ROY VOOGD, onze veelzijdige dirigent

 Roy Voogd is sinds 2000 dirigent van het Goois Vocaal Ensemble. Hij studeerde in 1994 af aan het conservatorium in Alkmaar in de richting Koordirectie en Schoolmuziek.Na zijn conservatoriumopleiding vervolgde hij zijn studie aan de Nyenrode Busines University.

Roy is ook dirigent bij GO! Opera, het Kranenburgh Vocaal Ensemble in Bergen (NH) het Projectkamerkoor Canto Chiaro in Den Helder. In het verleden was hij onder meer dirigent van het Noordhollands Kamerkoor, The Seasight Singers, barbershopkoor The Sir Hugo Worthy Singers en Gemengd Koor Schagen. Als tenor zong hij bij onder meer Bachkoor Holland en Opera SKON.

Van 2004 tot 2012 was Roy bestuursadviseur bij het Prins Bernhard Cultuurfonds. In 2009 richtte hij Stichting Amateurkoor op, vanwaaruit hij zich nu als directeur inzet om lokale en regionale samenwerkingen tussen amateurkoren te stimuleren om een beter draagvlak voor de toekomst te creëren. Vanuit Stichting Amateurkoor heeft hij GO! Opera opgezet, een nieuw initiatief dat eigen operaproducties brengt met regionale projectkoren in heel Nederland. Sinds 2016 is Roy voorzitter van het Nederlands Koorfestival, de nationale competitie voor amateurkoren. Tevens zit hij in het bestuur van Koornetwerk Nederland en LEAD Conductors.

Tot medio 2015 was Roy oprichter en art director van Profound Groep - makers van meerwaarde, bureau voor marketing en communicatie, gevestigd in Amsterdam op het NDSM-terrein. Medio 2015 heeft hij na 21 jaar zijn bureau verkocht om ruimte te maken voor een nieuwe carrière in de kunst & cultuur.

 

ALWIN KLUIT - onze swingende pianist

 Alwin Kluit is sinds 2000 de vaste pianist van het Goois Vocaal Ensemble. Hij studeerde muziektechnologie aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. In de eerste plaats is hij uitvoerend musicus, maar hij houdt zich ook bezig met componeren en arrangeren voor o.a. theater.

Vanaf 2003 heeft hij naast zijn muzikale activiteiten gekozen voor een baan in de zorg.

 

 

 

 

 

.

LAATSTE NIEUWS

AGENDA

13-04-2019    tegenbezoek van Vocalgroup Gallina uit SloveniŽ

VOLG ONS OP FACEBOOK!