leuke cadeautjes die wij met elkaar hebben ingebracht.
De afloop van het concert was voor de vader van Paul wat minder prettig. Eenmaal buiten na afloop van het concert is hij gestruikeld en lelijk terecht gekomen. Gevolg is een doormidden gebroken heupkop welke inmiddels is geopereerd en vervangen. Deze week vertrekt de vader van Paul naar de revalidatieafdeling van het Naarderheem. Er wordt gezorgd voor een bloemetje voor deze trouwe fan en sponsor namens ons allemaal!  Sterkte Paul!

Jacques Verweij laat ons als nieuwkomer op deze avond een paar liedjes horen uit zijn Nederlands- en Engelstalig repertoire. Lekkere stem!

Dan is het tijd voor de verrassing van de avond. Met onze Bingo Master Alex en zijn Charmante assistente Leonie wordt er een gezellig potje Bingo gespeeld en al snel klinken de eerste "Bingo's". Een rijtje horizontaal of een rijtje verticaal levert de eerste kans op een prijs op. Men mag kiezen.
Dan is het de bedoeling dat een volle kaart tot "Bingo" leidt. Dat levert wat verwarring op; luisteren is toch wel heel moeilijk! Maar ook hiervoor klinkt na enige tijd het verlossende "Bingo". Uiteraard worden de kaarten eerst gecontroleerd op het correct wegstrepen.
Het was een gezellig spelletje! Weer eens wat anders. Dat er wat balletjes ontbraken mocht de pret niet drukken. Alex en Leonie, bedankt. Janneke bedankt voor het meebrengen van het spel!

Tussendoor werden we steeds attent gemaakt op de stand van KiKa, een initiatief van Ingrid Haye en Lucie Bleumer. Een tafel gevuld met dennenappels uit Frankrijk, kettinkjes en armbanden uit Indonesie, gevlochten bandjes uit Peru, en zelf gemaakte haaksels en breisels van Ingrid. Op haar reizen kan zij in het vliegtuig heerlijk haken en het resultaat is niet mis.
Dit is natuurlijk een altijd goed initiatief.

Nogmaals pakte Jacques zijn gitaar en iedereen humde gezellig mee op de liedjes Goud van Oud.
En zo werd het in no-time half elf de tijd voor onze dames van Budget Air om ons mee uit te nodigen voor een heerlijke kerstvakantie in de sneeuw.

Tot zover het verslag van een gezellige avond; ik hoop dat iedereen het naar de zin heeft gehad.
Willemijn, Mary, onze "eigen Barmeiden", Marianne, allemaal super bedankt!

Voor de goede orde nog wat mededelingen.
De agenda voor het nieuwe jaar noteer deze dagen in je eigen agenda.
Op 6 januari starten we weer. Ook vindt dan de concert-evaluatie plaats.
28-03-2015    Uitwisselingsconcert in de Gereformeerde Kerk De Rank Nieuw Vennep met Route 66
06-01-2015    Eerste repetitie 2015
28-03-2015    Uitwisselingsconcert in de Gereformeerde Kerk De Rank Nieuw Vennep met Route 66
31-03-2015    Algemene Ledenvergadering
30-05-2015    Uitwisselingsconcert in de Wilhelminakerk in Bussum met Route 66 uit Hoofddorp
30-06-2015    Laatste repetitie voor zomerstop

Update Bert Kransberg

Na een mislukte  mitraclipping op 18 november heeft Bert een groot herseninfarct gekregen in de linker hersenhelft waardoor hij rechtszijdig is getroffen. Spraakcentrum, rechterarm en been hebben ernstige schade. Hij begrijpt alles wat je zegt!

Maandag 8 december is Bert verhuisd vanuit Nieuwegein, naar de revalidatie afdeling van Meerstate , Mozartstraat 91,1962AB Heemskerk, Unit A ,1 etage.
Hij heeft een werkprogramma voor Fysio en Logopedie gekregen met als doel wat functies terug te krijgen en het uiteindelijke doel is weer terug te keren in de thuissituatie.
Muziek is de taal, klopt, want de eerste toonladder is er al uitgekomen!Bert gaat meedoen in de muziektherapie en dat gaat hem hoop ik veel kracht geven. Kaartje sturen wordt nog steeds als fijn ervaren door Bert. Uitpakken is therapie!

Lieve positieve , maar ook verdrietige

groet Janneke
 

Bert kreeg van ons onlangs een bloemetje!

Korendag Monnikendam op 6 juni 2015 (zie bijlage)
We zijn uitgenodigd voor de Korendag in Monnikendam. Altijd een leuk evenement dat georganiseerd wordt over verschillende locaties in Monnikendam. We komen nog met een aanwezigheidspeiling!

Oproep
Wie van onze oudbestuurders heeft een sleutel van de postbus?  Nico heeft een sleutel maar de tweede (reserve)sleutel is zoek. Dus.... mocht je deze sleutel hebben dan kan je dat bij mij (info@gooisvocaal.nl)  melden.

Foto's concert en Bonte Avond
De foto's van het concert en van deze Bonte Avond staan op onze eigen website in het voor leden afgeschermde gedeelte (members only).
inloggen met gebruikersnaam "Leden" en wachtwoord "Leden" onder het hoofdstuk koorfoto's en het kopje fotogalleries Bert de Bruin.  (denk om de hoofdletter L)

Tot slot
Het kerstconcert leverde ons een nieuwe donateur op én mogelijk een nieuwe bas!


                                                   
            Fijne Kerstdagen en een gezonde en gelukkige jaarwisseling.   
                     Monica van Dijk

Repetitieverslag

Door: Monica van Dijk

2015-01-07 09:36:00

Lieve allemaal,De kop is er weer af! We zijn weer begonnen met onze wekelijkse repetitie en alles wat daarbij komt kijken.

Na een gezellige binnenkomst met een drankje en de vertrouwde, overheerlijke, zelfgebakken oliebollen van Cees en Stella. Ondanks het feit dat de meesten van ons net van tafel komen, een aantal van ons waarschijnlijk goede (weg-met-dat-buikje) voornemens hadden, vonden de oliebollen gretig aftrek. Dank Cees voor je altijd weer welkome traktatie. Ook Mary natuurlijk dank dat je weer voor alle lekkere drankjes hebt gezorgd. het verhoogt de feestvreugde! Happy New Year

Daarna hebben we volgens Roy 2014 weggewaaid met Mooi Waaien en gaf Roy het woord aan Paul die ons als voorzitter van het Goois Vocaal een goed jaar toewenste.
Hij sprak over de nieuwe concurrentie die wij als groep zullen ondervinden van een nieuwe 6-mans formatie zonder naam waarin alle mannenstemmen zijn vertegenwoordigd. Met dank aan Alwin voor de gezongen Nieuwjaarswens!

Op het programma voor deze avond stond de evaluatie van het Kerstconcert.

Henk Berkenbosch had toestemming gevraagd om de aftrap te mogen geven. Dit naar aanleiding van zijn ervaringen in de weken voorafgaand aan het concert.

In de bijlage vinden jullie zijn volledige, met veel humor geschreven tekst. Het geeft ons stof te nadenken en de suggesties uit dit schrijven zullen door het bestuur bestudeert worden.
Na deze aftrap was het tijd voor de totale evaluatie. Wat opviel was dat met name de negatieve gevoelens besproken werden met betrekking tot het orkest. We zullen in de komende ledenvergadering met elkaar moeten overleggen wat we voortaan willen met de frequentie van kerstconcerten en de inzet van de leden met betrekking tot de kaartverkoop. Hierover moeten met elkaar duidelijke afspraken gemaakt worden.
Dat er geen aankondiging in de lokale media had gestaan heeft Paul uitgelegd met de stelling dat, wanneer je geen echte publiekstrekker hebt en er al zooooveeel concerten in de regio zijn, een aankondiging in de media verspilde energie is en geen zoden aan de dijk zet. Een geheel eigen concert organiseren (zonder medewerking van andere muzikale gasten) was volgens bestuur en dirigent niet mogelijk.
Mary en Paul wilden beiden (ook namens de rest van de commissie) nog wel kwijt dat het voor hun als organisatoren wel heel erg lastig is als er voorafgaand aan het door hen georganiseerde zoveel negatieve reacties, dus zoveel negatieve energie, door het koor verspreid wordt.
Ik vind het niet juist om alle genoemde reacties hier te verwoorden. We waren het wel met elkaar eens dat het uiteindelijke resultaat van het concert meeviel. Het was een gezellig concert met een redelijk gevulde zaal en na afloop zei bijna iedereen dat hij of zij lekker gezongen had. De een vond het geheel door het orkest wat oubollig en anderen vonden het juist een gezellige sfeer geven. Zo zie je maar weer!
Alwin vond dat het koor boven verwachting goed had gepresteerd en Roy beaamde dat door te zeggen dat met name het tweede deel van het concert, het swingende deel, het beste kerstconcert ooit was. Het was zuiver, enthousiast en fantastisch.

Ook Rick Leurs (geluidsman en partner van Willemijn) kreeg nog een pluim van het hele koor vanwege de geweldige geluidsondersteuning van het koor. De piano was nog nooit zo goed te horen geweest voor ALLE partijen. Nogmaals DANK aan RICK!

Laten we er met elkaar voor waken dat negativiteit niet de overhand krijgt maar dat wij met het koor een goede positieve sfeer uitstralen. Ook in een evaluatie mogen positieve zaken benoemd worden!

Zoals gezegd, er zal binnen het bestuur ook nog gesproken worden over het concert en de suggesties zullen mogelijk besproken worden in de Algemene Leden Vergadering van 31 maart a.s.


Na deze evaluatie hebben we nog één nummer gezongen en gingen we over naar de pauze. Ik moest helaas naar huis op dat moment maar Willemijn was zo vriendelijk om mij het verloop van de rest van de avond gelijk gisteren na afloop nog even door te mailen.

Voor de komende optredens (28 maart Route 66) staan in ieder geval de Bond Medley en Lullaby of Birdland op het repertoire. In Bussum zullen we met Route 66 de eerste helft zingen in een "Dubbel-Dutch" blok en de tweede helft "Stars en Stripes". De rest van het repertoire komt dit weekend per mail naar jullie toe.

Er is ook een grote kaart voor Bert Kransberg neergelegd waarop ieder zijn eigen kleine beterschaps-woordje voor Bert kwijt kan.

Lieve mensen, dit was het dan weer voor vandaag. Mijn aantekeningen van de evaluatie neem ik mee naar de bestuursvergadering van volgende week maandag waarin we de jaarvergadering gaan voorbereiden. Ik weet dat ik in bovenstaand verslag niet alles heb genoemd maar dan...... ach wat zou dit verslag dan eindeloos lang geworden zijn!

Ik wens iedereen een fijne week!

Monica


 

Repetitieverslag

Door: Monica van Dijk

2015-01-14 09:53:00

Goedemorgen lieve mensen,

Met een vaag , nog opkomend zonnetje zit ik achter de computer om het verslag van gisteravond te schrijven. Het beloofd een redelijk mooie dag te worden. Dat geeft een goed gevoel en dat had ik ook bij de repetitie van gisteren. We hebben lekker gewerkt aan nieuw repertoire en wat oude nummers bijgeschaafd.

Ik begin echter met het bericht van overlijden van een van onze donateurs van het eerste uur. Janneke lichtte zijn betekenis voor het koor in de pauze toe. Hij was het die samen met mevrouw Sickinghe (een kennis van Janneke's vader) bij de start van het koor in 1983 de aanschaf van een vleugel mogelijk maakte. Zij gaven ons een renteloze lening zodat wij de vleugel voor fl 10.000,- konden kopen. Beide personen zijn tot op heden nog steeds donateur.
De heer en mevrouw Reeders zijn al die tijd trouw donateur gebleven en zijn regelmatig bij concerten te zien geweest; zo ook op 3 mei dit jaar.
Ook hebben wij een aantal feesten van de heer Reeders mogen opluisteren met ons repertoire.

Janneke en Elseline gaan donderdag naar zijn afscheidsdienst.
Wij wensen zijn vrouw en kinderen veel sterkte toe.

Dan over tot de orde van de (dins)dag. We begonnen met Route 66 als inzinger. Daarna hebben we gewerkt aan achtereenvolgens
Lullaby of Birdland - Denk om de triolen in maat 71 en sopranen kijk nog even naar de slotnoot want die wordt verkeerd gezongen.
Zalige Zondag - een nieuw nummer waarvan de tekst is geschreven en de muziek is gecomponeerd door Ruud Bos (musical Pietje Bel).  Na vorige week hiermee een start gemaakt te hebben gingen we nu verder vanaf maat 38. Het  wordt leuk!
Na de pauze hebben we de Bond Medley onder handen genomen. Denk om de slotmedeklinkers en de muziek-leestekens (dynamiek). Met name het deel "You only live twice" hebben we aan gewerkt.

Wat verder aan de orde kwam was de intekenlijst voor diverse uitvoeringen vóór de zomerstop.
op 28 maart zingen we in Nieuw Vennep met Route 66
op 30 mei zingen we in Bussum (Wilhelminakerk) met Route 66
op 6 juni gaan we, bij voldoende deelname, naar Monnikkendam voor een Korendag (zie bijlage)

Als je de lijst nog niet hebt ingevuld stuur mij dan een mail met je mogelijkheden voor deze dagen.

Wat ik ook nog wil vertellen is dat de nieuwe nummers 206 t/m 208 nog niet zijn aangereikt. Zodra deze toegestuurd worden stuur ik jullie deze toe of worden ze uitgedeeld op de repetitie! Dan komen de stukken ook zo snel mogelijk op de website te staan in de ledenportal.
Je kunt inloggen met gebruikersnaam én wachtwoord "Leden". Je vindt de oefenfiles en de bladmuziek die al is uitgedeeld in de ledenportal "Members-Only"

De informatie op de website is ook weer bijgewerkt. De ledenlijsten zijn actueel. Het smoelenboek is bijna actueel.

Jullie krijgen de hartelijke groeten van Monica de Greeve die voor een langere tijd in de Oostenrijkse sneeuw verblijft!

Bedenk nog even dat we dringend behoefte hebben aan versterking met mannen bij de bassen.

Inmiddels is het zonnetje weer schuil gegaan achter de wolken. Ik wens jullie een heerlijke week toe!

Repetitieverslag

Door: Monica van Dijk

2015-01-21 10:50:00

Lieve leden,

Voor jullie allemaal schrijf ik deze berichten. Niet alleen voor diegenen die er niet waren maar ook voor iedereen die op de hoogte wil blijven van alles wat er zich in het koor afspeelt. Niet alles wat ik schrijf wordt tijdens de dinsdagavond besproken.
In mijn vorige mail vroeg ik de afwezigen van vorige week te reageren op de intekenlijst die is rondgegaan. Van slechts één persoon heb ik een bericht ontvangen.

Zo.... dat ben ik kwijt en nu ga ik weer gezellig over tot de orde van de dag.

Gisteravond hadden we een gast in ons midden, een aspirant koorlid, Frits Schmidt. Welkom Frits, we hopen dat je je welkom voelt.

Na de verlate binnenkomst van Roy en Alwin, iets wat zelden of nooit voorkomt, startten we met Mooi Waaien. Binnenkort wil Roy ook bij dit nummer weer de puntjes op de i zetten. Mooi Waaien werd gevolgd door String of Pearls; een gouwe ouwe bij het Goois maar door velen nog niet gekend.
Daarna naar de Zalige Zondag waarbij we onze taken voor de week (vanaf maat 60)  duidelijk op een rijtje gezet horen. Maandag Was-Dag, .........., Zondag Rust-Dag. Ik hoor verschillende van ons denken... Niets rustdag op zondag dan moet ik altijd.....
Hier hebben we hard aan gewerkt zowel vóór de pauze als ná de pauze. Daarna hebben de alten en sopranen I Know Him So Well doorgezongen. Als we dat willen gaan zingen moet ook daaraan nog hard gewerkt worden. Dat moeten we beter kunnen! (ja, maar het was al wel heeel lang geleden).
De rest van de repetitie hebben we gewerkt aan de Best of Bond vanaf maat 70. Ook nu weer aandacht voor de dynamiek en de slotmedeklinkers. Dit deel is geschreven voor een forte tot fortissimo uitvoering. Kijk hier thuis nog even naar.

In de pauze lag er een traktatie van Els Kok en Annette de Bruin. Dank je wel dames!

Na de pauze had Janneke voor "opkomende lente in bakjes" gezorgd als prijs voor de loterij. Wie wil er nu niet zo'n lentevoorbode op de tafel hebben staan.

De mededelingen betroffen de intekenlijsten voor 28 maart, 30 mei en 6 juni.
De meeste leden hebben hun mogelijkheden inmiddels ingevuld.
6 juni gaan we NIET naar Monnikendam vanwege het lage aantal aanwezige leden!

De oude muziekinstallatie hebben we wegens veroudering weggedaan. De boxen die Yolanda en Wim hadden meegenomen na het kerstconcert zijn door hun op marktplaats verkocht en hebben € 250,- voor de koorkas opgebracht. Goed initiatief mensen!

De beheercommissie van het Andreashuis werkt aan het plaatsen van voorzetramen in ons repetitielokaal zodat we binnenkort geen last meer hebben van de koude tocht die van de ramen achter de gordijnen langs neervalt. De verwarming wordt iets hoger gezet. Voor de "koukleumen" onder ons een goed bericht. De verwarming gaat pas uit als wij vertrokken zijn uit het lokaal.

Verder meldde Janny Schouten mij dat er op zondag 25 januari op NPO1 een programma over Ruud Bos is. Het is het bekijken waard!

Datum: Zo 25 januari 2015
Tijd: 10:30 tot 11:20

"In deze aflevering een uitvoering van een aantal stukken van Ruud Bos door het B Movie Orchestra. Daarnaast is er ook aandacht voor de opera 'Reimsreisje', door componist Bob Zimmerman en het album 'Audacity' van het Jasper Blom Quartet."  "Ritmisch ijzersterk, vol van actie, funky en tegelijk zo Hollands: de muziek van Ruud Bos. Radiomaker Frank Jochemsen stak al zijn liefde, tijd en eigen geld in het project 'Ruud Bos Naked Plus...', een cd met originele soundtracks van Nederlandse speelfilms gemaakt tussen 1967 en 1973. Het B Movie Orchestra voert een aantal stukken van Ruud Bos uit."

Kijk tot slot hier een naar (zouden wij dat ook ooit voor elkaar krijgen?)

Rock Around the Clock- National Taiwan University Chorus

Fijne week allemaal!

Monica van Dijk 

Repetitieverslag

Door: Monica van Dijk

2015-01-28 08:12:00

Hallo allemaal,

Vanuit de "ziekenboeg" toch een verslagje van de repetitie van gisteren.Met een vriendelijke spionne in jullie midden ben ik in de gelegenheid toch iets aardigs voor elkaar te krijgen. Dankjewel Willemijn.

Er waren geen mededelingen van algemeen nut dus kan ik mij beperken tot dat wat er gezongen is.

Gezongen is: Aan de Amsterdamse Grachten, gevolgd door When I Fall in Love; een nummer dat wel even afgestoft dient te worden. Leuk om zo in de geheugen te graven.
Daarna werd Zalige Zondag opgepikt. Vanaf maat 83 tot eind alles door gezongen.
Na de pauze is er gewerkt aan The Last Night of the World (miss Saigon)
Kijk eens op deze link op You Tube http://youtu.be/j7BQgqyypOM
 
To Be or not To Be (nr 5 in de map) is gezongen gevolgd door Sweet Georgia Brown en String of Pearls.

Veel kan ik verder niet over de avond vertellen want dié informatie heb ik niet.

De nieuwe nummers staan inmiddels ook op de website in de Ledenportal - Members Only. 
nr 208 is Het Dorp  en nr 209 is Pastorale

Print deze nummers uit en zorg dat je ze volgende week bij je hebt. Dan kan er aan gewerkt worden.

Dan heb ik nog een herhaald verzoek met betrekking tot het overnemen van bladmuziek van de website.
Neem alleen bladmuziek over via "downloaden"  Ga NIET bladmuziek uit Dropbox naar je eigen computer "slepen". Met deze handeling verdwijnt de bladmuziek uit de dropbox en hebben anderen niets meer en kan ik opnieuw beginnen met zaken in de Dropbox plaatsen.

De overige nummers uit de mail van Roy zullen ook op de website worden geplaatst. Weliswaar moet alle bladmuziek ook in de archiefdoos zitten. Deze archiefdoos heb je vorig jaar ontvangen van Monica de Greeve. Stop alle muziek die we dit jaar (voorlopig) niet zingen weer in de doos en sleep alleen de muziek die we dit jaar zingen wekelijks mee naar het Andreashuis.

Frits Schmidt was ook gisteravond weer van de partij. En ik begreep van Thea dat het na afloop van de repetitie ook weer gezellig was bij Het Bastion.
 
Gelukkig gaat het met mijn gezondheid nu weer de goede kant op; de griep verdwijnt langzamerhand! Ik begrijp dat ik tot de vele gelukkigen behoor. Ik zie jullie allemaal volgende week dinsdag weer.

Met vriendelijke groet,

Monica van Dijk


 

Repetitieverslag

Door: Monica van Dijk

2015-02-04 08:32:00

Hallo allemaal,

 
Allereerst beterschap aan alle grieperigen. Ziek lekker uit; het duurt even maar dan heb je dat maar weer gehad!
Ook Alwin moest er aan geloven. We hebben je gemist achter de piano Alwin.
 
We begonnen met Dutch Blues. Wat een verrassing als je daaraan weer gaat werken. Dan komen er allerlei ingesleten fouten naar voren. Dus even goed de puntjes op de i gezet.
Daarna hebben we gewerkt aan When I fall in Love een nummer met een solo voor Saskia. Ook dit was weer eens verfrissend werken aan ouder repertoire. Met name energie blijven geven en de slotmedeklinkers. Ik heb het vaker genoemd dit jaar.

Daarna zijn we gaan werken aan Het Dorp. Je zal het zien... nu we het met het koor gaan zingen is het net anders dan wanneer je het gewoon met de radio meebrult. Ook dat is even wennen. Voor de mannen die de tekst zingen is het vooral het strakke schema van "achtsten".

Dan is het pauze. Met een traktatie van Marian (als ik het goed heb). Heerlijk zo'n pure (neger)zoen! Daarna ging ik weer naar huis waar mijn zoon uit China zat te wachten (en vanwege de restverschijnselen van de griep). De weg terug viel tegen..... file tussen De Witte Bergen en Amerstfoort..... half uur vertraging! Goed, ik was om 23.00 uur thuis en de heren zaten nog te wachten.

Roy heeft me ingefluisterd dat hij na de pauze wilde werken aan De Pastorale (nieuw nummer 209), aan You are the New Day en aan Lullaby of Birdland. Ik heb geen andere geluiden gehoord vanuit de repetitie dus daar houden we het dan ook maar op.

Er waren geen mededelingen van land- en tuinbouw noch van het bestuur. Over het bestuur gesproken....., zij zaten vanavond bij elkaar bij Willemijn ter voorbereiding van de Algemene Ledenvergadering van 31 maart a.s. Tijdens een heerlijke hap Boeuf Bourguignon hebben we de zaken besproken. Geen echte spannende zaken welke hier gemeld moeten worden. Maar zet de datum vast in je agenda... de bedoeling is een snelle vergadering waarna we na de pauze gewoon lekker kunnen zingen.
 
Buiten schijnt het zonnetje alweer volop, het is koud maar we zijn alweer op weg naar de lente. De eerste narcissen en krokussen zijn alweer gesignaleerd.
 
Met vriendelijke groet,

Repetitieverslag

Door: Monica van Dijk

2015-02-11 08:42:00

Hoi allemaal,
We hebben een nieuwe bas. Zomaar, vanuit de website en omdat het lekker dichtbij was, was Frits op een repetitieavond komen luisteren , meezingen.
Gisteravond is hij getest door Roy en Alwin en hij mag blijven bij de lage bassen!!
Frist,  van Mildred krijg je een pakketje papieren om je verder wegwijs te maken en ik neem je op in het ledenbestand. Volgende week neemt Els Kok haar fototoestel mee voor het maken van een foto voor het "smoelenboek" op de website. Je bent meer dan welkom in ons bassenbestand!

Goed,  we hebben gezongen en hard gewerkt gisteravond. 28 maart is er een concert in Nieuw Vennep; daar moet alles wat Roy heeft opgegeven dat we gaan zingen uit het hoofd gezongen worden. Dat betekent thuis actief studeren op tekst én op dynamiek.
We zingen 
029           Route 66
153           When I Fall in Love
016           Mooi Waaien
018           Durgerdam
147           The Three Fishers 
194           Dutch Blues
165             You are the New Day
201             Lullaby of Birdland
049             String of Pearls
202             James Bond Medley  - Let op de triolen, denk aan de slotmedeklinkers in maat 131 en 134. Maat 151 heeft een aantal fermates; dit betekent opletten op de dirigent want die kan onverwachte dingen gaan doen. Maak aantekeningen met potlood in je muziek.

Enkele genoemde kreten van Roy:  Mondhoeken bij elkaar, zing actief, ook tot na de slotnoten!  Zacht zingen is niet minder actief zingen. Je hebt meer energie nodig.

We hebben gewerkt aan Lullaby of Birdland, Zalige Zondag vanaf het begin, String of Pearls, Sweet Georgia Brown, Het Dorp hebben we helemaal gezongen en we sloten af met James Bond Medley. We hebben echt veel gedaan. Lekker!

Wisten jullie trouwens dat Paul Sanders bij een ongelukkige verstapping zijn middenvoetsbeentje heeft gebroken en zijn blote tenen nu koud uit het gips steken?
Sterkte Paul, gelukkig ben je wel mobiel en kom je gewoon met Riet mee.

Ook Riet wensen wij sterkte.

En het laatste nieuwtje over Bert Kransberg, hij heeft inmiddels voorzichtig achter de rollator gelopen en gaat met kleine stapjes vooruit. We blijven je met onze positieve gevoelens steunen Bert!

Volgende week dinsdag 17 februari is er Vocal Coaching van Ingrid Stijsiger. Zorg dat je erbij bent!

tot slot voeg ik nog wat aankondigingen toe welke ik heb ontvangen. Wie weet zit er wat voor jou bij!
Een organisatie die doet in zangcursussen en zangreizen en in de bijlage een zangworkshop in Frankrijk.
 
Met vriendelijke groet,

Monica van Dijk 

Repetitieverslag

Door: Monica van Dijk

2015-02-18 10:44:00

Lieve allemaal,

Wat een hoeveelheid nuttige informatie hebben wij gisteren ontvangen. Zij die er niet waren hebben wat gemist.
Ik zal zo goed mogelijk proberen alle aanwijzingen te reproduceren waarbij ik weet dat ik er enkele zal vergeten.

Allereerst stelde Roy Ingrid aan ons voor als zijn levenspartner en als zang-/stemdeskundige.
Op haar website kan je meer van haar te weten komen. 

Er werd gesproken over het middenrif en alhoewel we allemaal denken te weten wat het middenrif precies doet was er toch nog wat onduidelijkheid over. Vandaar dat ik internet heb geraadpleegd en je kan verwijzen naar deze middenrif-informatie. Lees dit even door, dan weten we het allemaal hetzelfde.
Ook de site Stemtechniek geeft aardige informatie over middenrif en ademsteun.

Extra toevoeging kan zijn dat het middenrif bij inademing afplat tot soort trampoline waarop iedere noot veert. We persen de lucht er niet uit zoals in de eerste link wordt vermeld ( dit gebeurt wel letterlijk, maar is beter niet zo te verwoorden), maar laten lucht ontsnappen. Er mag nl nooit luchtdruk ontstaan onder de stembanden, omdat dat de positie van het strottenhoofd beïnvloedt en de stembanden dan niet goed kunnen sluiten. Bovendien gaat de adem dan te snel via de luchtroute naar buiten en is er geen kans om te trillende lucht, de holtes te laten meetrillen die onze klank versterkt. Je verbruikt dan teveel lucht die niet in klank wordt omgezet.

 

We begonnen met Durgerdam.
De eerste opmerking die Ingrid maakte ging over de hoorbare ademhaling. Haar advies:  haal adem door je open mond. Het effect is dan onhoorbaar (natuurlijk) en betere ademsteun. 

Belangrijk voor de open mondstand is dat de achterkant van je mond dan ruimte biedt om de lucht naar binnen en buiten te laten stromen ( en je klank)

Ook Ingrid sprak over de slotmedeklinkers en het tot aan het einde van de frase doorzingen en niet te vroeg de mond sluiten. Adem en energie moeten tot na het slot van de frase actief blijven.

Er staan komma's bij 's morgens vier uur, vogels, mensen, alles ligt te slapen. Laat deze komma's horen!
Bij het woord "Durgerdammerdijk" kunnen we "dijk" beter zingen als Dè-ik. De klank blijft dan beter open; er komt minder spanning op de kaak. De K van dijk komt pas na afsluiting van de frase! De klank blijft op de klinker è.
Hetzelfde geldt voor de AU of OU klank aan het einde van een frase. Laat het klinken als AAA-OE Hou de klank van de klinker zo lang mogelijk aan.
Bij "De liefde van mijn leven" liefst geen ademhaling tussen "van" en "mijn"; is dat wel nodig dan deze twee woorden op gelijke sterkte zingen.
Tot slot over Durgerdam (en al het andere dat we zingen) verbeeld je de tekst. Acteer, zorg dat het publiek kan voelen aan de intonatie van het lied waar het lied over gaat. Denk aan het voorlezen dan besteed je ook aandacht aan wat je wil vertellen!

Lullaby of Birdland
Ingrid is zichtbaar enthousiast over dit nummer. Ja, Goed, klinkt het. Maar.....................
Zacht zingen is zingen met dezelfde energie maar je laat minder lucht wegstromen. Dus je hebt een grotere beheersing van de je ademsteun nodig. Zie hiervoor de uitleg van het middenrif. Je zingt met je hele lichaam zowel wanneer je hard als wanneer je zacht zingt.
De klanken Aa, Ee en ii  worden al snel met een brede mondstand gezongen. Houd je mond smal maar (wijd)open. Bij een brede mondstand wordt het gehemelte afgevlakt en krijg je geen eenheid in de koorklank.
Ook bij dit nummer kreeg het woordje "pillow" de aandacht in de uitspraak: het wordt "pillo-oe"
Advies van Ingrid: Zing eens voor de spiegel en zie wat er gebeurt. (zing hem niet tot barsten )

Voor de pauze nog even gewerkt aan Zalige Zondag Denk er om alles gelijkmatig op één lijn te zingen; ipv hoog laag alles recht naar voren denken.
Laat ook hier het publiek merken dat je weet wat je zingt en breng dat over.
De tekst en je groet en je wuift en je lacht is een gestapelde tekst. Deze steeds iets meer benadrukken!

Na de pauze hebben we gewerkt aan Best of Bond. Dit nummer wordt over 5 weken helemaal gezongen bij het concert in Nieuw Vennep. Dit betekent UIT HET HOOFD zingen dus thuis studeren!
Van José Tulp ontving ik deze link Kijk hier eens naar. Ik zorg ook dat het MP3 bestand van dit filmpje op de site komt te staan. (dank je José)
Het begin (Bond Thema) moet geheimzinnig klinken, spannend zijn! breng dat over!
ooh wordt gezongen als oeh behalve in de laatste maat (mt13 tweede maal) dan gaan we met crescendo over naar oohh.
In maat 16, 18 en 20 staan crescendo's laat deze horen.

In maat 22 staat een afsluiting met een glissando naar beneden. Denk hierbij aan het Doppler-effect. Als James Bond in zijn snelle bolide op jou af komt rijden () lijkt het geluid van de motor hoger te zijn dan wanneer hij jou verbaasd achterlaat. Laat dat horen!

Maat 23, 24, 25, 26 mag Easy Going klinken. Vanaf maat 27 is het fortissimo. Denk om de klinkers, die mogen klinken de medeklinkers moeten kort gezongen worden.
Zorg dat je het te zingen stuk interessant maakt; hou het actief en ontwikkel lange noten tot het einde.
Sopranen en alten, denk er om dat in maat 49 er een rust vóór de inzet staat.

Met elkaar hebben we gezocht naar de intentie waarmee vanaf maat 70 gezongen moet worden. Ook daar moet de luisteraar geboeid blijven door wat ze horen en zien.Vertel het verhaal; laat zien en horen dat je weet waar het over gaat.
In maat 76 staat er een crescendo - decrescendo - crescendo op dreams. Zing deze ook (klank vóór in de mond maakt het gemakkelijker om een crescendo te maken)

Hiermee sloten we deze heerlijke repetitie af. Wij weten weer waar we aan werken en laten we hopen dat dit effect blijft hebben. Dank je wel Ingrid.
Mocht is wat vergeten zijn of verkeerd hebben geïnterpreteerd  dan weet ik (nagenoeg) zeker dat Ingrid met aanvullingen en verbeteringen komt.

Tot slot heb ik nog een uitnodiging welke via Wilma bij ons binnenkwam (bijlage)
Een MP4 van Zalige Zondag voor jullie (met dank aan Olga en Willemijn) is te groot om te versturen per mail maar plaats ik op de website in de Ledenportal bij " in de map"
En nu weer allemaal genieten van het mooie weer, je voelt dat de lente in aantocht is! Fijne week allemaal.

 
Met vriendelijke groet,

Monica van Dijk 

Repetitieverslag

Door: Monica van Dijk

2015-02-25 09:20:00

Lieve allemaal,

Wow, dat was heftig! hoe krijg je in een middag tijd iedereen op tijd gewaarschuwd dat de repetitie niet doorgaat. Er ligt een telefooncirkel klaar maar die is nooit rondgedeeld en uitgelegd.
Gelijk een mail gestuurd naar alle leden in de hoop dat zij hun mail dagelijks, dus ook op dinsdag, openen.
Wetende dat de mail niet door iedereen op tijd gelezen zal worden en aannemende dat bijna iedereen wel een mobieltje heeft dacht ik aan WhatsApp. Dat is alleen toegankelijk voor Smartphone en Android en er zijn bij ons koor toch zeker mensen die nog een "oud" maar goed werkend mobieltje hebben.    

Kortom, alle leden stonden al met email in mijn lijst met contactpersonen dus die heb ik aangevuld met de telefoonnummers en daar heb ik weer in WhatsApp een groep van gemaakt.
Deze groepsApp is alleen voor dergelijke spoed gevallen en niet voor gezellige felicitaties en andere leuke berichten. Daar zitten de meesten van ons namelijk niet op te wachten. Als iedereen zich hieraan houd houden we ook blije gezichten.
Wil je toch iemand "persoonlijk" iets zeggen (bijv gefeliciteerd Sas met je eerste kleinkind) richt dit dan aan die persoon zelf. Het gaat de rest van de leden niet aan dat jij diegene feliciteert. Die denken "lekker belangrijk " Ga met deze App net zo zorgvuldig om als met de emailadressen. Laten we het leuk houden voor iedereen!

Goed, het is gelukt. Paul heeft alleen Jacques Verweij bij het Andreashuis ontmoet en Saskia en Marianne Rijnders waren al onderweg voordat de griepmelding van Roy en Alwin bij ons binnenkwam.

Diegenen die zichzelf uit frustratie hebben verwijderd uit de groepsApp zal ik weer toevoegen met de toezegging dat ik er alles aan zal doen om deze App alleen te (laten) gebruiken in noodsituaties.

Het werkt dus goed!

Op mijn vraag of jullie je mail nog even wilden lezen hebben ook een aantal gereageerd ik heb echter van 31 personen nog niets gehoord.
Doen jullie mee met het Cruquius programma op 28 maart (concert Nieuw Vennep met Rout66) dat wordt aangeboden door Route66 (zie mail van afgelopen weekend). Laat even wat van je horen. De organisatie wil graag verder. Zij die al gereageerd hebben hoeven natuurlijk niet meer te reageren.

Dan sluit ik af met een felicitatie voor Saskia en Wibo die voor de eerste keer oma en opa zijn geworden (en dit graag met een cup-cake hadden willen vieren) en beterschap voor al diegenen -niet alleen Roy en Alwin - die ziek zijn. Weet dat je niet alleen bent in deze ellende en dat het weer overgaat! Reeds velen gingen u voor en velen delen dit lot met u!

Ziek lekker uit en tot dinsdag 3 maart. Voor de rest... geniet van de aankomende lente!

Met vriendelijke groet,


Monica van Dijk 

Repetitieverslag

Door: Monica van Dijk

2015-03-04 03:12:00

Hallo allemaal,

Gisteravond hebben we het repertoire voor het concert in Nieuw Vennep (28 maart) doorgezongen. Als het goed is weet je zelf nu waar jouw "oeps-nog-even-aan-werken" punten liggen. Werk daar thuis dan ook aan en ga ervoor om het bij het concert met zekerheid uit het hoofd te kunnen zingen.

We hadden een gast aan boord; Margot Mulders, een vriendin van Leonie, heeft meegezongen bij de alten. Ik ben benieuwd wat ze ervan vond.

De traktatie in de pauze was van Eefje die helaas, ook door de griep geveld, thuis moest blijven. Dank je wel Eefje! En nog gefeliciteerd met je verjaardag van de 21ste.
Er waren weinig sopranen gisteravond. Heeft de griep ons even te pakken! Voor al diegenen die ziek zijn: Beterschap!

Wat betreft de 28ste maart:
Kleding is basis zwart met gekleurde sjaal. Heb je geen sjaal geef dat dan aan Mary door!
Het is de bedoeling dat indien je enigszins kan je ook aanwezig bent bij het middagprogramma. Het hoort bij de kooractiviteit zoals voorzitter Paul ons na de pauze duidelijk maakte. Ook het middagprogramma op 30 mei, bezoek aan Naarden met leden van Route66, hoort bij de dagindeling.

De Koningsmarkt op 27 april
Janneke en Saskia hebben op de Koningsmarkt weer een kraam gehuurd voor kinderkleding en aanverwante zaken. De opbrengst, na aftrek van kosten, is voor de koorkas. Daarnaast hebben we nog een kraam gehuurd waar we dit jaar GEEN OUDE MEUK gaan verkopen dus geen zolderopruiming en overig serviesgoed.
Ons plan is om de kraam te vullen met schilderijen, schilderijlijsten, fotolijsten, hoeden, leren dames en heren handschoenen en handtassen.
Kijk eens in je eigen garderobe of op je zolder of je nog dergelijke spullen hebt staan, liggen, hangen. Pieternel en ik gaan deze kraam coördineren. We hopen dat je hieraan mee wilt werken, hetzij door op de kraam je steentje bij te dragen of door goed, niet gehavend of beschadigd materiaal aan te leveren.
Je hoort hierover nog meer in volgende mails.

Jaarvergadering 31 maart
In de bijlage is een nieuwe, verbeterde versie van de uitnodiging voor de jaarvergadering te vinden. De datum in de uitnodiging en op de machtigingstrook is aangepast.
Het is de bedoeling dat de vergadering op 31 maart a.s. slechts een halve repetitie duurt en dat we daarna nog lekker kunnen zingen. Dat moet haalbaar zijn als ieder de vergadering voorbereid door de stukken door te lezen en je mening te vormen. Er moet over contributieverhoging gestemd worden in deze vergadering dus wanneer je onverhoopt niet aanwezig kunt zijn geef dan een machtiging af.

Zingen voor Bert op 5 april
Om organisatorische redenen gaat dit op 5 april (1ste paasdag)  niet door. Er wordt gekeken naar een ander tijdstip.

Wat hebben we gezongen:
Route 66
When I fall in love - mondhoeken bij elkaar, toonplaatsing.
Mooi waaien - vertel het verhaal aan de toehoorders, zorg dat de mensen het begrijpen
Durgerdam
String of Pearls
Dutch Blues
You are the New Day - blijf met energie zingen, juist bij dit nummer!
Lullaby of Birdland
Sweet Georgia Brown - voor velen nog nieuw
Bond Medley

Ook hebben we gewerkt aan het nieuwe nummer "Pastorale". Kortom we hebben lekker gezongen en hard gewerkt. Blij dat zowel Roy en Alwin weer zover hersteld waren dat ze er voor ons konden zijn.

Dat was het voor vandaag. Ik vond op Facebook een Link naar een Italiaanse opname  (gedeeld door Ingrid Stijsiger) over de werking van het strottenhoofd en de stembanden. Je krijgt letterlijk een kijkje bij de stembanden in werking. Heftig om te zien maar wel interessant.
Hiermee sluit ik af.

Ik wens iedereen een lente-achtig weekend toe.

Repetitieverslag

Door: Monica van Dijk

2015-03-11 08:24:00

Hallo allemaal,

Gisteren zag ik weer een aantal gezichten terug van mensen die de afgelopen periode of op vakantie of ziek waren; welkom terug allemaal. Fijn dat je er weer was.
Ook Margot Mulder (zie vorig verslag) was weer aanwezig. Welkom!
Janneke had een bevriend Zwitsers echtpaar meegenomen zodat die ook (weer) eens naar ons konden luisteren!
Anderen miste ik weer wat natuurlijk ook weer jammer is.
Ik miste Maarten Ingenhousz die heeft aangegeven heel erg druk te zijn met zijn taak in Muiden. Hij komt in september weer zingen!
Ik miste Rita Dekkers (al een tijdje) haar zoon van 47 heeft een hersentumor en dat eist al haar tijd op; wij wensen je heel veel sterkte Rita!
Carianne Lahnstein heeft haar lidmaatschap inmiddels opgezegd omdat ze het te druk heeft en het uit het hoofd zingen teveel stress oplevert. Ze blijft ons wel volgen!

Wat betreft het concert van zaterdag 28 maart a.s. 
uit het hoofd zingen
In overleg met Roy is afgesproken dat diegenen die de muziek nog niet uit het hoofd kunnen zingen omdat het repertoire te nieuw voor hen was wél mee mogen zingen (graag zelfs) maar niet op de voorste rij moeten staan. Met een spiekbriefje, thuis nog hard werken en goed opletten op wat Roy aangeeft, komen we er samen wel uit. Overleg wel even met Roy hierover! Best of Bond moet uiteraard wel door iedereen uit het hoofd gezongen worden!

Kledingcommissie
De kledingcommissie heeft bepaald dat de kleding voor iedereen basis zwart is met daarbij de gekleurde sjaal! Heb je geen sjaal meld je dan even bij Mary!

Aantallen zingende leden in Nieuw Vennep
Er zijn 9 personen verhinderd voor het concert en 50 leden die zeker komen zingen en 5 leden waarvan de aanwezigheid nog niet zeker is.
Aan het dagprogramma doen in ieder geval 33 leden mee!


Het concert programma voor zaterdag 28 maart zie er als volgt uit:  (uitwisseling met Route 66 in Nieuw Vennep)


029           Route 66

153           When I Fall in Love

016           Mooi Waaien

018           Durgerdam

194           Dutch Blues

165           You are the New Day                

201           Lullaby of Birdland

049           String of Pearls                           

202           James Bond Medley

 

Waaraan hebben we gewerkt
We openden met String of Pearls gevolgd door Route 66 en When I Fall in Love
Daarna hebben we gewerkt aan Sweet Georgia Brown; vertel het verhaal van Georgia Brown.
Vorige week waren we al begonnen met Pastorale, nu gingen we verder vanaf het tweede couplet. Tenoren en bassen opgelet: in maat 132 zingen jullie een gis i.p.v. een g!
op het concert van 30 mei zingen we Another ope'nin, Another show (haal deze uit de archiefdoos, nummer 52) hieraan gaan we volgende week werken en we repeteerden nu The Last Night of the World (miss Saigon). Ook dit nummer is voor velen van ons helemaal nieuw.
We sloten de avond af met de Bond Medley. Lukt het al een beetje met het uit het hoofd zingen?
 

De traktatie
Er waren heerlijke koeken bij de koffie maar het is onduidelijk wie er op dit lekkers heeft getrakteerd.

Vanuit een mistig Eerbeek groet ik jullie, tot dinsdag!
Monica van Dijk 

Repetitieverslag

Door: Monica van Dijk

2015-03-18 10:26:00

Na het slotbetoog van Roy gisteren kan ik rustig schrijven "lieve mensen". Dit wordt een week van hard studeren en goed in je gedachten opnemen wat Roy bedoelt met Energiek zingen, en denk aan de slotnoten! We staan voor een leuk concert dat wij met zijn allen willen laten slagen en de mensen enthousiasmeert om de 30ste mei naar het Gooi te komen.

We hebben gewerkt aan het concertprogramma van de twee uitwisselingen. Met natuurlijk de nadruk op de eerstkomende datum.
029           Route 66
153           When I Fall in Love - let op de spanningbogen, maak lange lijnen. straal verliefdheid uit.
016           Mooi Waaien

018           Durgerdam
049           String of Pearls - denk om de slotmedeklinkers, pas op voor voortijds afsluiten van de zinnen met "zakken" als gevolg
wat klinkt het spannend als de temoren en de alten samen hun eigen partij zingen; bij bassen en tenoren is het nog spannender! Maar als de sopranen erbij komen dan vallen alle puzzelstukjes op hun plek en wordt het een geheel. Leuk toch?

194           Dutch Blues
165           You are the New Day - Fris en energiek zingen, niet te zwaar leunen in de tekst.
            
    Another op'nin, Another show - voor velen een nieuw nummer; er is hard aan gewerkt.
201           Lullaby of Birdland
- bij de sopranen is de slotnoot lager dan we allen denken. Kijk daar even naar sopranen!
132           Sweet Georgia Brown

202           James Bond Medley - ........
......En toen was het bijna half elf en vertelde Roy ons zijn ongenoegen over de energie die wij als koor in de muziek en in zijn aanwijzingen steken. Er zijn nog steeds mensen die hun bladmuziek erbij gebruiken; daag jezelf uit en zing uit het hoofd. je komt dan vanzelf je zwakke punten tegen waaraan je extra aandacht moet besteden. Volgens Roy was er "de hele avond al een gebrek aan energie" en "stonden we te zingen als een stel zoutzakken"
. Alwin kon dit wel beamen maar vond het wel hard verwoord!. We maken volgens Roy niet genoeg aantekeningen van zijn aanwijzingen. Er zit meer in dit koor en dat zou hij graag ook willen zien! Hij benadrukte wel dat hij aan het generaliseren was en dat er beslist leden waren die zich niet aangesproken hoefden te voelen. Kortom een donderpreek die hopelijk een positief effect heeft op de kwaliteit van het concert.

Nu deze woorden zijn neergezet wil ik nog even wat andere dingen kwijt.
Paul vertelde dat de flyers van het concert op de vleugel klaarliggen. Het zijn prachtige flyers geworden met dank aan Route66!
Op 31 maart is de Algemene Ledenvergadering. Er moet worden gestemd dus zorg voor een machtiging (onder aan de uitnodiging) als je verhinderd bent. Heb je iets in te brengen voor de vergadering doe dit dan schriftelijk bij het secretariaat (info@gooisvocaal.nl). We willen die avond naast vergaderen en evalueren ook nog zingen! En we hebben de jaarlijkse Paas-Eier-Loterij met BIO-Eieren als prijzen (verschillende aantal te beginnen bij 6 en de hoofdprijs wil je niet weten) met dank aan de Loterij-commissie!

De traktatie van vorige week was van Wilma - het lekkers van deze week was van Margriet en Riet die afgelopen week, op dezelfde dag, even oud zijn geworden. Onze tweeling dus.

Bericht van Leonie over de zoon van Rita. Vorige week meldde ik al de reden van afwezigheid van Rita. Haar zoon van 47 heeft korte tijd geleden een hersenbloeding gekregen en bij onderzoek in het ziekenhuis in gebleken dat hij een kwaadaardige onbehandelbare herentumor heeft. Hij kan niet meer praten en is deels verlamd. Omdat hij is uitbehandeld mag hij naar huis en heeft daar alle goede zorg nodig en alle aandacht van Rita gaat daar uiteraard ook naar toe. Leonie heeft een grote kaart geregeld waarop ieder zijn goede wens voor Rita kan schrijven. (adres van Rita in de ledenlijst op de website)

Ook Chris ligt weer in het ziekenhuis. Hij heeft ernstige last van hartfalen en is uit Oostenrijk thuisgekomen met dikke benen/voeten waar hij veel last van had. Met zijn zoon is hij direct naar het ziekenhuis gereden waar hij de nodige behandelingen en onderzoeken heeft gehad en nog krijgt. Wij wensen uiteraard ook Chris veel sterkte. Pieternel weet meer en kan je, wanneer je dat wilt, meer vertellen.

Bert is voor een voorlopige periode van 3 weken verhuisd naar Heliomare in Wijk aan Zee

Heliomare, Relweg 51, 1949 EC Wijk aan Zee, Postbus 78, 1940 AB Beverwijk


Monica (ik dus) vertelde over de actie van Pink Ribbon om een groots fundraising concert te organiseren in ZiggoDome. (zie bijlage) Het is slechts een inventarisering over de haalbaarheid van een dergelijk concert en ik zal antwoorden dat wij als koor er niet aan zullen meewerken en het bedrag van € 100,- per zingende deelnemer te hoog vinden.
In de bijlage vind je alle wetenswaardigheden; je hoeft NIETS met de vragenlijst te doen.
 

Definitief Programma 28 maart Nieuw Vennep
 Route 66
 When I Fall in Love
 Mooi Waaien
 Durgerdam
 String of Pearls
 Dutch Blues
 You are the New Day   
                
 Lullaby of Birdland
 Sweet Georgia Brown
 James Bond Medley
 
Hieronder nog even wat adresgegevens voor het concert van de 28ste.  

  Museum Cruquius
Cruquiusdijk 27
2142 ER Cruquius (Haarlemmermeer)
023-5285704

Concertlocatie
De Rank in Nieuw Vennep

Eug. Previnaireweg 14
2151 BE Nieuw Vennep

 

Repetitieverslag

Door: Monica van Dijk

2015-04-08 07:43:00

eve leden,

Met dank aan Thea volgt hieronder haar verslag van de repetitie van gisteren.

Het was een prettige repetitie.
We begonnen met inzingen met de Amsterdamse grachten, waarbij Roy nog wat puntjes op de i zette.
Daarna Sweet Georgie Brown.
Vervolgens de Pastorale van achter naar voren doorgewerkt.
Let op: bij de laatste strofe toewerken naar de climax en dan bij de laatste noot abrupt weg.
Sopranen/alten bij de letter L (doe doe) niet te slap zingen; zet er energie achter.
Als laatste voor de pauze Zalige Zondag een keer doorgezongen.
 
Op de piano lag de intekenlijst voor Koningsdag klaar. Om in te tekenen wat je wil inbrengen aan spullen, of wat voor taart je wil bakken en van hoe laat tot hoe laat je beschikbaar bent om op de markt te staan. Er zijn nog veel blanco vakjes. Dus volgende week niet vergeten in te tekenen wat jouw bijdrage zal zijn. We hopen op inzet van iedereen! Voor vragen of opmerkingen moet je bij Pieternel of Monica zijn.
 
Na de pauze vroeg Roy aandacht voor zijn concert met Canto Chiaro, Helders kamerkoor.
Zaterdag 18 april, 20.00 uur Petrus en Pauluskerk Den helder
Zondag 19 april 15.30 uur kerkje Valkkoog. Reserveren via info@cantochiaro.nl

Daarna van Zalige Zondag de verschillende stemmen apart doorgenomen.
Vervolgens Last night of the world.  Voor volgende week alvast de tekst goed bekijken, want dan gaan we door met dit nummer.
Als afsluiter: Het Dorp.


Het beloofde repetitieschema houden jullie nog tegoed.
 
Met vriendelijke groet,

Monica van Dijk 

Repetitieverslag

Door: Monica van Dijk

2015-04-01 07:46:00

lieve allemaal,

Gisteravond, Ledenvergadering! We begonnen om 20.10 uur in de wetenschap dat er mogelijk nog leden zouden komen. Vanwege de Matheus was het in de Vesting zo druk dat menigeen moeilijk of geen parkeerplaats kon krijgen.
De vergadering, waarvan het verslag separaat opgesteld wordt, was een snelle vergadering. De verslagen werden goedgekeurd, de penningmeester herbenoemd onder luid applaus. De voorgestelde contributieverhoging werd aangenomen waarmee het contributiebedrag per maand wordt vastgesteld op € 21,67 en per kwartaal op € 65,- Pas je automatische overboeking aan naar dit nieuwe bedrag per maand. Aangezien deze verhoging is goedgekeurd met terugwerkende kracht vanaf 1-1-2015 moet er over het afgelopen kwartaal nog € 5,- extra overgemaakt worden.

Na de vergadering was er een pauze met daarin de verkoop van de loten voor de Paas Eier Loterij. Er waren veel gelukkigen die met 25 eieren naar huis gingen. Thea, Lies, Desiree, Cees, Margriet en Margriet, Paul van R. Mildred, Lucie en Karen kunnen met Pasen aan de eigersalade. Deze keer waren de eieren beelderig verpakt in mandjes, emmertjes en glazen vazen. Het zag er feestelijk uit. Met dank aan Janneke.

De flyers voor het concert van 30 mei waren klaar (met dank aan Willemijn). De concert-commissie, bestaande uit Stella, Mary, Willemijn, Ingrid Haye doen een oproep aan een groepje leden om een "Bonte-Avond-Act" te doen in de middag ter vermaak van de Routers. Ook zoeken ze nog de nodige leden ter assistentie en verder vermaak. Jullie horen nog.

Voor de Koningsmarkt zijn we op zoek naar Sjaaltjes, hoeden, tassen, riemen, leren handschoenen, stropdassen, etc. Kijk eens of je nog schoongewassen, niet gehavende exemplaren hebt liggen waar je niets meer mee doet. Daarnaast willen we weer taart en koffie/thee verkopen . Er volgt nog verdere informatie maar kijk alvast of je nog iets hebt.
Voor vragen kan je contact opnemen met Pieternel of Monica.
Ook hebben we nog enthousiaste verkopers nodig gedurende de dag!

Dan hebben we na de pauze even het concert van zaterdag geëvalueerd. Het was een geweldig concert waarin iedereen het hele repertoire uit het hoofd heeft gezongen, Frits als nieuwe bas bewondering oogstte voor zijn prestatie, het publiek onder de indruk was van ons koor qua uitstraling en verstaanbaarheid. "Jullie vertellen echt het verhaal" werd er gezegd.
De middag in Cruquius werd ook als bijzonder leuk ervaren. Roy was ook erg blij met het concert-resultaat. Het had echt wat "extra's".
Daarna hebben we gewerkt aan Het Dorp. Hierbij is het van belang het ritme exact aan te houden. Het nummer straalt een nostalgische rust uit.  Tot slot hebben we Route66 doorgezongen.
Roy meldde voorts dat hij zal zorgen dat er zondag a.s. een mail rondgestuurd wordt met een repetitieschema voor de komende weken. Hiermee kan iedereen thuis zich vast voorbereiden wat op de betreffende dinsdag gerepeteerd gaat worden. Hij heeft er vertrouwen in dat we de nieuwe stukken ook op tijd onder de knie zullen krijgen.
 

Op 19 april is de dochter van Lucie Bleumer te horen en te zien bij Podium Witteman op de zondagmiddag op NPO1. Zij is deze week weer voor het laatst (voorlopig)  geweest wegens haar zomers verblijf in Frankrijk.

 
Hele fijne paasdagen toegewenst,

Monica van Dijk 

Repetitieverslag

Door: Monica van Dijk

2015-03-25 08:48:00

Goedemorgen maar weer,

Aan de vooravond van het concert in Nieuw Vennep hebben we het programma voor zaterdag nogmaals doorgenomen en van Roy , op zijn eigen wijze, weer aanwijzingen gekregen om er een perfect concert van te maken. Niet iedereen is altijd even blij met de strenge toon maar als we nu bedenken dat het is om het beste in ons naar boven te halen wat zingen en performen betreft dan mogen we hopen dat het een positief resultaat heeft en hangt dat dus ook voor een groot deel van onszelf af.

We zongen het programma van zaterdag dus door. Na dit deel eerst gezongen te hebben zonder opmerkingen of stoppen (bijna) kwam daarna het commentaar op gang. We moeten meer performen, overdrijven in het laten voelen aan het publiek waarover gezongen wordt. Kijk de teksten thuis nog eens door. Durgerdam moet echt veel zachter. Muziek maken gaat over gevoelens, overdragen van emoties, en energie blijven houden. Laat je niet pakken door je eigen onzekerheid, zing desnoods fout maar zing wel met overtuiging. Het komt de klank ten goede! Twijfelen geeft verminderde energie waardoor de beoogde toonhoogte niet gehaald wordt met onzuiverheid als gevolg! Realiseer je Zaterdag dat je op een podium staat (dat men naar je kijkt én luistert) en dan komt de energie er ook wel.

Het laatste kwartier / twintig minuten hebben we nog gewerkt aan Zalige Zondag. Leuk nummer toch?

Dan de kerngegevens voor zaterdag a.s.
Kleding:
Voor iedereen basis zwart - zwarte pantalon/rok, zwart overhemd/blouse, (zwarte jurk met mouwen en roklengte tot op de knie), zwarte sokken/panty(kousjes), zwarte schoenen. Denk er om dat ook de schoenen gezien kunnen en mogen worden (geen stevige laarzen). Voor de gezelligheid dragen we daarop de gekleurde sjaaltjes en de gekleurde stropdassen. Heb je die niet dan moet je je melden bij Mary. Die regelt dan nog wat voor je! Strijk je sjaaltje even voor de tijd en rol deze op om bv een keukenrol karton.

Locatie en tijdstippen: (zorg dat je overal op tijd bent)

15.00 uur 

Bezoek en rondleiding Cruquius Museum Haarlemmermeer. 

Adres: Cruquiusdijk 27, 2142 ER Cruquius

We krijgen dan een rondleiding in 2 groepen van elk maximaal 20 personen.  Neem je museumkaart mee, anders zijn de entree kosten €7 voor volw,  65+  € 5.
Bij het Cruquiusmuseum zijn ruim parkeerplaatsen. 

16.30 uur 

Vertrek richting Hoofddorp naar de Vesterhavet Basisschool.
Adres: Skagerrak 170, 2133 DW Hoofddorp
Ook hier bij Winkelcentrum Skagerrak parkeerplaatsen maar het kan er op zaterdag druk zijn. 

16.45 uur 

Eenvoudige broodjesmaaltijd. Een groepje Routers smeert broodjes voor ons. 

17.30 uur

Vertrek naar De Rank

Adres: Eugenie Prevenaireweg 15 Nieuw Vennep.
Er is parkeerplaats in de straat, maar je kunt ook vlakbij parkeren bij Pier K. Harmonieplein 2, 2151 AL Nieuw-Vennep. 

18.00 uur

Inzingen Goois Vocaal Ensemble

18.45 uur

Inzingen Route 66

20.00 uur

Aanvang Concert


Route: De schipholtunnel is afgesloten dit weekend.De beste route naar Cruquius is.

De A9 richting Haarlem blijven volgen
Afslag Haarlem-Zuid Zandvoort nemen

Na de bocht links aanhouden en de N205  richting Heemstede, Lisse, Hoofddorp volgen. Wordt de Driemerenweg, dwars door de polder helemaal uit volgen en houdt richting Heemstede aan. Aan het einde kom je op een T kruising met de Kruisweg. Kies richting Heemstede en dan zie je rechts Cruquius Museum liggen.

Voor diegene die niet naar Cruquius gaan (je gaat wat missen)

18.00 uur

Inzingen Goois Vocaal Ensemble (zorg dat je er bent!)

18.45 uur

Inzingen Route 66

20.00 uur

Aanvang Concert

 

Repertoire: (zoals vorige week al gemeld)
 Route 66
 When I Fall in Love
 Mooi Waaien
 Durgerdam
 String of Pearls
 Dutch Blues
 You are the New Day   
                
 Lullaby of Birdland
 Sweet Georgia Brown
 James Bond Medley

Contact (voor speciale (nood)situaties):  Ingrid Haye 06-53615170  of Monica van Dijk 06-27453373
Neem mee:  een zonnige uitstraling; laten we er een lentefeest van maken.

Dan nog andere wetenswaardigheden:
We hebben een nieuwe tweede alt; Margot Mulders. Welkom Margot!
Volgende week Algemene Ledenvergadering (denk om evt. machtiging bij verhindering) én evaluatie concert én zingen na de pauze.
Volgende week is er ook de eierloterij. Koop dus nu nog geen (kippe)eieren. Je zou er heel, heel veel kunnen winnen!
Chris is weer thuis; met veel medicijnen en moet het rustig (heel rustig) aan doen en wachten op verdere onderzoeken en uitslagen.
De Koningsmarkt op 27 april is in organisatie handen van Pieternel en Monica; er volgt nog separate mail daarover.
De traktatie was van ................ ??? er komen nieuwe houders voor het vermelden van wie er trakteert.
 


Tot Zaterdag!

Repetitieverslag

Door: Monica van Dijk

2015-04-15 08:10:00

Lieve allemaal,

Ondanks een uitbundig zonnetje toch maar even een verslag maken. Daarna weer snel de tuin in natuurlijk.

Voortaan zal ik het verslag beginnen met een opsomming van wat we hebben gezongen met de technische aanwijzingen erbij. Daarna de zaken die ook ter sprake moeten komen zoals de kooractiviteiten en lief & leed.

In de bijlage nogmaals het repetitieschema. Kijk hier ook thuis naar en bereid je voor op de repetitie door thuis de stukken door te nemen.
Wat hebben we gezongen:

Mooi Waaien - doorgezongen
Durgerdam -  doorgezongen
Het Dorp - denk om de triolen! Strak in ritmeschema blijven zingen.
Pastorale  - zeer actief lied, zeer actief uitspreken.
Last Night - vanaf solo tb
To Be or Not To Be - doorgezongen
Lullaby of Birdland - doorgezongen

Voor de pauze vroeg Roy aandacht voor de nieuwe activiteit van Roy en Ingrid in samenwerking met Walter Colijn. In het voorjaar van 2016 gaan zij Choral Cruise Control 007 organiseren waarbij de Best of Bond centraal zal staan. Voor meer informatie kijk op deze link. Roy vertelde dit omdat wij ook werken aan de Bond Medley, er is dus (nog) geen vast plan om daar als koor aan deel te nemen.

Paul meldt na de pauze dat wij als koor gaan meewerken aan de Naarden Presenteert op 28 juni a.s. De koorleden worden geacht daarbij aanwezig te kunnen zijn. Zo ook op zaterdag 26 september bij het Vestival Vocaal. Ook dat is een kooractiviteit waarbij we van je verwachten dat je erbij bent. Zet deze data vast in je agenda!
Voor deze activiteiten en voor de  Koningsmarkt gaan intekenlijsten rond.

Voor de Koningsmarkt kan je aangeven waar jouw inzet voor deze dag in zit.
Zorg je voor de koffie? Ga je taarten bakken of kom je gezellig de twee kramen met spullen bemannen.
We zoeken actieve mensen die helpen bij de verkoop van de verzamelde spullen en die het GVE positief kunnen promoten.
We staan daar ook voor het werven van nieuwe leden (bassen).
We hebben al heel wat sjaaltjes en tassen binnen gekregen maar we willen graag meer. Heeft je vriendin niet nog wat leuks liggen in een vergeten hoekje?

De toegangskaarten voor het concert van 30 mei zijn uitgedeeld. Van iedereen wordt verwacht dat hij of zij 4 kaarten verkoopt. Centraal aanspreekpunt voor de kaartverkoop is Vincent Peskens.

Bij de ledenvergadering is de contributie verhoogd. De trouwe optijd-betalers die per kwartaal betalen kunnen dus € 10,- extra overmaken voor de eerste twee kwartalen en hun geagendeerde overboeking verhogen naar € 65,-.

Van onze leden:
Monique Smit heeft vorige week haar lidmaatschap opgezegd. Voor haar was het uit het hoofd zingen een te zware verwachting die zij niet kon waarmaken.

We zijn blij dat Chris weer sterk genoeg was om de repetitie mee te zingen.

Het adres van Bert Kransberg is weer Woonzorgcomplex Meerstate, Mozartstraat 91 1962 AB  Heemskerk. Een kaartje op zijn tijd wordt zeer op prijs gesteld.

Geniet van de zon en tot dinsdag maar weer,

Repetitieverslag

Door: Monica van Dijk

2015-04-21 23:01:00

Beste allemaal.

Wat hebben we gisteren weer hard gewerkt. Het zijn lastige stukken maar van de moeilijkste stukken zijn MP3's in de maak. Dat maakt de gemiste repetitie weer een beetje goed vermits jullie ook thuis er aan werken.

Repertoire
We hebben deels volgens het repetitieschema gezongen.

 • Amsterdamse Grachten - denk om de slotmedeklinkers; noten tot het einde actieef laten klinken!
 • Dutch Blues
 • Another Op'nin - een van  de lastige (voor velen nieuw) stukken
 • Last Night - hard aan gewerkt; komt waarschijnlijk ook op MP3  Voor wie muziek kan lezen; kijk thuis eens naar de noten!
 • Tot slot de Pastorale - niet zo lastig maar wel nieuw.


Lief en Leed
Wij kregen het bericht dat de zoon van Rita van de week is overleden aan de hersentumor. Wij wensen Rita veel sterkte en sturen haar een condoleance kaart namens de koorleden.
Voor hen die zelf graag Rita persoonlijk een hard onder de riem willen steken geef ik hierbij het adres:
Rita Dekkers, K.P.C. de Bazelstraat 3 1402 XA  Bussum.

Toekomstige activiteiten
27 april - De Koningsmarkt. We staan met twee kramen met diverse spullen. Naast de reeds genoemde spullen staat ook Jacques Verweij op de markt in onze kraam. Hij promoot zijn wijnproeverij en een deel van de opbrengst is voor het koor. Het schema voor de helpers in en om de kraam is in de bijlage. Voor vragen met betrekking tot de bijlage kan je mij mailen op info@gooisvocaal.nl of bellen 0627453373.
Op deze markt worden de komende activiteiten van het koor gepromoot en ook gaan we voor ledenwerving (bassen)
Wanneer de weergoden ons in de steek laten en het de hele dag zal gaan gieten van de regen dan gaan wij onze kraam niet bemannen. De mensen die op de bijgaande lijst staan krijgen van mij dan een WhatsApp of bericht op een andere manier. In de stromende zal de opbrengst ook nihil zijn.

5 mei - GEEN repetitie. Het is een Nationale Feestdag en Roy is dan verhinderd. Een vervangende repetitiedag is niet te plannen. Er wordt dus gewerkt aan hulp-bestanden zoals MP3-bestanden van de moeilijke stukken.

30 mei - concert in de Wilhelminakerk in Bussum. Tijdspad wordt nog eens apart toegestuurd. Ga vast flyeren en hang twee weken voor concert posters op bij winkels en centra waar mensen dit kunnen zien. Het gaat om het uitwisselingsconcert met Route66.

28 juni VestingZondag - Naarden Presenteert. Dit is een kooractiviteit waarbij we alle koorleden verwachten.

26 september - Vestival Vocaal 2015. Ook hier wordt iedereen geacht aanwezig te zijn.
27 september - Pastiche Opera GO in de Vesting. Dit is een vrijblijvende activiteit van Stichting Amateurkoor. Er doen hier een aantal leden van het GVE aan mee.

Overige wetenswaardigheden
Ons oud-koorlid Dick Baas was een gedreven kunstschilder en is overleden in 2014. Van zijn werken wordt 25 en 26 april een verkooptentoonstelling in Kortenhoef gehouden. De opbrengst van deze tentoonstelling gaan naar het goede doel. Zie hier het persbericht.

 

Met vriendelijke groet,

Monica van Dijk
namens het
 

Repetitielocatie: Turfpoortstraat 29 Naarden
Opgericht 29 maart 1983  /  Correspondentieadres: Postbus 5007, 1410 AA Naarden  /  Email adres: info@gooisvocaal.nl

Bankrelatie: NL47ABNA 0405652356  /  Geregistreerd bij de K.v.K. te Hilversum onder nr. V. 517148  

Aangesloten bij de Koninklijke Bond van Zang en Oratoriumverenigingen in Nederland

Repetitieverslag

Door: Monica van Dijk

2015-04-29 07:45:00

Lieve allemaal,

Nu Koningsdag weer achter de rug is kijken wij weer terug op een zeer geslaagde dag. Hierover later meer want ik heb Roy beloofd eerst verslag van de repetitie te doen.

We hebben het volgende gezongen:
Route 66                      - doorgezongen
Sweet Georgia Brown  - doorgezongen (na een opmerking van Roy zonder bladmuziek)
To Be or Not To Be       - gerepeteerd (volgende keer uit het hoofd zingen)
Last Night of the World - gerepeteerd (komt deze week MP3 bestand van)
Het Dorp                       - gerepeteerd
Zalige Zondag              - gerepeteerd
Another Op'nin             - gerepeteerd (komt deze week MP3 bestand van)
Lullaby of Birdland       - doorgezongen in hoog tempo
Voor alle nummers telt:
je kunt beter overtuigd fout zingen dan onzeker zingen.
Van onzeker zingen leer je niets en worden anderen ook onzeker.


Van twee nummers krijgen jullie deze week MP3 - oefen - bestanden. Another Op'nin en Last Night of the World. Lekker studeren thuis!

Goed dan nu de Koningsdag;

het was een dag met prachtig maar fris weer. De weergoden waren ons goed gezind en lieten de wolken al vroeg wegdrijven richting Duitsland. Voor mijzelf telt dat ik om 06.00 ben opgestaan en om 08.00 uur in Naarden aanwezig was. Gelukkig zonder files! Barbara, Janneke en Pieternel waren ook aanwezig en bezig met de opbouw van de kraam. Echt Super! Vroege Vogels!
Met dank aan al diegenen die zich hebben ingezet voor het welslagen van deze Koningsdag. De opbrengst van de verkopen is ongeveer € 1.000,- . Het grootste deel is opgebracht door de kleding verkoop. Dan de happen en dranken om te eindigen met de opbrengst van de sjaals, hoeden, stropdassen, etc,
Ook hebben we actief aan promotie gedaan en mensen enthousiast gemaakt voor het concert en voor ons koor. De bassenwerving moet nog resulteren in werkelijke aanloop van de mannen maar ik had zeker 4 heren enthousiast om eens een kijkje te komen nemen.
We zagen heel wat koorleden voorbij komen maar van de leden die er gisteravond waren zijn er zeker 16 niet op de markt geweest en dat is best veel. Men zal wat anders gehad hebben maar het staat wel in schril contrast met de inzet van anderen.
Janneke heeft aangegeven dat ze volgend jaar de kar niet meer wil trekken. Iemand anders zal zich daarvoor moeten gaan inzetten in haar plaats. Zij heeft het nu een aantal jaren gedaan en vind het wel genoeg. Dus..... mocht je je geroepen voelen! We kunnen toch zo'n opbrengst van een nevenactiviteit niet laten schieten.

een fotoimpressie van Bert de Bruin (kijk ook eens op facebook)
Voor nu zijn we heel blij met zo'n prachtige opbrengst en zeg ik nog een keer dank je wel tegen alle taarten-bakkers, koffie-zetters, verkopers, langskomers en vooral de "hele-dag-ploeg" die het toch maar weer gepresteerd hebben. Barbara, dank je wel voor het regelen van de kramen op zo'n prachtige plek!

Praktische informatie
Willemijn was gisteren niet aanwezig omdat zij haar hond Ambas heeft moeten laten inslapen (sterkte Willemijn). Dit houdt in dat de intekenlijsten voor de 28ste juni en voor de 26ste september 12 mei wel aanwezig zullen zijn op de vleugel.
Ik ga op vakantie en ben daarom 6 weken niet aanwezig. Het mailadres info@gooisvocaal.nl wordt doorgezet naar Willemijn die belangrijke zaken voor jullie zal doorsturen. Ook wanneer jullie dit emailadres gebruiken om iets te melden of aan de weet te komen wordt de mail wél gelezen en zo nodig beantwoord.
Ik ben 15 juni weer in het land. (het wordt wel een hele mooie reis, samen met Pietje (Margriet Rector) en mijn man Rob).
De verslagen worden geschreven en geplaatst door Willemijn.

Er is weer een nieuw kwartaal aangebroken waarvan de eerste maand alweer is verstreken. Voor de kwartaalbetalers onder ons een herinnering aan de contributiebetaling die met ingang van dit jaar op € 65,- per kwartaal is gesteld. Denk ook aan het bedrag van de verhoging van het eerste kwartaal.

Hoe gaat het met de kaartverkoop voor het concert van 30 mei?  Vincent is vast benieuwd naar de stand van zaken. We willen graag weer een volle (kerk)zaal en daar kunnen we met elkaar voor zorgen. Alleen door de kaartverkoop kan het concert kostendekkend zijn.
Denk aan de flyers en de posters (twee weken van tevoren in de winkels in Naarden en Bussum e.v.)
Er komt nog een nieuw overzicht van de dagindeling van de 30ste mei. Het avondprogramma staat vast maar het middag programma wordt deze week vastgesteld.
's Avonds is er een Tombola dus zoeken we weer leuke goed ogende cadeautjes voor de prijzentafel. Handdoekjes, zeepjes, boekjes, leuke hebbedingetjes. Kijk er eens naar thuis! De concertcommissie bestaat uit Ingrid Haye, Stella, Willemijn en Mary. Dus weet je nu bij wie je moet zijn.

Dan sluit ik nu af. Een heerlijke twee weken toegewenst (5 mei geen repetitie)! Ik wens jullie allemaal een geweldig goed concert toe! (wij drinken dan een glaasje Yakmelk op het welslagen van het concert)
 

Met vriendelijke groet,
 

Repertitieverslag

Door: Willemijn Kruithof

2015-05-14 05:51:00
1. DEZE WEEK GEREPETEERD: 
1. Mooi Waaien
Doorgezongen. De groene specht met zijn gele Rrreet, puntje van je tong tegen je tanden met een rollende R.
2. Durgerdam
Doorgezongen. Plaatsing van de vocalen, houd je mondhoeken bij elkaar. Mond stand, toon stand.
3. Zalige Zondag
Komt apart op de mail en later op de website.
We hebben Zalige zondag doorgezongen met aandacht voor:
Maat 83, C, bassen en tenoren, de pom poms.
Maat 31, B, allen, korte nagellak en korte confectiepak
Maat 60, voor de tenoren en bassen de dagen en voor de sopranen en alten de was-zeem-stof-schrob-strijk-klus-dag 
4. Pastorale
Doorgezongen.
5. Last Night of the World
Doorgezongen.
6. Het Dorp
Doorgezongen.
7. String of Pearls
Doorgezongen.
 
2. VOORBEREIDEN VOOR DE VOLGENDE REPETITIE:
Volgende week moeten we al alles uit ons hoofd kennen ook qua tekst!
Probeer in ieder geval een paar keer in de week de tekst en de melodie in je hoofd te krijgen.
Door ritmisch te spreken krijg je het beter in je hoofd.
 
In de volgende mail staat de Zalige Zondag als mp3 file luister goed naar je eigen partij. En zing mee zonder bladmuziek!
3. AGENDA:
We hebben nog twee repetities voor het concert van 30 mei
 
4. MEDEDELINGEN:
Bert:
Droevig nieuws het gaat niet goed met Bert. Hij heeft een longontsteking en hiermee ligt hij in het ziekenhuis aan een infuus. Afgelopen woensdag (gisteren) zijn Jose en Cisca naar Bert geweest en hebben namens het Goois Vocaal een bloemetje meegenomen.
Uitwisselings concert 30 mei:
Kleding voor het concert voor 30 mei a.s.:
Dames:
Basis Wit,Rode vest en Blauwe glitersjaal 
als je een rok of jurk draagt dan met een panty huidskleur
schoenen rood wit of blauw.
Mannen:
Mooie donker blauwe spijkerbroek met wit overhemd.
Rode stropdas
rode witte of blauwe schoenen
 
Tijdspad 30 mei:

Uitwisselingsconcert GVE en Route 66 op zaterdag 30 mei 2015.

Ontvangst door GVE van 50 personen Route 66 Andreashuis, Turfpoortstraat 29 te Naarden

(Niet hele koor hoeft aanwezig te zijn)

13.00 uur: Andreashuis open

13.30 uur: aanleveren appeltaarten en cakes

14.00 uur: aankomst Routers

14.30 uur: twee optredens door GVE ers

15.00 uur: vertrek Routers met GVE gidsen ter bezichtiging van de Vesting en museum

(Vanaf hier moet het hele koor aanwezig zijn!)

17.15 uur: aankomst beide koren Wilhelminakerk, Wilhelminaplantsoen te Bussum

17.30 uur: inzingen Route 66/ broodjesmaaltijd en soep GVE en omkleden

18.15 uur: inzingen GVE/ broodjesmaaltijd en soep Route 66 en omkleden

19.00 uur: deuren open

19.30 uur: aanvang concert

20.30 uur: pauze met tombola

21.00 uur: aanvang tweede deel

22.00 uur: einde concert

Afterparty met versnaperingen voor alle koorleden en hun gasten

 

Tombola: 
Neem leuke kadootjes mee die je zelf ook graag zou willen hebben!
Denk aan een bloemstukje, waxinelicht houder, fles wijn, paar mooie wijn glazen, fotolijstje enzv.
Graag vast ingepakt in celofaan.
Lootjes verkopen: 
Riet, Jose, Jannie, Anita, Annette, Monica G, Pieter Nel, 
Kassa:
Vincent, Thea, Walter (partner van Karen)
 
5. OVERIG NIEUWS
Choral Cruise 007 Bond:
8 juni 2015 is er een informatie avond op Het Vitus in Blaricum
In jullie mail staan bijlages over de cruise met een dekkingsplan en een voor de informatie avond.
Inschrijvingsformulieren kun je bij Karen Colijn ophalen. 

Repetitieverslag

Door: Willemijn Kruithof

2015-05-20 02:05:00
1. DEZE WEEK GEREPETEERD: 
1. Aan de Amsterdamse Grachten
2. Dutch Blues
3. Durgerdam
4. Mooi Waaien
Denk aan de specht ging met zijn gele RRReet. Met na druk op de R van reet. Rollende R.
 

Bel de krant!!!

We kregen een compliment van Roy dat de sfeer zo goed was gisteren. En we zulke goede energie hadden.

5. Zalige Zondag
Gereperteerd, vanaf C maat 81. De toonhoogte voor de oe kunnen de bassen vinden in het piano spel ervoor. 
Stukje waar de sopranen en alten zingen: mensen staan perplex van mijn klasse en mij gratie. 
Maandag tot slot:
Maandag de maan lang voor de bassen en tenoren.
Wasdag de was kort voor de sopranen en alten.
6. Het Dorp
Hoge sopranen klaar staan voor de oe direct kunnen inzetten.
Sopranen en Alten begeleidend zingen, met variatie.
Kijk naar Roy!
7. Pastorale
8. Another Op'nin
9. Sweet Georgia Brown
10. Last Night of the World
11. To be or Not to be
12. When I fall in love
Mond, toon stand, lengte maken en niet zo hard zingen.
Dit is een lied die veel ondersteuning en energie nodig heeft. Blijf dan ook ondersteunen.
13. Lullaby of Birdland
14. String of Pearls
Handen onder je kin naast elkaar en een beetje schuin naar voren. 
 
Engel handen
 
15. Route 66
Dit was ons laatste nummer voor deze avond. We hebben veel, goed, met energie en lekker gezongen!!
 
2. VOORBEREIDEN VOOR DE VOLGENDE REPETITIE:
Volgende week is de Generale Repetitie!
Dan moeten we echt alles uit ons hoofd kennen!
3. AGENDA:
30 mei is de uitvoering in de Wilhelmina kerk in Bussum.
Neem dan allemaal leuke cadeautjes mee voor de tombola.
En pak ze in doorzichtig folie.
4. MEDEDELINGEN:
Ik schreef in mijn verslag vorige week dat Jose en Cisca naar Bert zijn geweest maar dit zijn Jose en Annelies geweest. 
 
Janneke trakteerde op heerlijke koekjes.
 
5. VAN DE BOK
- Enquete
Zouden jullie als je dat nog niet gedaan heb de enquete willen invullen?
- Route 66
Er zijn opnames gemaakt tijdens het concert in Nieuw Vennep. Als je een dvd of ene Blue-Ray wilt hebben graag zo snel mogelijk contact met Ingrid Haye contact opnemen.
Kosten zijn 10,- per stuk. Degene die al besteld hebben graag 10,- bij Thea betalen.
 
Kaarten:
Er zijn echt te weinig kaarten betaald en verkocht. Tot nu toe pas 30!! Dat is echt veel te weinig. Probeer nog je best te doen om er wat te verkopen! En als je al verkocht heb maar nog niet betaald om zo snel mogelijk het geld over te maken naar Thea.
 

Repetitieverslag

Door: Willemijn Kruithof

2015-05-27 07:38:00

Verslag 26-05-2015

 

Generale Repertitie voor het concert van 30 mei.

1. DEZE WEEK GEREPETEERD: 
We hebben alles eerst doorgezongen en aan het einde het een en ander bijgeschaafd.
1. Aan de Amsterdamse Grachten
2. Zalige Zondag
De Zalige Zondag mag meer sfeer hebben, uitstraling! Zet de betekenis neer en maak het blij.
3. Dutch Blues
Aan het einde van het lied voor "I love you" even opsnuiven.
4. Durgerdam
5. Mooi Waaien
6. Het Dorp
Tenoren en bassen meer naar voren plaatsen. Jullie zijn de hoofd melodie, neem het voortouw.
Zing bij de 1e en 2e maat de oehs en de ahhs langgerekter en laat ze in elkaar overlopen.
7. Pastorale
Tenoren en bassen energie naar voren brengen, zing direct.
En aan het slot met zijn allen een liefdevol " lief".
8. Another Op'nin
9. Sweet Georgia Brown
10. Last Night of the World
11. To be or Not to be
Heel licht zingen, als of het geen moeite kost.
12. When I fall in love
13. Lullaby of Birdland
14. String of Pearls
Handen voor je mond beetje open. Als een ovaal.
15. Route 66
Dit was ons laatste nummer voor deze avond. 
 
 
2. VOORBEREIDEN VOOR DE VOLGENDE REPETITIE:
Volgende repertitie hebben we een nabespreking over de uitvoering van a.s. zaterdag 30 mei.
3. AGENDA:
30 mei is de uitvoering in de Wilhelmina kerk in Bussum.
Neem dan allemaal leuke cadeautjes mee voor de tombola. En pak ze in doorzichtig folie.
4. MEDEDELINGEN:
Met veel respect heeft Rita kort verteld over de rollercoaster waarin ze gezeten heeft.
Hij heeft een herseninfact gehad en na een 4 uur durende operatie is hij hier invalide uitgekomen.
6 weken lang hebben Rita en haar man hun zoon bij gestaan en zijn bij alle artsbezoeken geweest.
Na 3 weken is hun zoon naar huisgegaan en hier heeft hij nog 3 herseninfarcten gehad. 
Uiteindelijk bleek dat de tumor die hij in zijn hoofd had kwaadaardig was en snel groeide. 
Nu hebben ze hem 4 weken geleden begraven waar 400 mensen aanwezig waren.
Rita is heel blij met alle steun en kaartjes die zij ontvangen hebben, bij elkaar 147 kaarten.
Afgelopen maand is ze er ook even uitgeweest en dit heeft haar en haar man erg goed gedaan.
Diep respect voor Rita die voor het hele koor haar verhaal heeft verteld.
 
5. VAN DE BOK
Voorzitter:
De voorzitter verteld dat hij vertrouwen heeft in het concert en dat we er echt iets moois van gaan maken.
 
Route 66
Er zijn opnames gemaakt tijdens het concert in Nieuw Vennep. Als je een dvd of ene Blue-Ray wilt hebben graag zo snel mogelijk contact met Ingrid Haye contact opnemen.
Kosten zijn 10,- per stuk. Degene die al besteld hebben graag 10,- bij Thea betalen.
 
Kaarten:
Er zijn echt te weinig kaarten betaald en verkocht. Tot nu toe een kleine 100 stuks!! Probeer nog je best te doen om er wat te verkopen! En als je al verkocht heb maar nog niet betaald om zo snel mogelijk het geld over te maken naar Thea.
 
Zaterdag 30 mei:
Taarten
Voor de mensen die taarten bakken graag om half 2 aanleveren bij Mary in het Adreashuis.
En als je er dan toch bent en je vind het leuk kun je ook nog even naar het optreden aardbeitjes kijken.
 
Podiumdelen
Om 2 uur bij de garage van stephanie.
Frits en Arnold zorgen dat ze de volgende ochtend de podiumdelen weer terug brengen.
 
Uitvoering
17.15 uur in de kerk aanwezig zijn. Er zijn broodjes en soep aanwezig dus je hoeft niet brood mee te nemen.
 
After Party
Nodig iedereen uit. Het is om 22 uur afgelopen zodat kinderen en mensen van verder weg ook mee kunnen doen.
 
Ik wens jullie een gezellig, mooi en goed concert toe!!
Groetjes Willemijn

Repetitieverslag

Door: Monica van Dijk

2015-09-01 08:10:00

Goedemorgen allemaal,

Dinsdag hebben we weer een goeie repetitie gehad. Nieuwe nummers instuderen is altijd heftig.

De repetitie
Roy begon met de opmerking over het programma tijdens Vestival Vocaal op 26 september.
We zingen een Engelstalig blok en een Nederlandstalig blok. Dat is dan 2 x 20 minuten zingen!

Deze week werken we aan het Engelstalige blok.

 • String of Pearls -             -    denk om de expressie van wat je zingt
 • Lullaby of Birdland          -    bladmuziek erbij gepakt; sopranen kijk even naar de slotnoot, alten kijk even naar "kiss me sweet"
 • Sweet Georgia Brown    -    Denk om de expressie, vertel het verhaal!
 • Route 66                           -    doorgezongen
 • Bondmedley                    -     Bij Diamonds are forever: zing de triolen daar waar ze staan.


Verder werkten we aan de nieuwe stukken:

 • Avond    -    vanaf letter D
 • Skyfall    -    vanaf blz 56 t/m blz 58

Volgende week repeteren we het Nederlandstalige repertoire. Neem deze stukken vast door en neem ze dinsdag mee
 • Zalige Zondag,
 • Ons Dorp,
 • Pastorale,
 • Dutch Blues,
 • Mooi Waaien,
 • Durgerdam,
 • Amsterdamse Grachten
Bij het nummer Route66 nam Paul van de Heuvel even het woord en bood Wilma Koster een bloemetje aan voor het feit dat zij al 25 jaar de Route van het GVE gaat. Gefeliciteerd Wilma en hou vol!

Lief en Leed Wetenswaardigheden
 • Phieneke van Donselaar is geopereerd aan haar voet. (sneller dan verwacht) en is enige tijd uit de running. Wij wensen haar sterkte!
 • Rita Dekkers heeft van ons een bloemetje ontvangen ter ondersteuning nahet overlijden van haar zoon dit voorjaar.
 • Chris Bruist is geopereerd aan een liesbreuk; het gaat weer goed met hem maar het zal nog wel even duren voor hij weer mag zingen.

Op de agenda

  • Het Vestival Vocaal op 26 september 2015 (verplichte kooractiviteit)
   • De flyers, posters, etc kunnen verspreid worden in de diverse gemeentes. Ga ervoor! Zorg dat het een succes wordt.
  • Opera Faust (als onderdeel van het Vestival Vocaal) op 27 september om 15.00 uur
   • Niet verplicht maar het is wel erg leuk als er veel koorleden tussen het publiek zitten. Kaartenverkoop via
Wetenswaardigheden vanuit het bestuur
 • Het Andreashuis is zo goed als verkocht. Er komt dan geen wijziging bestemmingsplan. De bestemming blijft Sociaal Cultureel. Dit heeft consequenties voor ons omdat het in ieder geval verbouwd gaat worden. Zodra we meer weten laten we dat jullie weten; we houden jullie op de hoogte.
 • De uitslag van de enquête wordt als bijlage toegevoegd aan deze mail. Daar waar een reactie van Roy van belang was is zijn reactie toegevoegd evenals de reacties van het bestuur.
 • Uit de enquête is gebleken dat er 15 personen zich willen aanmelden voor het organiseren van toekomstige activiteiten als studieweekend, concerten en jubileumconcert 2018. Het bestuur is benieuwd wie deze personen zijn en vraagt hen zich via mail te melden bij het secretariaat (info@gooisvocaal.nl)
 • Het bestuur heeft dinsdag weer vergaderd en een evaluatie-gesprek gehad met de concert commissie van het 30 mei concert. De meningsverschillen zijn uitgesproken en vastgesteld als leermomenten voor de toekomst.
 • Ook is er een gesprek geweest met de kledingcommissie. Vastgesteld is dat de rode vesten gedragen gaan worden op momenten dat herkenning als koor van groot belang is. Zo zullen deze vesten dan ook gedragen worden tijdens VESTival Vocaal. Verder kunnen zij naar eigen inzicht beslissingen nemen ten aanzien van te dragen kleding tijdens concerten en andere optredens.
 
Met vriendelijke groet,

Monica van Dijk 

Repertitieverslag

Door: Willemijn Kruithof

2015-06-11 01:39:00

Beste allemaal,

Hierbij het repetitieverslag van dinsdagavond.

 

 1. DEZE WEEK GEREPETEERD:

 1. Route 66

 2. Bond

  – Goldfinger langzaam zingen en zing a spiders touch als een koude rilling.

  – Triolen noten even lang zingen.

  – Dreams (maat 76) 2 tellen zacht zingen en dan 5 tellen cresendo maken.

  – Sopranen en alten de ahhh (maat 78) als een zeemeermin zingen.

  – Bassen en tenoren maat 90 dramatisch zingen.

  – You know you did, you know you did, you know you did, breathy zingen. Zing als

  een Bond girl, gebruik heel veel lucht, bijna hijgend.

  – Diamonds are forever ook veel lucht gebruiken. Tease maak het spannend.

 3. Lullaby of Birdland, hebben we zonder begeleiding gezongen en we zakte als een baksteen. Uiteindelijk toch met begeleiding gezongen dit ging stukken beter.

 4. When I Fall in Love, we kregen allemaal een nummer 1 t/m 4 en moesten in groepen gaan staan. Hierdoor kwamen alle stemgroepen door elkaar te staan. Hierna hebben we groep voor groep gezongen. Was erg leuk en dan merk je echt dat je het wel of niet kent. Goed voor je zelfvertrouwen!

 5. Zalige Zondag, ook door elkaar gezongen.

 6. Pastorale, ook door elkaar gezongen.

   

 

 

 1. VOORBEREIDEN VOOR DE VOLGENDE REPETITIE:

  Er zijn komen twee nieuwe nummers in ons repertoire, Avond van Boudewijn de Groot en Skyfall van Adele als aanvulling op ons Bond repertoire.

  In de bijlages is de bladmuziek te vinden.

  De nummers hebben ook een nummer gekregen Avond heeft 210 en Skyfall 211.

   

   

 

 1. AGENDA:

28 juni Naarden Presenteert.

30 juni laatste repetitie voor de vakantie.

 

4. MEDEDELINGEN:

 • We gaan bij Naarden Presenteert toch Bond zingen omdat hier ander publiek komt dan naar onze concerten.

 • Er zijn komen twee nieuwe nummers in ons repertoire, Avond van Boudewijn de Groot en Skyfall van Adele als aanvulling op ons Bond repertoire.

  In de bijlages is de bladmuziek te vinden.

  De nummers hebben ook een nummer gekregen Avond heeft 210 en Skyfall 211.

   

 

5. VAN DE BOK

 • Naarden Presenteert 28 Juni 14.40 uur in de Burgerszaal van het Stadhuis. En 16.30 uur ook in de Burgerzaal.

  Dames net als 30 mei in het wit, zonder vest met gekleurde sjaal, strijk deze van te voren graag even. Witte schoenen.

  Mannen net als 30 mei, spijkerbroek wit overhemd en rode stropdas. Ook witte schoenen aan.

   

 

 • 30 juni laatste repetitie voor de zomer, laat weten als je iets wilt gaan doen. Graag voor dit weekend! Melden bij Marianne wat je gaat doen en wat en hoeveel tijd je nodig hebt. Je kan aan een leuk stukje denken of wat je doet in je vrije tijd. Of wat nog andere hobbies van je zijn. Afhankelijk van hoeveel stukjes we hebben laten we weten of de partners welkom zijn.

Repetitieverslag

Door: Willemijn Kruithof

2015-06-18 00:22:00

Beste allemaal,

Hierbij het repetitieverslag van dinsdagavond.

 

1. DEZE WEEK GEREPETEERD:

-
String of Pearls

-Route 66

-Lullaby of Birdland

We hebben vooral gerepeteerd op de toonhoogte van het laatste akkoord.

-Sweet Georga Brown

-Avond, Boudewijn de Groot

Dit is een nieuw lied en we hebben de eerste bladzijdes geoefend. Eerst ritmisch gesproken. Vervolgens geoefend met de noten.

-When I Fall in Love

Deze gaan we 28 juni als flash mob uitvoeren, we gaan dan als nummer 1,2,3 of 4 door elkaar staan.

Chris begint met de solo, dan valt groep 4 in, vanaf maat 3 (it will be forever.

Dan voegt groep 3 in, vanaf maat 5 (or I'll never fall).

Groep 2 voegt in, vanaf maat 8 (in a restless world).

En groep 1 voegt als laatste in, vanaf maat 12 (and too many).

 

Als je nog geen nummer hebt en je bent er wel 28 juni vraag dan bij Roy welk nummer je hebt zodat je weet bij welke groep je je moet voegen.

 

-Bond

Gaan we 28 juni in een halve cirkel zingen zodat het publiek een surround sound uitvoering krijgen.

 

 

2. VOORBEREIDEN VOOR DE VOLGENDE REPETITIE:

Als je de nieuwe nummers Avond en Skyfall nog niet heb kunnen uitprinten graag doen voor de volgende repertitie.

 

 1. AGENDA:

  28 juni uitvoering Naarden Presenteert

  30 juni laatste repetitie.

 

4. MEDEDELINGEN:

Marianne heeft When I Fall in Love nog even op ons geoefend voor haar dirigent examen.

Die heeft ze deze week. Heel veel succes Marianne!

 

5. VAN DE BOK

Bonte avond:

De bonte avond commissie is aan het brainstormen om iets bijzonders te doen. Volgende week is de presentatie van het programma.

 

Anjer collecte: We hebben €1098,12 opgehaald voor de anjer collecte en er gaat direct €366,04 in de koorkas.

 

Groeten Willemijn

Repetitieverslag

Door: Monica van Dijk

2015-06-24 07:23:00

Lieve mensen,

Na een heerlijke en vooral prachtige vakantie ben ik gisteravond weer op onze repetitieavond geweest. Ook dat is weer heerlijk. Om 18.00 uur hadden we eerst bestuursvergadering (daarover later meer) en vanaf 20.00 uur onze repetitie met aansluitend voor al diegenen die dat willen een glaasje in café Het Bastion. Voor mij een avond heerlijke ontspanning.

Waar hebben we aan gewerkt:
Sweet Georgia Brown - het woord "Fellas" moet een korte "s" hebben; niet laten sissen.
Lullaby of Birdland - Roy vraagt aan ons: hoe stop je met zingen en wat is eigenlijk een toon? je stopt met zingen door het ontspannen van je middenrif en het laten stoppen van de luchtstroom langs je stembanden. Je mondstand verandert dus niet. Ik stuurde al eerder een filmpje over de stembanden . (klik op de link).
Route 66 - up tempo gezongen
Pastorale - Heren bassen moeten de tekst gebonden zingen (lange lijnen over de maatstrepen heen)
Best of Bond - Denk ook hier aan afsluitingen door het laten stoppen van de luchtstroom. Dames zingen in maat 106 met veel lucht langs de stem.
When I Fall in Love - zingen we in de FlashMob zondag a.s.
Het Dorp -
Zalige Zondag -

Mededelingen

Vestingzondag - Naarden presenteert 28 juni
Voor zondag a.s. hebben we al eerder een presentielijst rond laten gaan maar er zijn nieuwe afzeggingen binnengekomen en de lijst is dus gewijzigd.
Bij handopsteken wordt bepaald dat er voldoende stemverdeling is om de twee miniconcerten van zondag te laten slagen en een goede representatie van ons koor te geven.
Iedereen wordt verzocht om om 14.15 uur te verzamelen in de buurt van het Comeniusbeeld aan de Marktstraat (Grote Kerk) in Naarden. Daar wordt de Flashmob uitgevoerd en aansluitend  (14.40 uur) gaan we naar de Burgerzaal voor ons eerste miniconcert. Het tweede miniconcert wordt om 16.30uur gegeven in de Burgerzaal.
De FlashMob wordt gestart door Chris en Saskia en aansluitend vallen de nummers 4 bij, dan op aangeven de nummers 3, 2 en 1.  Bij de solo van Sas en Chris gaat iedereen om de Solisten staan.
De kledingcommissie heeft vandaag, woensdag met elkaar overleg gehad en zijn tot de conclusie gekomen dat het rode vest de herkenbaarheid van het koor verhoogt. De kleding voor aanstaande zondag is uiteindelijk als volgt:
 • alle dames, ook de vrouwelijke tenoren: eigen witte kleding met het rode vest, witte schoenen en donkerblauwe sjaal
 • alle heren: donkerblauwe (geen gaten, bleekvlekken, etc) spijkerbroek, wit overhemd, rode stropdas, witte schoenen

afsluiting seizoen dinsdag 30 juni
Janneke, Monica de Greeve en Marian Rijnders hebben het plan opgevat om met elkaar een boottocht te maken. We vertrekken om 20.00uur vanaf de kade bij het Arsenaal in twee rondvaartboten. Er wordt voor versnaperingen onderweg gezorgd; zorg wel dat je al gegeten hebt! Als je wat lekkers (traktatie) wilt meenemen mag dat natuurlijk maar overleg even met de organisatie. De avond wordt volledig verzorgd door de dames.

start nieuw seizoen - eerste repetitie op 18 augustus
We starten weer op 18 augustus om 20.00 uur in het Andreashuis

Vestival Vocaal
26 september is het Vestival Vocaal waarbij iedereen (alle koorleden) geacht wordt aanwezig te zijn!
op 27 september is Go-Opera Faust in de Vesting. Dit is niet verplicht maar het wordt wel een erg leuk spektakel

Bestuursvergadering
Gisteravond hebben we ook met het bestuur bij elkaar gezeten om de koorzaken te bespreken. Er is naar aanleiding van de afrekening van het laatste concert commotie ontstaan over de kosten van de geluidsversterking. Hierop komen we in een separate mail nog terug.
We hebben gekeken naar de resultaten van de enquête. Het blijkt dat nog zeker 20 koorleden deze enquête niet hebben ingevuld. Willen deze mensen dat alsnog doen zodat we een juist beeld krijgen van wat er onder de leden leeft. De resultaten uit de enquête kunnen om die reden niet eerder dan na 18 augustus worden rondgestuurd.

Ledenzaken
We hebben een opzegging ontvangen van Maarten IngenHousz. Hij verlaat het koor omdat hij zijn prioriteiten anders heeft liggen en hij het uit het hoofd zingen een te grote belasting vindt. Hij groet iedereen en zal het koor wel blijven volgen.
Gisteravond was Phieneke van Donselaar weer in ons midden. Zij komt na de zomerstop weer gezellig bij de alten meezingen. Phieneke was al eerder lid van ons koor.

De Anjercollecte
Van Nico ontving ik onderstaand bericht:
De anjercollecte is weer voorbij en het geld is geteld.
De totale opbrengst van het GVE is Euro 1098,06 zodat er Euro 366,02 overgemaakt zal worden.
 
Hartelijke groet
Nico Pieneman
Dankjewel Nico voor je altijd weer grote inzet voor deze collecte.


 
Met vriendelijke groet,

Repetitieverslag

Door: Monica van Dijk

2015-07-01 07:24:00

Lieve mensen, vakantiegangers,

Met prachtig weer en de hele avond buiten hebben we een heerlijke slotavond gehad.
De organisatoren hebben alles in het werk gesteld om deze avond te laten slagen.

 • De weergoden zijn omgekocht
 • Het planetenstelsel had iets bijzonders voor ons in petto (Venus en Jupiter samen te zien als heldere sterren)
 • De gidsen van Vestingvaart waren beiden zeer welwillend en vertelden ons allerlei wetenswaardigheden (op hun site kan je dat nakijken)
 • De koffiepot van Barbara was bereid tot overuren maken
 • De paparazzi was aanwezig om de talenten onder ons te spotten
 • Er was vuur, er waren minihamburgers, heerlijke guacamole en andere dips
 • Er was wijn, bier en frisdrank
 • Er waren GEEN ijsvogels (minpuntje)

Wat hebben we gezongen:

 • Amsterdamse Grachten
 • Durgerdam
 • Deep River
 • Dutch Blues
 • Leeft dan die oude huismeester nog. (een klassieker van het GVE)

Er waren veel hobbyfotografen aanwezig die de leukste plaatjes hebben geschoten. Desirée stuurde mij deze link. https://goo.gl/photos/6o2Zwq1a6rAfSchr8 Kijk naar heer verhaal van de avond. Mijn foto's komen op de GVE site te staan (via Picasa)

En dan zeggen we:
Dankjewel voor de fantastische organisatie, Janneke, Monica de Greeve, Marianne Rijnders, Barbara e.a.
Dankjewel aan al diegenen die de moeite hebben genomen om in Marine-Look te verschijnen; het totaal plaatje is enig.
Dankjewel Alwin voor het meenemen van de "trekzak"; een feestverhogend element
Dankjewel Cakebakker en Browniebakker
Dankjewel sausjesmakers, vuurmakers, dranksjouwers, en alle andere actievelingen
Dankjewel Gemeente Naarden voor jullie prachtige Vesting
Dankjewel gidsen van Vestingvaart Naarden voor jullie geduld en jullie tijd.
Dankjewel Bert de Bruin voor het maken van foto's tijdens de afvaart en verder.

Namens het bestuur wens ik iedereen een heerlijke koorloze periode toe. Ga je op vakantie dan wensen wij jullie een fijne vakantie.
Wij zien elkaar weer op 18 augustus.

 
Met vriendelijke groet,

Repetitieverslag

Door: Monica van Dijk

2015-08-19 07:26:00

 Lieve zangers, lieve vakantiegangers, lieve mensen die nog afwezig waren,

De eerste repetitie van het nieuwe seizoen is een feit. De toon is gezet, de eerste noten hebben weer geklonken en de eerste borrel na afloop is weer geschonken bij het Bastion.

Paul verwelkomde iedereen met de leden tot stilte te manen (uit de enquête: 66% van de mensen stoort zich aan het praten tijdens de repetities)
Hij memoreerde Bert Kransberg die op 12 juli j.l. overleed. Hij haalde de woorden van Bert aan die herhaaldelijk zei dat dit koor geen koor is om lid van te zijn maar een koor is waar je bij hoort.
Ook heette Paul twee nieuwkomers welkom. Phieneke van Donselaar is na een afwezigheid van ruim twee jaar weer lid geworden en Marleen Durville is een aspirant koorlid. Beide dames zitten bij de alten.
Hierna gaf Paul het woord aan Janneke die haar woord van dank uitsprak voor alle belangstelling en aandacht bij het overlijden van het man Bert Kransberg. Haar woordje vind je in de bijlage.

Hierna nam Roy het woord die ook Bert memoreerde als Eerste Dirigent en Oprichter van het GVE. De dirigent waarvan hij het dirigeerstokje heeft overgenomen.  Ook hij voelt zich nauw verbonden met ons Goois Vocaal.
Daarna begonnen we met repeteren. We gaan de komende weken werken aan het repertoire voor het Vestival Vocaal en zullen een start maken met de nieuwe stukken zoals Skyfall en De Avond.

Wat hebben we gezongen:

 • Durgerdam
 • Zalige Zondag
 • Bond Medley
 • Skyfall
 • Pastorale

Aanwijzingen van Roy:

 • De dirigent is de verbindende factor; als je niet op hem let loopt het tempo uit de hand en wordt het een zooitje. Hij neemt Marian Engles en Han Boekhorst als voorbeeld en laat ze in een tempo hun arm bewegen. Ze staan met hun ruggen tegen elkaar. Als Roy niet meer aangeeft is de beweging in no time niet meer gelijk. Terwijl zij denken het ritme goed vast te houden. Bij een herhaling duurt het iets langer maar ook dan.... Hetzelfde gebeurd met Janny Schouten en Paul Sanders. Ook zij maken er, ondanks hun goede inzet, een puinhoop van.dus: let op de dirigent.
 • Denk om de slotklinkers; niet te snel afronden en je mond sluiten (vervormen). De mondstand is bepalend voor de intonatieval.
 • Bij de Bond Medley - wat hebben we daar hard aan gewerkt- hebben we de melodie nogmaals goed gezet bij "and love is a stranger etc." en hebben we de twee stukjes handen geklap geoefend na "Give the other guy a fight"
 • Aan Skyfall zijn we begonnen. We hebben gestudeerd tot aan maat 31.
 • De afsluiter was Pastorale.

Na de extra lange pauze (want iedereen moest toch even bijpraten) nam Paul nog even het woord voor de reguliere mededelingen.

 • De enquête is tijdens het zomerreces nog door 10 personen ingevuld waarvoor dank. De uitslag van de enquête is besproken in de bestuursvergadering van dinsdag j.l. en is nu voorgelegd aan Roy. De enquête wordt met uitslagen en bevindingen deze of volgende week naar de leden toegestuurd.
 • Chris moet weer geopereerd worden en is dus weer voor onbepaalde tijd uitgeschakeld. Sterkte Chris.
 • Andreashuis gaat in de verkoop, liefst als pand met woonbestemming,  maar het wachten is op de Gemeente Naarden die daarvoor het bestemmingsplan zou moeten wijzigen. Zijn er leden die een andere repetitielocatie binnen de Vesting weten? Wij hebben als koor bezwaar gemaakt tegen de verkoop bij het Kerkbestuur en bezwaar tegen wijziging bestemmingsplan bij de Gemeente Naarden.
 • De Gemeente Naarden houdt als zodanig op te bestaan. Het gaat samen met Bussum en Muiden over in de gemeente Goois Meren. Namens het koor zal Vincent Peskens een brainstorm samenkomst op 20 augustus bijwonen waarin de wijze van vieren van het samengaan wordt besproken.
 • Het Vestival Vocaal zoekt nog vrijwilligers in de aanhang van koorleden. Koorleden moeten zingen en in die periodes moeten er ook vrijwilligers bereikbaar zijn. Met name bij de aanvang van het evenement.
 • GO-Opera Faust, onderdeel van het Vestival Vocaal, wil graag kaarten verkopen en een heleboel publiek. De opera wordt op zondag 27 september in Naarden gehouden en op 13 september in Friesland. (zie flyer)
 • Willen jullie flyers verspreiden voor zowel het Vestival Vocaal als voor Faust?

Agenda:
25 augustus overleg in de pauze tussen de kledingcomissie en het bestuur
1 september Bestuursvergadering en evaluatie met Concert commissie 30 mei
26 september Vestival Vocaal (een verplichte kooractiviteit) gegevens volgen
27 september Go-opera Faust (vrijblijvende activiteit)


 

Met vriendelijke groet,

Repetitieverslag

Door: Monica van Dijk

2015-08-25 07:28:00

Beste KoorKanjers,

Later dan jullie van mij gewend zijn ontvangen jullie deze mail. Op woensdag pas ik op mijn kleinkinderen in Laren en dan is er pas op donderdag tijd voor deze mail. Afgelopen dinsdag hebben we weer aan het nieuwe stuk "Avond" gewerkt.

Wat hebben we gezongen en welke aanwijzingen werden gegeven:
 

 • String of pearls doorgezongen
 • Route66. doorgezongen
 • Sweet Georgia Brown bladmuziek erbij gepakt op blz 7. bij alle stemgroepen de noten op hun plek gezet
 • Avond. Snuffel. denk aan het Ritme!
 • Skyfall t/m maat 36 ingestudeerd
 • Bond medley. Begin:Spanning opbouwen, denk in losse scenes met eigen spanning. Zorg ervoor dat, ook wanneer het zacht is, je mond wijd open is!

Toekomstige Activiteiten

 • 26 september Vestival Vocaal: Iedereen wordt geacht hierbij aanwezig te zijn. Het Organisatie-team, dat voor een groot deel uit leden van het Goois Vocaal bestaat, is druk in de weer om alles weer op rolletjes te laten lopen. Zij zijn nog op zoek naar vrijwilligers - niet koorleden- die kunnen assisteren bij de organisatie op de dag zelf. Zaterdag 29 augustus is er een voorlichting voor alle deelnemende koren. Voor ons koor gaat Paul van de Heuvel naar deze bijeenkomst. Deze bijeenkomst is in het Andreashuis. De tasjes die klaarstonden in de hal waren daarvoor bedoeld.
 • 1 september Bestuursvergadering waarbij de concertcommissie (30 mei Route 66) is uitgenodigd ter evaluatie.

Wetenswaardigheden

 • Als je wil trakteren hangt er op het whiteboard een intekenlijst voor traktaties. Het is handig voor Mary te weten wanneer iemand trakteert en zo voorkom je dubbele traktaties. Als je spontaan wil trakteren neem dan even van te voren contact op met Mary zodat zij hiervan op de hoogte is en zo nodig kan bijsturen.  mary.eldik@gmail.com
 • GO Opera Faust, onderdeel van Vestival Vocaal (maar niet verplicht). Thea, Paul Sanders, Paul van Raaijen, Saskia, Leonie, Pieternel, Mary, Frits, Ingrid Haye, Marian Engles, Desiree, Han, ikzelf en tot slot Chris (die helaas moet afhaken) doen mee aan dit project. De moeite waard om te komen kijken. Als je dus in de gelegenheid bent.... kijk op gooise opera   en bestel daar je kaarten.

hier laat ik het even bij. Geniet van het weekend en tot dinsdag.

Met vriendelijke groet,

Repetitieverslag

Door: Monica van Dijk

2015-09-08 10:58:00

Hallo allemaal,

Dinsdag hebben we weer lekker gewerkt voor het Vestival Vocaal.
Het Nederlandse repertoire kwam aan bod.

 • Dutch Blues,
 • Durgerdam,
 • Amsterdamse Grachten,
 • Ons Dorp, Let op, waar haal je adem en waar plaats je accenten. Sopranen en alten: zing de OE met open mond; dit geeft betere, mooiere klank.
  • pauze
 • Mooi Waaien, doorgezongen
 • Zalige Zondag, doorgezongen
 • Pastorale, gerepeteerd. De stem verdeling bij het slot is voor de sopranen in drieen verdeeld. 1ste sopranen de solostem, 5 2de sopranen (Saskia, Eefje, Gemma, etc) de bovenste begeleidingsstem en de 3de sopranen (rest) de onderste begeleidingsstem.

Ik weet van de eerste nummers niet waar aandacht aan is besteed omdat ik naar de vergadering over de ontwikkelingen rondom het Andreashuis was.

Verkoop en plannen Andreashuis
Het Andreashuis is zo goed al zeker verkocht. Het koopcontract moet weliswaar nog ondertekend worden. Het plan moet nog door de Gemeenteraad goedgekeurd worden. (30 september)
De koper is een dame uit Naarden die van het Andreashuis een concertruimte wil maken die podium biedt aan jonge musici. Een dergelijk project heeft zij eerder met succes opgezet in het buitenland en zij was al een tijdje op zoek naar een geschikte locatie. Zodra de koopovereenkomst getekend is zal zij contact opnemen met de zittende huurders (o.a. GVE en Deja Vu). Zij kan nu nog niet precies zeggen hoe de plannen eruit gaan zien en of er later, na de verbouwing, nog plek is voor de koren om te repeteren.
De overdracht is rond de jaarwisseling dus moet het Andreashuis op 1 januari 2016 schoon en leeg opgeleverd zijn.
Samen met de Kerkenraad, de Kerkrentmeesters -die overigens zeer goed meedenken en meewerken- en met Deja Vu is er een commissie gevormd die de mogelijkheden voor andere locaties gaat onderzoeken. Voor het GVE betekent dat dat er gezocht wordt naar een ruimte welke groot genoeg is, op dinsdagavond beschikbaar is en bij voorkeur! binnen de Vesting ligt.
Namens het GVE hebben Paul, Vincent en ik zitting in deze commissie. Wij houden jullie op de hoogte en we vragen jullie nu alvast mee te denken.

Wetenwaardigheden Lief en Leed:

 • In de pauze was de traktatie -lekkere slagroomsoesjes- van Wilma Koster vanwege haar GVE jubileum.
 • Ook werd in de pauze een stemtest afgenomen bij Marleen Durville die al een paar weken met ons meezingt. Zij blijft voorlopig een half jaar bij ons zingen en daarna wordt een nieuwe stemtest afgenomen. Met haar is afgesproken dat zij zanglessen gaat nemen.
 • Het telefoonnummer van onze penningmeester Thea Bruggeling is gewijzigd. Het is nu 06-23 60 44 25 email is t.bruggeling@chello.nl
 • Yolanda Heeren heeft haar lidmaatschap van het Goois Vocaal opgezegd. Zij schreef ons het volgende:
Hallo Monica,
Wil je dit doorsturen naar de koorleden?
Alvast bedankt!
Yolanda

Beste koorleden,

Na lang getwijfeld te hebben, heb ik besloten om mijn lidmaatschap op te zeggen.
Ik vind het tijd om weer eens iets anders te gaan doen.
Ik heb bijna 5 jaar met veel plezier in het GVE gezongen en sluit een terugkomst in de toekomst niet uit.
Ik wens jullie nog veel succes met elkaar en vooral veel zang plezier!

Hartelijke groet,
Yolanda Heeren

Op de vraag van Ingrid van Pinxteren aan Roy, of de Bondmedley niet bedoeld was als repertoire voor het volgende jubileum, antwoordde Roy dat dit inderdaad zo is. De Bondmedley is inderdaad bedoeld voor het volgende jubeljaar maar wordt nu alvast zo nu en dan gezongen omdat het anders te lang stil blijft liggen. Een licht gewijzigd inzicht dus. Helder.

De Website en Facebook
De website is weer up to date. De ledenlijsten zijn bijgewerkt tot en met augustus. Er staat altijd bij op welke datum de lijst is bijgewerkt. Je vindt de ledenlijsten in de Ledenportal. Je logt in met "Leden" als gebruikersnaam en wachtwoord.
Op facebook hebben we een openbaar account én een besloten account voor leden. Paul Sanders is de beheerder van het besloten account. Wil je wat plaatsen in het besloten account dan kan je dat bij hem melden. Het openbare account wordt gebruikt voor concert informatie en andere wetenswaardigheden. Op onze website zie je de gegevens van de openbare GooisVocaal account.

Agenda:

26 september Vestival Vocaal in Naarden Vesting
27 september Go-Opera Faust (is dit weekend (13-9) reeds  te zien in Friesland (Rijs))

Met vriendelijke groet,

Repetitieverslag

Door: Monica van Dijk

2015-09-15 07:43:00
Hallo allemaal,

afgelopen dinsdag kreeg Annelies als eerste het woord om een pleidooi te houden voor de voorstelling van Go Opera Faust, onderdeel van het Vestival Vocaal waaraan wij onze medewerking verlenen. De recensie uit de Leeuwarder courant is als bijlage bijgevoegd.
Zij is zondag in Friesland bij de premiere geweest en heeft genoten van de sfeer en hetgeen er neer werd gezet. Als je de kans krijgt, ga dan de opera zien, zo pleitte zij.

Daarna was Roy aan zet. We hebben zowel het Nederlandse als het Engelse repertoire door gezongen. Hieronder een opsomming.

Het Nederlandse blok te zingen op Vestival Vocaal 2015

 • Amsterdamse Grachten - denk aan energie, met heel je hart zingen!
 • Zalige Zondag - Repeteren zonder praten!
 • Mooi Waaien - Blijf het verhaal vertellen!
 • Durgerdam
 • Het Dorp - Begeleiding zachtjes ingetogen, oe met open mond, oe wa oe allemaal op dezelfde "oe-plek" , "alle lange noten maken hier sfeer"
 • Dutch blues
 • Pastorale

Het Engelse blok te zingen op Vestival Vocaal 2015

 • String of Pearls
 • Sweet Georgia Brown -  waar bassen melodie hebben, zingt de rest zacht als ondersteuning.Heren, niet twijfelen met bravoure (eventueel fout! ) zingen.
 • Route 66
 • Best of Bond
 • Lullaby of Birdland - slot: "we're in love" sopranen denk om de slotnoot!


Informatie Vestival Vocaal
In  de bijlage treffen jullie het schema aan wanneer we waar optreden.

 • 11.00 uur Opening in de Grote Kerk
 • 12.00 uur Grote Kerk
 • 13.30 uur Andreashuis
 • 16.00 uur Burgerzaal
 • 17.00 uur gezamenlijke afsluiting Grote Kerk

kleding tijdens Vestival Vocaal:

 • Dames dragen een witte basis met witte schoenen en daarbij het rode vest en de blauwe sjaal met pailletten.
 • Heren dragen donkerblauwe (spijker)broek met wit overhemd, rode stropdas en zwarte schoenen.

Neem vrienden, buren, familieleden mee op deze dag. Het is gezellig als er veel mensen in de Vesting rondlopen. Maak mensen hierop attent. Denk aan de flyers en posters die je kunt verspreiden of op je eigen raam, auto, bakfiets kunt plakken!

In de pauze was er helaas door een vergissing geen koffie en of thee. Dus water, blikjes fris gingen over de bar vergezeld van een lekkere traktatie van Els Kok die deze week vierde dat ze inmiddels alweer 50 jaar met haar Henk getrouwd is.  Gefeliciteerd Bruidspaar! 

Mededelingen

 • We hadden deze avond twee gasten in ons midden die ons wel een wilden horen repeteren. Ariënne Burghard en Meintje van Rijn. Beide dames kwamen onafhankelijk van elkaar binnen en zaten bij de alten.
 • Frits Schmidt vraagt of we volgende week ieder 5 x 2€ munten mee willen nemen die we kunnen omruilen bij Marian Engles en Frits voor een biljet van €10,-. Dan heeft de Vestival Organisatie straks voldoende €-munten als wisselgeld.
 • Nico Pieneman maakt ons attent op de rommelmarkt in het Witte Kerkje op zaterdag 19 september a.s. vanaf 10.00 uur tot 15.00 uur. De opbrengst van deze rommelmarkt komt ten goede aan Child Foundation.  Het gaat naar een project Kinderhuis in Andhra Pradesh.
 • Stoelen klaarzetten; mocht je bijtijds in het Andreashuis (kunnen) zijn op de dinsdagavonden help dan vanaf half acht even met het klaarzetten van de stoelen.


 

Repetitieverslag

Door: Monica van Dijk

2015-09-22 06:03:00
Beste Koorleden,  lieve mensen,

Dinsdag hebben we weer lekker alle nummers door gezongen welke we zaterdag a.s. gaan zingen.
Allereerst het programma van zaterdag:

Alle koorleden worden om 11.00 uur in de Grote Kerk verwacht voor de openingsceremonie.

 • Hier zullen twee andere koren zingen. Wij zullen daar dus niet zingen als koor maar we horen er wel bij te zijn.

Om 12.00 uur treden wij op in de Grote Kerk en zingen daar het Engelse blok

 • String of Pearls
 • Sweet Georgia Brown
 • Route 66
 • Best of Bond
 • Lullaby of Birdland


Om 13.30 uur treden wij op in het Andreashuis waar we het Nederlandstalige blok zingen

 • Amsterdamse Grachten
 • Zalige Zondag
 • Mooi Waaien
 • Durgerdam
 • Het Dorp
 • Dutch blues
 • Pastorale

Om 16.00 uur staan we in de Burgerzaal met een programma dat nog een verrassing is.

Om 17.00 uur is de afsluitingsceremonie in de Grote Kerk waarbij wij ook zullen zingen; dus ook hierbij wordt iedereen verwacht aanwezig te zijn.

kleding tijdens Vestival Vocaal:

 • Dames dragen een witte basis met witte schoenen en daarbij het rode vest en de blauwe sjaal met pailletten.
 • Heren dragen donkerblauwe (spijker)broek met wit overhemd, rode stropdas en zwarte schoenen.

Met dit schema zijn we natuurlijk enorm trots op de 15 organisatoren van dit Vestival. Zij hebben de laatste weken ontzettend veel werk verzet om deze dag te doen slagen. Neem daarom zoveel mogelijk kennissen en geïnteresseerden mee op deze dag. Het wordt waarschijnlijk prachtig (terrasjes-) weer.

De repetitie hebben we afgesloten met het instuderen van De Avond van Boudewijn de Groot.

Wat we verder kwijt willen:

 • Marleen Durville (alt) heeft opgezegd. In onderstaande mail legt zij uit waarom.
L.S.,
Hoewel ik met veel plezier met jullie meegezongen heb en aardige mensen ontmoet, wil ik toch niet verder met jullie koor.
Het is toch niet datgene wat ik zoek en uiteraard heeft het er ook mee te maken, dat mijn stem (nog) niet goed genoeg is voor
dit koor en mijn slechthorendheid.
Hartelijk dank voor jullie medewerking, veel succes en tot ziens.
 
Marleen Durville
 • De traktatie in de pauze was van Ingrid van Pinxteren.
 • Er was een loterij in de pauze waarbij drie personen een prachtige bolchrysant hebben gewonnen. Daar kan je mee thuiskomen toch?
 • Wie heeft in de enquête aangegeven mee te willen organiseren aan een studiedag of weekend? Je kunt dat bij mij kenbaar maken via info@gooisvocaal.nl
 • Wie kan cassettebandjes overzetten naar de computer (digitaliseren)?


Ik wens iedereen heel veel plezier aanstaande zaterdag en hopelijk treffen wij - de medewerkenden, organisatoren en vrijwilligers van Faust - elkaar ook op zondagmiddag bij Ravelijn 2.

Repetitieverslag

Door: Monica van Dijk

2015-09-29 08:54:00
Goedemorgen op deze zonnige herfstdag,

 

Dinsdag, drie dagen na Vestival Vocaal en twee dagen na Go-Opera Faust. Wat een weekend hebben velen van ons achter de rug! Een weekend vol met zang maar daarnaast in niet onbelangrijk heel veel  vrijwilligerswerk! Wat hebben die 15 mensen een heleboel werk verzet in de organisatie en wat te denken van de bijdrage van al die andere vrijwilligers op zaterdag en zondag.  Super!

Gezongen tijdens de repetitie:
 • To Be Or Not To Be - noten weer op hun juiste plek gezet.
 • Avond - vanaf maat 45.
  • Zorg dat je de articulatie goed neerzet, geheugentraining.
  • "Levenloos" op maat 62. (niet "levensloos")
  • Hele stuk is zacht! Wel zeer actief naar laatste slotmaten zingen.l
  • Tot einde gestudeerd.
 • Sweet Georgia Brown - doorgezongen
 • Route 66 - plaatsen voor in je open mond. Klankkast gebruiken voor voller geluid.
 • String of Pearls - doorgezongen met handen als klank-vervormers voor de mond
 • Volgende week Skyfall. Kijk vast naar de noten!
De evaluatie van Vestival Vocaal (zomaar wat genoemde punten in volgorde van noemen op een rijtje)
 • Meer publiek dan anders in Burgerzaal, wellicht dankzij promotour door de Marktstraat;
 • Verrassende opening. Iets meer afwisseling gebracht. Met name wat jongeren koren.
 • Compliment over Marktstraat autovrij, Turfpoortstraat en Cattenhagenstraat zijn niet (deels) af te sluiten
 • Oefenavond GVE stond niet in programmaboekje; bij andere koren wel. Volgende keer aanpassen! Noteren!
 • Barbara heeft genoten van vrijheid; jammer van repertoire (Engelstalig) in de Grote Kerk. Bewuste keuze voor swingende opening.
 • Mooi Waaien jammer up-tempo.
 • Teveel Lullaby gezongen
 • liedje van Karin Bloemen Zuid Afrika op repertoire zetten.Wat een prachtig nummer.
 • Meest trots op vrijwilligers van GVE Zelfs als toiletten verstopt zijn gaan zij ze zelf ontstoppen en schoonmaken!
 • Burgerzaal zongen we heel hard?? Ook dat heeft te maken met sfeer waarvoor Roy kiest. heeft te maken met energie neerzetten. Vestival nodigt uit tot andere repertoirekeuze dan concert!
 • Paul leuk woordje als voorzitter
 • Jammer dat het altijd dezelfde vrijwilligers zijn! Heeft aandacht van Stichting Amateurkoor.er moeten meer vrijwilligers komen uit andere koren.
 • Judith kreeg mailtje van iemand met complimenten
 • Sprekers microfoon gaf problemen.
 • Bewoner Visio was ontroerd voor speciale aandacht bij Il Veccio
 
 
Tilly bedankt Roy voor zijn inzet met eigen werk, herinnering aan de opera, herinnering aan ons allemaal Herinnering aan de laatste kooravond voor de zomer Vestingvaart


Evaluatie van Go-Opera Faust (genoemde punten in volgorde van noemen op een rijtje)
 • Opera was super, complimenten!
 • Het weer werkte bijzonder goed mee
 • Locatie op Ravelijn was prachtig met het gefilterde licht
 • Er liepen, stonden mensen achter de wal te luisteren.
 • Twee toiletten voor alle 800 gasten én artiesten is wel wat weinig.
 • Faust komt terug in 2016!
  • Uitleg... Belangrijkste factor is financieel!
  • In Friesland jaarlijks terugkerende opera
  • In t Gooi om het jaar in de Vesting en om het andere jaar ergens anders in de regio
  • Toekomst is over een aantal jaar verschillende regionale koren te hebben.
 • Groot compliment voor de vrijwilligers, bloemetje voor Judith, Saskia, Mary, Janneke, Paul, Stefanie, Frits, Monica de Greeve.. Marian Engles zit in het stichtingsbestuur en wordt (later) ook bedankt.
 
Overige wetenswaardigheden
 • De traktatie was een echte Lucie Bal(l); bedankt Lucie, fijn je weer te zien op het koor.
 • We hadden een oude bekende van het koor als gast: Clive Jordan kwam eens luisteren naar ons koor
 • Er waren weinig (1ste) sopranen! (afmelden doe je bij Elseline telefonisch of via elselinekroonenburg@live.nl)
 • De twee dames die voorgaande week kwamen luisteren waren er vanavond niet; Arienne Burghard heeft zich voor ons koor afgemeld en gaat haar draai in Eemnes vinden.
 • Elseline is haar fototas (zonder inhoud) zaterdag kwijt geraakt. Wie heeft deze fototas gevonden of weet waar deze zou kunnen zijn?
 • Op de agenda hebben we geen concerten staan; tijd om te werken aan nieuw repertoire en aan het organiseren van een kampeer- / studieweekend. Wie wil helpen organiseren kan zich bij mij opgeven (info@gooisvocaal.nl)
 • De foto's van de twee activiteiten staan (binnenkort) weer op de Picasapagina van Bert de Bruin. Bedankt Bert
 
kooractiviteiten uit de regio:

Familie, vrienden en kennissen,

Op zaterdagavond 31 oktober om 20.00 uur en zondagmiddag 1 november om 14.30 uur geeft Vocal Popgroep Firma Vocaal o.l.v. arrangeur/dirigent Gerard van Amstel de voorstelling 'FABULOUS FAVOURITES’.
De koorleden hebben deze keer zelf hun favoriete nummer opgegeven en daar is een mooier programma uit ontstaan dat we weer graag voor jullie willen zingen. Ook deze keer verlenen een paar leden van de Weesper coverband Orphan-P hun medewerking. Licht: Peter Leijdekkers. Geluid: Roland Sinke.
De toegang is € 12,50 en kinderen tot 12 jaar betalen € 8,=. De deuren zijn een half uur voor de voorstelling open.

FABULOUS FAVOURITES wordt gespeeld en gezongen in de

Ide van Amstelzaal
van de Kon. Harmonie de Adelaar
Papelaan 126a
Weesp

Jullie zijn van harte uitgenodigd om Fabulous favourites bij te wonen!

Gerard en Annet

Met vriendelijke groet,

Monica van Dijk

 

Repetitieverslag

Door: Monica van Dijk

2015-10-06 07:30:00

Lieve allemaal,

door mijn afwezigheid bij de repetitie is de tekst van het verslag opgesteld door Ingrid van Pinxteren (Dankjewel Ingrid). De aanvullingen zijn van Thea

Er is gewerkt aan:

 • 1. LULLABY of Birdland.
  • Houd voor ogen dat het een liefdesliedje is dat tegelijkertijd swingend gezongen wordt!
 • 2. ROUTE 66
  • Eenmaal gezongen, een volgende keer zal er aandacht zijn voor onvolkomenheden.
 • 3. SKYFALL
  • Uiteindelijk het lied van maat 1 tot en met 55 gezongen. Zoals te doen gebruikelijk eerst in stukjes gehakt van voor naar achter. Houd je gehemelte hoog ! Houd je mond open (zo kan je de dynamiek beter sturen)! Blaas naar voren! Bij alle " ah's" in het stuk mond continu open houden, geen moment dichtdoen.
 • 4. AVOND.
  • Let op! Niet te slap zingen, dan wordt het een treurig lied ! Zing met energie ook al is het een rustig lied en zing naar voren (zo bereik je ook de achterste rij in de zaal). De 'r' 's in de tekst een rollende r laten zijn (zoals stormwind, razen, donker, warm). Maat 15 en 35: niets en zeker als 2 losse woorden zingen. Zeker in dit lied goed op de wisseling van dynamiek letten (hanteer je volumeknop op de juiste = gewenste wijze)

  Mededelingen. -

 • Andreashuis:

Paul van den Heuvel vertelde over de insteek om te proberen tijdelijk in de Burgerzaal van het stadhuis te kunnen repeteren om zo een mogelijke terugkeer naar het Andreashuis in de toekomst open te kunnen houden. Zo blijft er wat druk op de ketel staan bij de andere partijen om mee te denken over een 'home' voor het GVE. -

 • Kerstmarkt 2015

Ingrid van Pinxteren bracht de Kerstmarkt van 12 december nog even onder de aandacht: je inschrijven om op de kraam te staan en bakkers van zoete en hartige taarten. (Hoewel dit door sommigen als vroeg ervaren wordt, het is over 9 weken zover en het vraagt enige organisatie)

In de pauze is er door veel leden, of wel deelname aan de markt (inmiddels al voldoende bezetting!), of aan het taart bakken aangegeven op de formulieren die op de vleugel lagen. Er worden nu nog 3 zoete en 4 hartige taartenbakkers gevraagd. Zondagavond naar Heel Holland Bakt kijken om inspiratie op te doen? 

 • Kampeerweekend / studieweekend 2016
Hoi Monica,
 
Ter aanvulling op je verslag van vorige week:
De kampeercommissie van de vorige keer (Arnold&Mary, Bert&Annette en Judith, zonder Ger en Carolien) is voornemens weer bij elkaar te komen. Eerst moest het VV klaar zijn.
Wij hebben het er al eens over gehad en er ligt een idee.
Zo gauw we een vergaderdatum weten, geef ik die door.
Met groet, namens allen,
 

Judith.


Concerten en evenementen in de regio
Ik stuurde jullie al twee evenementen toe. Daarna kreeg ik nog een aantal evenementen aangemeld. Je mailbus zou er vol van raken. Even op een rijtje:

 • van Annelies:
Zou jij deze flyer van mijn operakoor door kunnen sturen naar de leden van het GVE?
Het wordt een mix van Opera-aria’s en de klassieke kerstsongs.
Bij mij kun je kaarten bestellen.
Ik weet niet of dat mag, maar ik zou het wel leuk vinden.
 
 • van Judith

Onderwerp: Meezingconcert Ein Deutsches Requiem Groot Omroepkoor

 

Beste zanger(es),

 

in de bijlage vindt u informatie over het Meezingconcert van het Groot Omroepkoor op 23 januari 2016. U heeft in 2014 meegedaan of u ingeschreven voor het Scratchkoor en vermoeden dat u wellicht interesse hebt voor deze Meezingdag en hopen dat u het ons niet kwalijk neemt dat wij u deze informatie ongevraagd toezenden.

 

Zie ook http://grootomroepkoor.nl/groot-meezingconcert

 

 

Met vriendelijke groeten,

 

Ria Raven

Office manager Groot Omroepkoor

 

 
Wij hebben mannen nodig die onze groep bassen komen versterken. 

Repetitieverslag

Door: Monica van Dijk

2015-10-13 08:15:00

Goedemorgen lieve leden,

Met de klanken van Het Dorp op de achtergrond (gezongen door Karin Bloemen) begin ik deze mail. Het brengt je wel in de stemming hoor!

Dinsdagavond; met een snipverkouden Roy op de bok (beterschap Roy) hebben we het volgende gezongen:

 • String of Pearls
  • door gezongen met handen aan de mond als klank(ver)vormers.
 • To Be Or Not To Be
  • puntjes op de i gezet
 • Skyfall
  • vanaf maat 43 ingestudeerd
 • Avond
  • vanaf letter K - Ritmisch zeer precies plaatsen maakt het stuk overtuigender.
  • "op het moment dat je er (ritmisch) spanning in brengt wordt het bijna meditatief"
 • Bond medley
  • vanaf blz 13 door gezongen
Mededelingen en wetenswaardigheden
 • De traktatie was van Anita Steenvoorden. Het was wel heel bijzonder; voor iedereen een lekkere punt appeltaart met slagroom, Yammie.
 • Meintje van Rijn is na afloop van de repetitie getest op stemkwaliteiten en zal worden ingedeeld bij de tweede sopranen.
 • Zondag 27 december Festival Top 2000 in Hilversum - we geven ons op voor deelname, er worden nummers uit de top 2000 gezongen. Ik houd jullie op de hoogte. (

  Van Eerste Kerstdag tot Oudejaarsavond staat Hilversum in het teken van de Top 2000, het feest van je favoriete hits.

   “Hilversum Mediastad” gaat laten zien dat het tijd is voor een muzikaal evenement in de geboorteplaats van de Top 2000 en organiseert op zondagmiddag 27 december het eerste HILVERSUMSE TOP 2000- KORENFESTIVAL.

  Op diverse podia (binnenshuis), verspreid door het centrum van Hilversum, zullen (pop)koren hun beste beentje voorzetten en gedurende  20 minuten in ieder geval 3 nummers uit de Top 2000 ten gehore brengen. Op een van de locaties zal een professionele jury de koren beoordelen op zang, performance, uitvoering etc. Aan het einde van de middag zal bekend worden gemaakt welk popkoor er uiteindelijk met de TOP 2000- WISSELTROFEE naar huis gaat.
 • De gemeenteraad heeft geen bezwaren tegen de verkoop van het Andreashuis en de daarbij behorende aanpassing in het bestemmingsplan. Er is geen mogelijkheid om in de Burgerzaal te gaan repeteren. Daartegen zijn organisatorische bezwaren voor de Gemeente. Op woensdag 21 oktober is er een bespreking met de mensen van de Stichting Robert F.W. Bruinsma, (De stichting die zich bezig houdt met de aankoop van de AndreasKerk) en de contactpersonen van Deja vu en het GVE.
 • De website is geheel bijgewerkt met nieuwe foto's, ledenlijsten, et cetera.
 • Gonny van Dorst is nog in Frankrijk en is eind van de maand weer terug. Er werd gevraagd naar de reden van haar afwezigheid.
 • Phieneke van Donselaar was weer in ons midden (met kruk) na de operatie aan haar voet.
 • Nieuwe bestuursvergadering is op 20 oktober om 18.00 uur bij Willemijn thuis.
 • De Kerstmarkt wordt in Naarden gehouden op 12 december 2015. Organisatie in handen van Janneke Kransberg en Ingrid van Pinxteren.

Met vriendelijke groet,

Repetitieverslag

Door: Monica van Dijk

2015-10-20 09:46:00

Hallo allemaal,

Hierbij het verslag van afgelopen dinsdag. Je kunt het geloven of niet maar op de achtergrond (Spotify Radio) klinkt Avond van Boudewijn de Groot. Ik geloof in jou en mij!

Wat hebben we gezongen:

 • Amsterdamse Grachten
  • doorgezongen
 • Mooi Waaien
  • doorgezongen
 • Dutch Blues
  • sopranen: weet dat de octaafsprong er aan komt. Vooraf ruimte maken!
 • Avond
  • zorg voor energie om het stuk actief en niet saai te maken. Alten: bij "ik doe de lichten uit" gebruik de "t" van uit als energie-sprong.
 • Skyfall
  • vanaf maat 62 gestudeerd, lastig stuk!
 • Route 66
  • als uitsmijter doorgezongen

Dan kom je na de repetitie bij het Bastion binnen voor een gezellige borrel na de repetitie en wat klinkt er dan?  Skyfall van Adele! kan geen toeval zijn.

Mededelingen en andere wetenswaardigheden

 • De traktatie was uit eigen voorraad van de barcommissie.
 • We hadden vanavond bezoek van Wibo (de man van Saskia) en van Nathalie (de dochter van Stefanie)
 • Willemijn is afgelopen weekend ten huwelijk gevraagd; we hebben een feestje in de toekomst. Gefeliciteerd Willemijn!
 • De loterij is gewonnen door Sharon, Eefje en Gemma. Zij kunnen appeltaart gaan bakken met Goudreinetten uit mijn tuin.

Uit de Bestuursvergadering van afgelopen dinsdag

 • Laatste avond vóór Kerstmis is op 15 december a.s. De eerstvolgende repetitie is op 5 januari 2016.
 • De penningmeester heeft diverse leden aangeschreven over contributie-achterstand. De meesten hebben inmiddels de achterstand voldaan.
 • Het Andreashuis:
  • gisteren (woensdag) is er overleg geweest met de toekomstige eigenaar van het Andreashuis. De nieuwe eigenaar is de Stichting F.W. Bruinsma. De persoon er achter is Hanneke Bruinsma.
  • Wij kunnen NIET terug naar het Andreashuis na de verbouwing.
  • Er wordt nu met spoed gezocht naar een definitieve oplossing voor onze repetitieavonden. We houden ons vast aan de dinsdagavond met als doel een locatie in of nabij de Vesting. Mogelijke ruimten zijn de dependance van de Rehobothschool, zaal in het Naarderheem, zaal in de Veste. De Kerkenraad is naarstig mét ons op zoek naar een passende locatie.
  • Betreffende de vleugel wordt er onderzocht wat de waarde is van onze vleugel en of deze verkocht dan wel opgeslagen kan gaan worden. Bij verkoop zullen we in overleg met Roy en Alwin mogelijk overgaan tot aanschaf van een (elektrische) piano. We houden jullie van de ontwikkelingen op de hoogte.
  • Het vleugelhok is inmiddels al opgeruimd door Nico en Mary.
  • Verhuizing van repetitielokaal heeft consequenties voor onze flyers, website en overige zaken waarin onze repetitielocatie wordt genoemd. Extra kosten die voortvloeien uit deze verhuizing zullen worden gedeclareerd bij de Kerkenraad.

Toekomstige evenementen

 • 27 december - Event Top 2000 Hilversum  (deelname nog niet bevestigd)
 • 5 januari - eerste repetitie 2016
 • 11 maart - project in onderzoek
 • voorjaar 2016 - kampeer-/studieweekend (datum volgt zo spoedig mogelijk)
 • 25 september - Proeverij van Gooise Koren (verplichte aanwezigheid) onderdeel van Gooise Korenweken (25-9-16 / 8-10-16)

Noteer deze dagen vast in je agenda.

Repetitieverslag

Door: Monica van Dijk

2015-10-27 08:02:00

Beste allemaal,

Nog even en ook oktober is alweer voorbij. De appeltjes zijn uit de boom op een enkele na en kastanjes vallen nog in grote getale. De radio staat nog niet aan; het is vroeg (07.00uur). Ik moest mijn vandaag jarige zoon (China - Martijn) uitzwaaien.

We hebben dinsdag weer hard gewerkt aan Skyfall.  Het lijstje van wat we gezongen hebben is niet zo groot.

 • String of Pearls
  •     doorgezongen
 • Lullaby of Birdland
  •     puntjes op de i gezet; denk om de syncopen
 • Skyfall
  •     vanaf maat 62 tot en met het slot, zeer ritmisch zeer actief
  •     na de pauze helemaal doorgezongen met de nodige stops en aanwijzingen
  • dit stuk moet je zeer ritmisch blijven zingen, wees exact in het ritme, train je spiergeheugen

   

illustratie: Peter van Straaten op 23 oktober

"Niet praten, kletsen tijden de repetitie Het verstoord de repeterende partij!"

Mededelingen met betrekking tot de verkoop van het Andreashuis en de daarbij behorende gevolgen.

 • Uit het gesprek met de nieuwe eigenaar, Hanneke Bruinsma, is naar voren gekomen dat wij echt niet terug kunnen keren na de verbouwing. Zij wil podium bieden op projectbasis; geen vaste huurders.
 • Dit houdt in dat wij naar een andere definitieve ruimte moeten gaan. We kijken naar
  • De Rehobothschool
   • kleine ruimte, geen kapstokken, zelf opruimen vóór aanvang,
   • voldoende parkeerplek op Nieuwe Molen, kroeg voor de borrel na afloop om de hoek
  • De Veste
   • tijdens repetities kunnen bewoners gewoon langslopen, géén "eigen" ruimte.
  • Het Naarderheem
   • idem als De Veste
  • Het Ravelijn (wordt tijdens de repetitie genoemd)
   • Idem als De Veste
  • Klooster Mariënburg, Bussum is wellicht ook een mogelijkheid (tot de nieuwe plannen van verbouw definitief zijn)
 • Voorkeur gaat uit naar een locatie in/bij de Vesting maar als er een prachtige ruimte beschikbaar is in Bussum of een van de andere omliggende gemeenten dan zou dat ook tot de mogelijkheden moeten kunnen horen.
 • De vleugel kan niet mee naar een volgende locatie vanwege de grootte. De door Mobach en Bol Piano's genoemde waarde van de vleugel ligt tussen de € 4.500,- en € 5.000,- . We overwegen de vleugel voor die prijs te verkopen. Inruilen tegen een digitale piano (met volledig toetsenbord en goede klank) behoort ook tot de mogelijkheden die worden onderzocht. Roy en Alwin worden hierbij uiteraard betrokken.
 • Indien in de nieuwe ruimte een goed gestemde piano (of vleugel) aanwezig is welke wij mogen gebruiken hoeven wij geen piano aan te schaffen. Dan kan de vleugel eventueel in opslag tot een serieuze koper zich aanbiedt.

Overige mededelingen en wetenswaardigheden

 • Nanny Coppens heeft haar lidmaatschap om gezondheidsredenen even op non-actief gezet.  Beterschap Nanny
 • Nathalie, de dochter van Stefanie zingt een aantal repetities gezellig mee
 • Monica heeft appels (25kilo)  en kastanjes (3kilo) meegenomen voor liefhebbers; opbrengst van € 17,- is voor de koorkas.
  • Voor Cica: "Zowel appels als appelen zijn correct als meervoudsvorm van appel. Echter wordt sterk aangeraden om appels te gebruiken, aangezien appelen zelden gebruikt wordt." (zie meervoud.nl)

Agenda Noteer deze data alvast in je agenda

 • 12 december Kerstmarkt Naarden
  • De bezetting van de kraam is geregeld en er zijn taartenbakkers!
 • 15 december laatste repetitie avond voor de Kerst.
  • Onder een gezellig hapje en drankje samen afscheid nemen van het Andreashuis.
  • Er wordt GEEN maaltijd geserveerd. Nadere informatie volgt uiteraard.
  • Er zijn al koorleden die zich hebben aangemeld voor een klein optreden.
  • Aanmelden kan bij Saskia of Marian Engles.
 • 27 december Hilversum Top2000 Event in samenwerking met "de Vorstin" (gaat door)
 • 5 januari Start van het nieuwe jaar op een nieuwe locatie
 • 11 maart Museumnacht Grote Kerk van Naarden (onder voorbehoud)
 • voorjaar 2016 kampeer-/studieweekend (informatie volgt)
 

Repetitieverslag

Door: Monica van Dijk

2015-11-03 08:51:00

Hallo allemaal,

Dinsdagavond was het weer een repetitie met grote belangstelling en veel en luid zingen.
We repeteerden aan de stukken voor het Top2000 Event op maandag 27 december 2015.

We zongen:

 • Pastorale
  • doorgezongen en puntjes gezet op de dynamiek
 • Bohemian Rhapsodie
  • "Mamma..." Hou energie erop
  • "Bismilla, let me go" allemaal geaccentueerde noten
  • Kijk maat 34 tm 47 even na op noten. Ook maat 64 ev
 • Encore Deel 6
  • "I wonna hold your hand" de damestenoren de hoge noot, de tenoren de midden noot en de bassen de lage noot.
  • Oefenbestanden op de website

Het programma voor 27 december is:

 • Pastorale, (nr 47 top 2000 van 2014)
 • Avond,(nr 5 top 2000 van 2014)
 • Skyfall, (nr 93 top 2000 van 2014)
 • Encore deel 6,
 • Bohemian Rhapsodie, (nr 2 top 2000 van 2014)

alles achter elkaar, zonder pauzes, geen applaus,
Dit vergt heel veel techniek en kost veel energie door de vele spanningsbogen achter elkaar.
Het zijn dus allemaal stukken uit de Top 2000 van 2014

Kijk ook een naar de versie van de Muppets van Bohemian Rhapsodie. 

Overige mededelingen:
 • Volgende week liggen de intekenlijsten voor 27 december op de vleugel.
 • We hadden 3 bezoekers / luisteraars in ons midden (Andor, Dieuwke en Christa, 1 man en 2 dames) Zij lieten mij 's nachts per mail weten niet met ons verder te willen. Zij kregen wel veel "hard zingen" voor de kiezen.
 • Volgende week komen er waarschijnlijk weer twee belangstellenden (Danielle Sinniger en vriendin).
 • De oefenfile (MP3) van Avond staat op de website.
 • Kopie van deel 6 uit Encore staat op de website onder bladmuziek.
 • Het smoelenboek is bijgewerkt. Wie is wie is nu weer actueel.
 • Er is op dit moment geen nieuws van het Andreashuis-front. Er zijn contacten gelegd.
 • Monica van Dijk heeft het "regel-stokje"  overgenomen van Paul van den Heuvel omdat Paul m.i.v. 1 november werk heeft gevonden en dus minder tijd heeft.

Repetitieverslag

Door: Monica van Dijk

2015-11-10 09:20:00

Goedemorgen lieve leden,

Dinsdag was een gewone repetitie waarbij we hard, heel hard gewerkt hebben aan het te zingen repertoire voor 27 december.

Wat hebben we gezongen?

 • Pastorale
  • met muziek erbij want bij uit het hoofd zingen vergeten we teveel de dynamiek. Dus leer ook deze aanwijzingen uit je hoofd. Bij maat 61 t/m 63 gaat het van mezzo forte naar forte naar mezzo piano naar mezzo forte. De alten zingen met de tenoren en bassen mee maar in dynamiek wat zachter.
 • Avond
  • Kijk naar de nieuwe bladmuziek (duidelijker) en luister naar de oefenbestanden (MP3 op website).
  • Complexiteit van dit stuk zit in het ritme (zijn niet overal hetzelfde)
  • Let op dat het niet saai wordt. Houd de spanning er op tot na de slotnoten!
  • Sopranen: maat 38 5e maal "ik geloof" is anders dan er gezongen wordt.Kijk er nog even naar!
 • Skyfall
  • Wees precies met de slotnoten. Laat de vocalen langer klinken; ga niet te snel over naar de medeklinkers.
  • Heren: maat 56 is AH  ipv MMM
  • Sopranen: maat 84 de laatste C (oplossende noot) niet zingen, overgang naar Bohemian Rhapsodie (alleen voor de 27ste)

Het programma voor 27 december is:

 • Pastorale, (nr 47 top 2000 van 2014)
 • Avond,(nr 5 top 2000 van 2014)
 • Skyfall, (nr 93 top 2000 van 2014)
 • Encore deel 6,(diverse nummers uit de top 2000 van 2014)
 • Bohemian Rhapsodie, (nr 2 top 2000 van 2014)

alles achter elkaar, zonder pauzes, geen applaus.

Met Roy en Ingrid de volgende dagen voor Vocal Coaching vastgelegd . De dagen staan in de agenda op de website in de ledenportal.

 • 1 december 2015 (voorbereiding op Top2000 Festival)
 • 22 maart 2016
 • 24 mei 2016
 • éénmaal Vocal Coaching kan vervangen worden door deze coaching tijdens het kampeerweekend te houden.

Overige Agendazaken

 • 8 december Bestuursvergadering
 • 15 december laatste repetitie Andreashuis (org. Marian Engles, Saskia, Mary en Monica van Dijk)
 • 27 december Festival Top 2000 Hilversum
 • 5 januari Eerste repetitie 2016 (locatie volgt)
 • voorjaar (21-22mei/4-5juni onder voorbehoud)  Kampeerweekend / Studieweekend

Algemene Mededelingen

 • We hadden bezoek van Jane Elliott, de Canadese vriendin van Elseline.
 • Ook Nathalie van de dochter Stefanie was vanavond weer aanwezig
 • Jacques Verweij is de komende week afwezig
  • Een aantal mensen weet inmiddels al wel dat ik links volledig doof ben, waardoor ik mij al heel lang behoorlijk gehandicapt voel.

   Tijdens de operatie wordt een apparaatje in mijn schedel geboord en geplaatst (een z.g. Bonebridge).

   Dat zal naar verwachting mijn gehoorfunctie weer grotendeels doen herstellen.

   Ik ga er van uit dat ik de 24e november weer aanwezig zal zijn. Tot dan!
Mededelingen omtrent Andreashuis
 • Een aantal door leden en anderen genoemde locaties vallen af omdat ze niet beschikbaar op dinsdagavond, te klein, te duur (Theaterzaal Klein Arsenaal € 200,- per avond) zijn. Dit zijn o.a. Scala Bussum, Het Korenhuys Eemnes, De Sprong, Het Witte Kerkje. Woensdag is gebleken dat De Veste ook afvalt.
 • Actueel zijn nu nog
  • De dependance van de Rehobothschool Naarden
  • Gebouw De Hoed (ToVeNaar)
  • Wilhelminakerk in Bussum (wel bekend)
 • We kunnen de eerste twee lokalen uitproberen
  • Dependance Rehobothschool  op 24 november a.s.
  • Gebouw Den Hoed aan het Adriaan Dorstmanplein in januari 2016 (datum volgt)
 • Dan staat er nog open in onderzoek
  • De Lunet (ruimte boven de sporthal, contact via Judith)
 • We gaan nu nog steeds voor een ruimte in Naarden Vesting omdat daar onze "Roots" liggen. Voldoen de genoemde ruimtes niet dan zullen we moeten uitwijken naar een locatie buiten de Vesting, Bussum of ergens anders in het Gooi.
 • Een ruimte waarin we weer onze "eigen fijne sfeer" kunnen neerzetten heeft uiteraard onze voorkeur.
 • Roy en Alwin worden betrokken bij het bepalen of een repetitieruimte voldoet aan onze muzikale eisen. Wij vertrouwen op hun oordeel!

Repetitieverslag

Door: Monica van Dijk

2015-11-17 09:23:00

Goedemorgen allemaal,

Terwijl het zonnetje hier lekker schijnt schrijf ik het wekelijkse verslag. Ik vind het iedere keer weer leuk om te doen. Ik weet ook dat het gewaardeerd wordt.
Lees ook deze mail even aandachtig door want er staat belangrijke informatie in én er wordt ook een reactie van jullie gevraagd.

We zongen

 • Pastorale
  • het "dam da da dam" heel direct zingen met duidelijke klinkers.
  • de eerste sopranen hebben de solo in het afsluitende "ik heb je lief" Zing het sterk en met overtuiging.
 • Encore
  • bij afwezigheid van Marianne Rijnders op de 27ste is Riet Sanders de narrator (Nederlandse spreekstem)
  • denk om de syncopen (mt 59 e.v.)
  • bassen (3 man) hebben extra aandacht gekregen bij het instuderen
 • Skyfall
  • vanaf maat 70 met de overgang naar Bohemian Rhapsodie (zie verslag vorige week)
Nieuws vervanging Andreashuis
 • Volgende week (24 november) start de repetitie in de Rehobothschool (Stefanie zorgt voor de sleutel) als proefrepetitie aldaar.
 • Op 1 december gaat de commissie een kijkje nemen in De Lunet (bovenzaal)
 • In De Hoed (in de Vesting) kunnen we een proefrepetitie houden in januari 2016. 

Wel en wee van leden

 • Stella opent de avond met de mededeling dat het met Cees niet zo goed gaat de afgelopen weken nadat zij van een heerlijke vakantie zijn teruggekomen. Hij heeft heel wat onderzoeken gehad en ligt ook op dit moment in het ziekenhuis. Een kaartje van ieder van ons zou hij zeer op prijs stellen en kan je naar zijn huisadres sturen. Eemnesserweg 6, 1251 NC Laren. Wij wensen Cees en Stella én de familie sterkte met de situatie.
 • Monica de Greeve heeft bericht gekregen van de familie van Gerrit van der Meer. Een jaar na zijn overlijden is de familie bij elkaar in het huisje van Gerrit in Griekenland. De urn met de as van Gerrit heeft daar een prachtige plek gekregen. De kinderen van Gerrit hebben van de notaris  te horen gekregen dat het huisje voor altijd op hun naam staat. Het is een prachtig moment van herinnering aan Gerrit.
 • We wensen Chris en Jacques een snel herstel.

Studieweekend / kampeerweekend

Aan alle leden,
 
We gaan met zijn allen een weekend weg om met elkaar te genieten en te repeteren.
Dit gaan we doen in het weekend van 21 en 22 Mei 2016.
Er zijn hier huisjes en een drietal kant en klaar tenten met alles erop en erin.
Voor degene die een eigen kampeer middel hebben, de plekken zijn mooi en groot.
Partners en kinderen zijn van harte welkom er is genoeg te doen in de omgeving.
Samen met de commissie gaan we alles op een  rijtje zetten, daar horen jullie medio december meer van.
Ook zullen we komen met meer info betreffende de prijzen.
 
Groet Mary
 • De intekenlijsten zijn deels ingevuld. Heb je nog niet opgegeven of je wel of niet meegaat laat het dan even weten via info@gooisvocaal.nl
 • Wat we willen weten is of je meegaat (kooractiviteit) en of je wil huren of eigen kampeeruitrusting meeneemt.


Overige wetenswaardigheden

 • 1 december repetitie met Vocal Coaching van Ingrid Stijsiger
 • Informatie over de slotavond op 15 december volgt nog. Er zijn voldoende aanmeldingen voor sketches en acts.
 • Er zijn cassettebandjes van het eerste jubileumconcert (1993 theater Het Spant met Deborah Brown) 10 jaar GVE.
  Dit bandje kan ik laten omzetten naar MP3 voor € 15,- Wie heeft belangstelling voor het MP3 bestand.
  Je kan dat opgeven bij mij via info@gooisvocaal.nl
 

Repetitieverslag

Door: Monica van Dijk

2015-11-24 09:07:00

Lieve allemaal,


Wat een ervaring, een repetitie in de dependance van de Rehobothschool, wat een geluid en wat hoor je alles goed.

De eerste helft van de repetitie zongen we daar en de tweede helft zongen we gewoon in het Andreashuis.

Wat zongen we:

 • Lullaby of Birdland
  • doorgez