De geschiedenis van het GVE (1983 - heden)

Jubileumconcert op 21 april 2018

Na maandenlange voorbereiding was het dan zover, ons Jubileumconcert ter gelegenheid van ons 35 jarig bestaan. Het werd een feestelijk gebeuren met medewerking van het KLM-orkest. Het team van Goois Budget Air nam ons mee op  een vlucht door de muzikale wereld van het GVE en het KLM orkest. Compleet met boardingpasses, bagagechecks, veiligheidsinstructies, etc.  


Vanaf 12 september 2017 repeteren wij in in Naarden Vesting

 

In september 2017 krijgen wij een nieuw Logo


De repetities vanaf augustus 2016 in Studio 4 van het MCO

In augustus 2016 moesten we alweer verkassen. De Gemeente Gooise Meren had de Burgerzaal nodig voor de Raadsvergaderingen tijdens de verbouwing van het Gemeentehuis in Bussum.

Wij verhuisden naar Studio 4 in het MCO aan de Heuvellaan in Hilversum. Menig koorlid van het eerste uur heeft hier in het verre verleden al eens gezongen en in 2013 hadden wij in Studio 1 een groots Jubileumconcert. 
Het is een prettige ruimte met een uiteraard goede akoestiek. 


Onze eerste repetitie in 2016 in de Burgerzaal

 

Op 5 januari schreven wij geschiedenis voor het GVE. De eerste repetitie van 2016 in onze nieuwe repetitielocatie De Burgerzaal in het voormalig Gemeentehuis van de Gemeente Naarden. Na grote inspanning van Marlo Reeders, directeur van de Stichting Grote Kerk, die het gebouw voor culturele activiteiten wilde bewaren heeft de Gemeente Gooise Meren ermee ingestemd dat het GVE haar wekelijkse repetities op deze locatie kan voortzetten. Wij zijn daar uiteraard heel blij mee. Wij gaan werken aan nieuw repertoire en tegelijkertijd aan een goede samenwerking met zowel de nieuwe gemeente als met de Stichting Grote Kerk. Wij zijn blij zo'n prachtige locatie gevonden te hebben na twee-en-dertig jaar Andreashuis.


Afscheid van het ons vertrouwde Andreashuis 

Met gemengde gevoelens hebben we dinsdag 15 december afscheid genomen van het ons zo vertrouwde Andreashuis. De Kerkenraad heeft besloten dat het gebouw verkocht moest worden omdat het geen kerkelijke functie meer heeft. Nu is het gebouw verkocht aan de Robert F.W. Bruinsma Stichting die er - gelukkig - een ruimte van gaat maken welke podium biedt aan jonge artiesten. Voor dat zo ver is gaat er eerst grondig verbouwd worden. 


Wil de Vries - Kempes, voorzitter Kerkenraad, feliciteert het GVE met de nieuwe repetitieruimte.

Wij, het Goois Vocaal Ensemble, gaan deze prachtige ruimte verlaten en hebben in Naarden Vesting een nieuw onderdak gevonden. Wij zijn daar ook weer heel blij mee! Wij gaan het Andreashuis zeker missen maar zijn trots op onze nieuwe locatie.

De laatste avond in het Andreashuis hebben we gevierd met een afscheid maar ook vierden we het heuglijke feit dat onze vaste begeleider op de vleugel Alwin Kluit 40 jaar geleden het levenslicht zag. Kortom het werd een heerlijke avond en daar zijn wij ook goed in.


 2015   

Het GVE heeft natuurlijk ook weer meegewerkt aan het welslagen van het Vestival Vocaal 2015. Op 26 en 27 september 2015 was het in Naarden een drukte van belang. Ruim 40 koren presenteerden zich op diverse locaties in de Vesting en buiten scheen een heerlijk zonnetje. Hierdoor was het ook mogelijk om buitenoptredens te realiseren. Het was een feest voor de Vesting maar ook een feest voor de koren zelf. Op zondag was er de Opera Faust als nieuw onderdeel van het Vestival Vocaal. Hieraan werkten ook weer heel veel GVE-leden mee. Onderstaande link geeft een kleine impressie van het geheel

Vestival Vocaal 2015            


In onze herinnering

Op 12 juli overleed onze oprichter en eerste dirigent Bert Kransberg. We herinneren hem als een markante man met een groot gevoel voor de mensen met wie hij mocht samenwerken

.


Uitwisselingsconcerten met Route 66 uit Hoofddorp       

In maart was het GVE te gast bij Route66 in Hoofddorp. Dit koor staat onder leiding van Rob van Dijk. Na een rondleiding in museum Cruquius werd in Nieuw Vennep een concert gegeven dat klonk als een klok.

    

Reden genoeg om het koor uit Hoofddorp terug uit te nodigen in Naarden waar zij de kans kregen om Naarden te verkennen. Ook hier werd de dag afgesloten met een gezellig concert in de Wilhelminakerk in Bussum.


Het kerstconcert op 13 december 2014 

Op 13 december werd een kerstconcert gegeven in de Wilhelminakerk in Bussum.Het was een gezellig concert met medewerking van Princess Brass uit Huizen. Het publiek van ongeveer 200 personen kon een aantal kerstliederen meezingen wat de kerstsfeer helemaat ten goede kwam. 

Was het in het eerste helft voornamelijk carols wat er te luisteren viel, na de pauze was het de swing die met Big Band Santa en Santa Baby de boventoon voerde. ​

 

 

 

 

 

 

 


Het tegenbezoek van het Merliner Ensemble en het concert van 3 mei 2014 in de Grote Kerk van Naarden

Op donderdag 1 mei arriveerde het Merliner Ensemble in Bussum en zijn de koorleden en hun familieleden ondergebracht bij onze koorleden. De donderdag en vrijdag hebben onze gasten gebruikt om Amsterdam en omgeving te verkennen. Op zaterdag heeft men een bezoek gebracht aan Naarden en het Muiderslot.

Zaterdagmiddag om 17.00 uur ontmoetten de koren elkaar tijdens de Generale Repetitie waarna de middag overging in de avond met het concert in Italiaanse sferen. 
 

Het concert werd had een informeel karakter. In de kerk stonden marktkramen vol met Italiaanse lekkernijen. 
Men kon dus onder het genot van een hapje en een drankje naar ons luisteren. De koren zongen gezamenlijk Deep River en als sluitstuk werd, een blijk van vriendschap naar het Merliner Ensemble, Va Pensiero uit Nabucco gezongen door het Goois Vocaal Ensemble tezamen met het publiek. Uiteraard werd het Merliner Ensemble uitgenodigd om mee te zingen en werd de laatste frase door beide koren gezamenlijk op het podium gezongen.

We hebben na het concert de avond nog gezellig voortgezet in het Vesting Museum waar we ook afscheid hebben genomen van onze Italiaanse gasten en hen een echt Hollands aandenken hebben meegegeven.

Nu het concert met en het tegenbezoek van het Merliner Ensemble uit Turijn weer achter de rug is kunnen wij terugkijken op een geslaagd evenement. Mede dankzij de steun van onze donateurs, daarnaast de bijdrage van enkele sponsoren en de tomeloze inzet van onze koorleden is de uitvoering van een dergelijk evenement haalbaar. 

Joop Berkhout heeft een video-impressie van het concert voor ons gemaakt. 


Uit de krant van 2 mei 2014

   


26 april 2014 Koningsmarkt in Naarden 

Op deze zonnige eerste Koningsdag in de historie hebben de leden van het GVE zich weer ingezet met de verkoop van asperges uit Brabant, geschild voor het gemak, kleding, curiosa, taarten en koffie en nog veel meer. Het was weer een heerlijk lentefeest!


24 maart 2014  -  Leden van Goois Vocaal Ensemble zingen voor Wereld-Leiders.

 

 

 

 

 

Bericht in deGooi en Eemlander van 25 maart 2014 (klik hier voor weergave).

Wij zijn trots op onze koorleden die op enige wijze mee mochten werken aan de openingsceremonie van de NSS top in Den Haag op 24 maart 2014. De beelden kunt u hier zien! 


14 december 2013 Kerstmarkt Naarden een foto impressie

      


9 Mei 2013 Jubileumreis naar Turijn

Na een geweldig concert hadden we een geweldige koorreis naar Turijn. Hier hebben we een concert gegeven met het Merliner Ensemble waar wij in mei 2014 ook een uitwisseling zullen hebben. Met onder andere ons prachtige nummer Italian Salad en Deep River hebben we de Italianen voor ons gewonnen. Deze reis heeft ons zeker geïnspireerd op alle vlakken maar vooral muzikaal gebied.
 

    


6 April 2013 Jubileumconcert Muziek Centrum Hilversum

Tijdens ons ultieme Jubileumconcert hebben we voor de pauze een aantal liederen laten horen die al wat langer in ons repertoire zitten. Na de pauze spetterden we met ' Encore' en alle bekende sterren waren aanwezig van Dolly Parton tot Elvis en van the Andrew Sisters tot Marilyn Monroe. 

      


                      
 

Goois Vocaal Ensemble 30 jaar

 
     
Koorreizen Buitenland  
 
1992   Uhersky-Brod    Tsjecho-Slowakije
1995   Zug   Zwitserland
1998   Bath   Engeland
2003   Ventimiglia   Italie
2009   Moutford-Medingen   Luxemburg
2013   Turijn   Italie
         
         
Koorreizen Binnenland  
         
1997   Grubbenvorst   Kampeerweekend
2004   Hoogezand   Koorweekend
2006   Elahuizen   Studieweekend
2007   Havelte   Studieweekend
2008   Schiermonnikoog   Jubileumweekend
2010   Elspeet   Studieweekend
2013   Castricum   Koorweekend

 


15 december 2012 Kerstconcert Wilhelminakerk Bussum 

"Enjoy our Two Colors of Christmas": het Oeral Kozakkenkoor o.l.v. Gregor Bak en het Goois Vocaal Ensemble zorgden voor een onvergetelijke muziekavond op 15 december in een uitverkochte Wilhelminakerk. Van Russische folklore tot Amerikaanse Christmas Carols en Gospels.

Gooise Korenweken 2012
Van 23 september t/m 6 oktober organiseerde Stichting Amateurkoor de Gooise Korenweken 2012. Ook het Goois Vocaal Ensemble deed mee. Wat hield het in:

23 september - Proeverij van Gooise Koren
Korte open repetities van tientallen Gooise koren in het Muziekcentrum van de Omroep. Iedereen die op zoek is naar een koor kan op één dag sfeerproeven door mee te repeteren of gewoon te luisteren.

24 september t/m 5 oktober - Open repetitieweken door Gooise koren
De regulieren repetities van alle deelnemende Gooise koren zijn openbaar toegankelijk.

25 september t/m 4 oktober - Open repetitieweken door het Groot Omroepkoor
Alle koorleden en dirigenten van deelnemende Gooise koren zijn welkom bij 10 repetities van het Groot Omroepkoor. Gewerkt wordt aan Händels Alexanders Feast met de Radio Kamer Filharmonie en Rachmaninovs Vespers.

25 september t/m 4 oktober - Koorcoaching door dirigenten van Groot Omroepkoor
Edward Caswell en Gijs Leenaars zijn gedurende de twee Gooise Koorwerken beschikbaar in de avonden om bijv. dirigenten te coachen op basis van wat ze zien bij de repetitie van de betreffende dirigent met het eigen koor, repeteren met het koor, aandacht te besteden aan koorvorming etc.

29 september - Sing-in met Groot Omroepkoor en workshops voor verenigingen
In de tussenliggende weekeinden worden seminars en workshops georganiseerd voor Gooise koorzangers en verenigingsbestuurders. Ook krijgen leden van de deelnemende Gooise koren de mogelijkheid om samen met het Groot Omroepkoor tijdens een speciale Sing-In!

16 september 2012 Korenfestival Firma Vocaal
Firma Vocaal o.l.v. dirigent Gerard van Amstel organiseerde vanwege hun eerste lustrum een korenfestival. Ook wij waren van de partij.

21 april 2012 Bijdrage Goois Vocaal Ensemble aan De Goede Mens van Sezuan
Productiegroep Naardens Podium bracht in het Klein Arsenaal in Naarden de productie "De Goede Mens van Sezuan" van Bertolt Brecht op de planken. Het zeventienkoppige gezelschap werd door acht zangers van het Goois Vocaal Ensemble ondersteund. Uitvoeringen waren op 21, 27 en 28 april.

10 maart 2012 Naarden presenteert ...!
Een dag vol toneel, muziek, sport- en spelpresentaties, jeugd- en ouderenwerk, kunst, cultuur en politiek.
Op uitnodiging van de Vereniging Werkgroep Vestingstad presenteerde een 50- tal Naardense organisaties zich in de Grote Kerk aan een breed publiek. Ook het Goois Vocaal Ensemble deed aan deze manifestatie mee.

15 januari 2012
Op 14 en 15 januari organiseerde Paradiso in Amsterdam voor de 26ste keer de 'Paradiso korendagen'. Het Goois Vocaal Ensemble trad op zondagavond op in de Grote Zaal. Een zeer gemengd gezelschap van koren zorgden voor een zeer gevarieerd programma.
Na een heerlijke Dutch Blues vroeg Roy Voogd, de dirigent van het Goois Vocaal Ensemble, het publiek mee te helpen bij het maken van regen voor de uitvoering van Africa (Toto). Met een spetterende uitvoering van de eerste twee delen van de Medley Encore sloten we de voorstelling af.


28 december 2011
Zangkoren in de tuin van Paleis Soestdijk tijdens Soestdijk Sing a Long

Het Goois Vocaal Ensemble was één van de negen koren, die in de kerstvakantie op woensdag 28 december in de tuin van Paleis Soestdijk te Baarn acte de présence gaven tijdens de Soestdijk Sing a Long. Het GVE, onder de leiding van Roy Voogd en de muzikale begeleiding van Alwin Kluit, trad tweemaal op het achterbordes op en bracht een sfeervol kerstprogramma ten gehore.

Van 12:00 uur tot 17:00 uur konden alle bezoekers meezingen met het repertoire dat de verschillende koren ten gehore brachten. Uiteraard was er volop glühwein, warme chocolademelk en erwtensoep te krijgen bij de Oranjerie.

17 december 2011 PERSBERICHT
Muiderbergs orkest en Goois Vocaal Ensemble brengen gevarieerd kerstconcert

Op zaterdagavond 17 december vindt in de Wilhelminakerk in Bussum het gezamenlijke concert plaats van muziekvereniging G.A. Heinze uit Muiderberg en het Goois Vocaal Ensemble uit Naarden. Zij brengen het publiek in de sfeer van de naderende kerstdagen. De mooie akoestiek van de Wilhelminakerk en de prachtige negen meter hoge kerstboom, dragen daar ook zeker hun steentje aan bij.


Het koor en orkest openen het concert met het Amerikaanse nummer ‘Wonderful Dream (Holidays are coming)’. Het Goois Vocaal Ensemble vervolgt met een gevarieerd programma van gospels, carols en licht klassieke nummers. Met 65 mannen en vrouwen zingen zij vol energie en zonder bladmuziek onder leiding van dirigent Roy Voogd. Pianist Alwin Kluit begeleidt het koor op prachtige wijze.
Na het koorgedeelte laat dirigent Peter Rieken van muziekvereniging G.A. Heinze met zijn 28 orkestleden een mooi en afwisselend repertoire horen. Het publiek krijgt de gelegenheid om de eigen zangkunst op de proef te stellen als het orkest een aantal bekende kerstliederen speelt!
Muziekvereniging G.A. Heinze uit Muiderberg is meer dan 100 jaar geleden begonnen als dorpsfanfare en is uitgegroeid tot een vereniging met een enthousiast harmonieorkest en een slagwerkgroep die flink aan de weg timmert. Het Goois Vocaal Ensemble uit Naarden viert in 2013 haar dertigjarige jubileum. In de gezamenlijke afsluiting met het nummer ‘Happy New Year’ (Abba) laten beiden verenigingen zien dat ze springlevend zijn en nog jaren voort kunnen met muziek maken!
 

september 2011 Vestival Vocaal 

Op zaterdag 10 september werd het winkelend publiek in het centrum van Hilversum letterlijk overrompeld door een golf van Gooise zangers. Meer dan 200 leden uit diverse Gooise koren werkten samen aan de Vestival Flashmob.

Op zaterdag 24 september 2011 presenteerde Stichting Amateurkoor/ de eerste editie van het Vestival Vocaal. Maar liefst 30 Gooise koren zongen de sterren van de hemel op 10 podia binnen de monumentale muren van Neerlands mooiste vesting in Naarden. Er werden ruim 70 uitvoeringen gegeven.

15 januari 2011 Paradiso korendagen
Het GVE heeft haar medewerking gegeven aan het 25 jarig jubileum van de muziektempel Paradiso te Amsterdam. Tesamen met 25 koren hebben we een waanzinnig buitenoptreden waargemaakt. Als één menselijke slinger van 1000 personen hebben we rondom het Leidseplein staand gezamelijk het lied: 'Aan de Amsterdamse Grachten' gezongen. Daarna heeft het GVE op zowel het Max Euweplein als op het Leidseplein haar kunnen getoond in de vorm van een kort concert.


11 december 2010 Holidays are coming
Samen met Luxemburgs harmonie-orkest HMM uit Moutfort heeft het Goois Vocaal Ensemble een Winter/Kerstconcert gegeven met als thema:
‘Holidays are Coming’ in de Wilhelminakerk te Bussum. Orkestmuziek en koorzang wisselende elkaar af tijdens dit winterconcert en brachten het publiek in de sfeer van de naderende feestdagen.
Het winterconcert is een vervolg op een bezoek dat het GVE bracht aan Luxemburg in mei 2009. Het orkest en koor traden daar ook samen op in het Luxemburgse Moutfort. Beide verenigingen beleefden veel plezier aan de muzikale uitwisseling en het publiek was ook toen zeer enthousiast.
Het harmonieorkest olv dirigent Jean-Jacques Bley is in 1903 opgericht als fanfareorkest en groeide uit tot harmonieorkest. Momenteel heeft Harmonie Moutfort-Medingen zo’n 100 leden, waaronder een jeugdorkest.
Het Goois Vocaal Ensemble staat inmiddels al weer 10 jaar onder leiding van Roy Voogd en zingt met 65 zangers een lekker licht en vrolijk kerstrepertoire dat dit jaar uitgebreid is met gospels en twee arrangementen van collega-dirigent Gerard van Amstel: Wonderful Dream, bekend van de Coca-Cola reclame en Happy New Year (ABBA). Pianist Alwin Kluit begeleidt het koor.

30 oktober 2010 GVE en Barbershop Lake District Sound
Een gezamenlijk concert met het Maarssense Barbershop Lake District Sound
koor dit keer in Maarssen als tegenprestatie op het eerder dit jaar gehouden gezamelijke concert in Bussum. De speciale koorklanken van dit barbershopkoor werden tot in perfectie ten gehore gebracht. Het GVE voerde naast haar afwisselende repertoire een selectie van songs van de musical CHESS op.
Dit combinatieconcert leverde wederom een volle zaal enthousiaste mensen op.

3 oktober 2010 Proeverij van Gooise Koren
Het GVE heeft zich tesamen met 14 koren gepresenteerd in het kunstvormingcentrum Globe te Hilversum in de vorm van een proeverij.
Deze kenningsmakingsdag, georganiseerd door de Stichting Amateurkoor, heeft veel mensen met koorinterresse aangetrokken.
De proeverij is zeker succesvol geweest, mede door de aandacht van krant, radio en televisie, hebben zich nieuwe leden aangemeld.
Het is de bedoeling deze proeverij elke twee jaar te houden.

5 mei 2010 Bevrijdingsconcert
Bevrijdingsconcert van het GVE in de Grote Kerk te Naarden-Vesting
Voor een volle kerk heeft het GVE een groots en gevarieerd concert gegeven op basis van hun uitgebreide repertoire.

10 April 2010 GVE en Barbershop Lake District Sound
Het Goois Vocaal Ensemble heeft samen met barbershopkoor Lake District Sound uit Maarssen in de St. Jozefkerk te Bussum een gezamenlijk concert gegeven

PERSBERICHT voor dit concert
De ruim zestig zangers van het Goois Vocaal Ensemble uit Naarden voeren onder leiding van dirigent Roy Voogd een repertoire dat zijzelf ‘Lekker Licht’ noemen: Lichte stemmige ballads en spirituals wisselen zij af met lekker swingende pop en jazzy nummers. Op piano wordt het koor begeleid door Alwin Kluit.
Op 10 april staan arrangementen uit de Amerikaanse film ‘The Godfather’ en uit de Zweedse film ‘As it is in Heaven’ op het programma. Daarnaast zingt het koor werken uit musicals als ‘Chess’en ‘Sweet Charity’ en laten zij het op en top Amerikaanse ‘Route 66’ horen, maar ook het prachtig verstild ‘Durgerdam slaapt’ van Jeroen Zijlstra.
Lake District Sound uit Maarssen is een barbershopkoor. Onder leiding van Anita Lagarde zingen 28 mannen vierstemmige a capella liederen, voornamelijk afkomstig uit de Verenigde Staten, Engeland en Ierland. De naam ‘barbershop’ verwijst naar de oorsprong van deze muziekvorm: Die ligt in de Afro-Amerikaanse kapperszaak van rond 1900 waar mannen tussen het knippen en scheren door samen zongen om de tijd te doden. De typische ‘sound’ van barbershop wordt wereldwijd uitgevoerd en is herkenbaar aan de ‘ringing chords’ die slechts bereikt kunnen worden in een bepaalde soort a capella muziek. Ook het showelement speelt een belangrijke rol bij het optreden van het barbershopkoor.
Beide koren zingen volledig uit het hoofd, waardoor alle ruimte voor een gezamenlijke presentatie ontstaat. En dat is te horen en te zien op deze mooie avond vol muziek en enthousiasme.


19 dec 2009 Kerstconcert met Colore Vocale
Het Goois Vocaal Ensemble heeft in samenwerking met Colore Vocale op zaterdag 19 december 2009 in de Wilhelminakerk te Bussum een groots Kerstconcert gegeven.

31 okt 2009 GVE en HOOK
Als tegenbezoek heeft het GVE in de Grote Kerk van Harlingen wederom samen met HOOK (Harlinger opera en operrette koor) een grootst concert gegeven. Dit concert wordt gecomplimenteerd
met een optreden van de sopraan Jannet Rienks en de tenor Sander Boonstra. Koren en solisten brachten een aantrekkelijk en zeer gevarieerd programma. Voorafgaand aan het concert in Harlingen hebben drie gidsen de GVE-ers al wandelend wegwijs gemaakt in de geschiedenis van Harlingen. Inderdaad een zeer schilderachtige stad die een bezoek meer dan waard is.

10 okt 2009 Korenfestival
Het Goois Vocaal Ensemble (GVE) heeft een Korenfestival georganiseerd in de Wilhelminakerk te Bussum.
Dit festival is een geweldig succes geworden, van de 30 Gooise koren die zich hadden ingeschreven zijn er 13 op basis van diversiteit, genre muziek en grootte geselecteerd.
Werkelijk uniek was de opening. Waarnemend burgemeester Joyce Sylvester van Naarden heeft zingend het derde Goois Korenfestival geopend.
Elke 2 jaar organiseert het GVE een Goois Korenfestival.

13 juni 2009 GVE en HOOK
Het Goois Vocaal Ensemble (GVE) ontving het Harlinger Opera- en OperetteKoor (HOOK) in Bussum alwaar gezamelijk in de Wilhelminakerk een concert is gegeven.

10 mei 2009 GVE naar Luxemburg
Het GVE heeft samen met de Harmonie van Moutfort-Medingen in het Cultureelcentrum in Moutfort in Grand-Duche Luxembourg een concertavond gegeven.
Deze concertreis bestond uit een bezoek aan Trier, een wijnproeverij inclusief diner bij BenzSchwabel te Irsch (Saarburg Duitsland), een bezoek aan de hoofdstad Luxemburg, een Italiaans diner in Moutfort, een groots gezamellijk concert en tot slot een bezoek aan Vianden.
Deze concertreis heeft weer eens te meer aan gegeven hoe dit GVE samen met een groot harmonieorkest kan optreden.
Het enthousiastme en de enorme inzet van zowel dirigent, pianist als alle leden van dit koor heeft naast een geweldig concert, een grote indruk bij het publiek en onze gastvrouwen en -heren achter gelaten.
Mede door ontstane vriendschap en het succes van dit concert zijn beide besturen een tegenbezoek aan het organiseren.
11 dec 2010 zal een gezamelijk groots kerstconcert in de Grote kerk Naarden-Vesting worden gegeven.
 

september 2007 tot juli 2008
Het GVE heeft haar 25 jarig jubileum groots gevierd middels een Korenfestival, een 3-tal Kerstconcerten en een Jubileumconcert. Er werd een cd-opname gemaakt van het Jubileumconcert. Het programmaboekje bestond uit ansichtkaarten en er werd een kookboek gepresenteerd. Het jaar werd afgesloten met drie dagen op Schiermonnikoog.

Met het succesvolle Korenfestival 2007 heeft het Jubileumjaar van het Goois Vocaal Ensemble een feestelijke start gekregen. Maar liefst 8 deelnemende koren hebben de hele dag in de Grote Kerk van Naarden optredens verzorgd. Na de felicitaties van de burgemeester heeft onze voorzitter het unieke Jubileum-kookboek "Lekker Licht" aan de burgemeester van Naarden overhandigd.

De eerste twee Kerstconcerten tezamen met het Corus Symfonisch Blaasorkest werden in volle kerken in Bussum en in Heemskerk gegeven. Hier hebben we een mooi Kerstgevoel neergezet. Een prachtig programma waar we met een goed gevoel op terug kunnen kijken.

Tot slot ons jaarafsluitende Kerstconcert in het Dans en Partycentrum Colijn te Uithoorn. Tezamen met het koor Experiment, die net als het GVE ook haar 25 jarig jubileum vierde hebben wij daar een mooie en gezellige muzikale middag en avond beleefd. Naast de gezongen Kerstliederen door beide koren waren er individuele optredens waaronder een dansdemonstratie uit de Nederlandse topklasse.

Op 29 maart 2008 vierde het Goois Vocaal Ensemble haar 25 jarig jubileum met een avondvullend Jubileum Concert in een uitverkochte Grote Kerk in Naarden-Vesting.

Het GVE o.l.v. dirigent Roy Voogd en het combo samen met onze pianist Alwin Kluit bracht in samenwerking met Ivo de Wijs en Ruud Bos een feestelijk programma:

............................ S H A R I N G   M E M O R I E S ...........................
Het concert opende met een speciaal voor dit koor door Ruud Bos geschreven medley waarin 25 jaar GVE-muziek tot een mooi geheel samenvloeide. Na deze spetterende opening werd het koor verrast door haar lid Marianne Rijnders. Via flyers op de stoelen had zij het publiek geïnstrueerd om in vier groepen het koor toe te zingen. Onder grote hilariteit ging het enthousiaste publiek voor het GVE uit haar dak. Daarna trakteerde het GVE haar publiek op 19 wervelende songs met een grote diversiteit.
Als klap op de vuurpijl traden Ruus Bos en Ivo de Wijs samen met het GVE op. Onder het genot van een drankje werd deze fantastische jubileumconcertavond afgesloten.

Afsluiting jubileumjaar op Schiermonnickoog juli 2008
Van zondag 29 juni tot en met dinsdag 1 juli 2008 heeft het GVE haar jubileumjaar afgesloten op Schiermonnickoog met als hoogtepunt een gezamenlijke concertuitvoering met het Schiermonnicker Shantykoor 'Gin See To Heich'. Er kan teruggekeken worden op een geslaagd Jubileumjaar.


20 jaar Jubileumconcerten van 1983 tot en met 2003

29 maart 2003 - 20 jaar - Koren Festival met 7 koren in Grote Kerk te Naarden

7 november 1998 - 15 jaar - Jubileumconcert met City Orkest Hilversum (50jr.) in Theater Gooiland te Hilversum

27 maart 1993 - 10 jaar - Jubileumconcert mmv Deborah Brown en Combo Ruud Bos in Theater ’t Spant te Bussum

23 april 1988 - 5 jaar - Koren Festival met 8 koren in Grote Kerk in Naarden

17 juni 1984 - 1 jaar - Jubileumconcert met Pierre Biersma ad vleugel in het Andreashuis Naarden 


30 september 2000 

Afscheid van Bert Kransberg als dirigent 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


1983 - De start van het Goois Vocaal Ensemble

Het Goois Vocaal Ensemble begon op 28 maart 1983 met de eerste bijeenkomst in het huis tegenover het Andreashuis waar we op zolder voldoende ruimte hadden om tot de oprichting van het koor te kunnen komen. We waren bijeen gekomen met in eerste instantie 35 leden. De naam van het koor werd na stemming Goois Vocaal Ensemble en dat is het nog steeds. Het beoogde repertoire werd gekozen en toen we ook nog de beschikking kregen over het Andreashuis met veel vrijheid en goed overleg met de beheerscommissie was de start van het koor een feit. 

 

LAATSTE NIEUWS

AGENDA

13-04-2019    tegenbezoek van Vocalgroup Gallina uit SloveniŽ

VOLG ONS OP FACEBOOK!